June 19, 2012

Tips Diet Cepat Dan Cemerlang

Assalammualaikum,


Anda ingin berdiet?

Tapi tak tahu bagaimana caranya?

Hah. Kebetulan nak sangat kongsi tips diet cemerlang ini dari Dr. Romley Walawey aka Dr D.




Tips Diet Cepat Dan Cemerlang :

1. Gunakan pinggan bewarna putih. Kerana putih itu suci.

2. Ambil lauk yang bewarna-warni di setiap pinggan putih yang anda ambil. (sayur-sayuran) Bagi meransang adrenalin anda makan dalam keadaan happy.

3. Minum air sebelum makan. Jangan makan selang-seli dengan minuman. Pantang nenek moyang aku.

4. Mengambil minuman panas selepas makan seperti teh panas. Kerana aku yakin teh dapat mengawal metabolisma dalam badan selepas makan. (sumber : Universiti Parkinson)

5. Kurangkan makanan berunsurkan kabohidrat. Ambil lebih protein.

6. Elakkan mengambil makan malam selepas pukul 7pm. Sebab kan makanan berat seperti ayam, daging, sotong kurita, udang-udang lambat nak hadam. Kalau tak silap ayam ambil masa 4-5jam untuk hadam. Kalau tak sempat hadam ianya akan menjadi lemak dalam badan hangpa. Oh kalau tak silap.

7. Berfikiran positif selalu. Cuba bayangkan kalau kita stress, makanan yang kita cari dulu. Ye dak?

8. Jangan makan sambil mengadap tv mahupun laptop. Sebab sedang asyik kita mengadap hiburan kita tak berapa sedar yang kita dah terlebih menyuap dalam badan.

9. Elakkan mengambil alkohol. (Itu semua orang tahu)

10. Em em apa lagi ek? Ulang balik baca dari no 1-9.








Tips : Tips diatas serius dalam tangisan...




41 comments

June 19, 2012 at 9:38 PM

nice tips.. mekasih for sharing..:)

June 19, 2012 at 9:46 PM

kui kui kui

June 19, 2012 at 9:54 PM

Pinggan tu warna hitam kot cik paris

June 19, 2012 at 10:02 PM

yooo. kena amalkan ni. gua dah naik 5kg! sobs.

June 19, 2012 at 10:04 PM

Salam kenal.hai si comel.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;)

June 19, 2012 at 10:16 PM

TQ dikk
sgt2 berguna ;)

June 19, 2012 at 10:21 PM

mmg cemerlang okehhh

June 20, 2012 at 12:11 AM

mcm mana pun tip klu xda usaha xjd jugak dietnya..

btw, cuba berdiet skrang ni
harap berjayalah.

June 20, 2012 at 12:44 AM

tetiba teringat hot plate kat tesco .
pheww.
okay lapiaq ohh XD

June 20, 2012 at 2:34 AM

hihihi :p

June 20, 2012 at 9:53 AM

aah la... kalau sambil ngadap laptop kemain dua pinggan pun tak rasa puas. sbb tu orang tua tak bagi makan sambil membaca...

June 20, 2012 at 11:04 AM

byk jugak pntang larang....thanks for the share...

June 20, 2012 at 11:08 AM

haha..ke guwa try esok pasti guwa akn miliki tubuh yang seksi..awrrr...hahaha

June 20, 2012 at 12:57 PM

kalau cenggitu wa tak patut ikut..dan harus buat sebaliknya kecuali no 9...:P

June 20, 2012 at 3:16 PM

nak pi kedai la jap lagi nak cari pinggan putih.. haha.. kalau ikutkan memang betul pe tips2 nie kan? bila la nak ikut ntah :P

June 20, 2012 at 4:36 PM

mari cuba!! thankz cik pariz lipton...hihi

June 20, 2012 at 4:46 PM

boleh praktis nnti hahaa

June 20, 2012 at 5:07 PM

dok ulang dekat seploh kali dah ni. :D

June 20, 2012 at 5:07 PM

oh..pasni makan ikan bakar je la..waktu dinner.. :P

June 21, 2012 at 2:06 AM

saya tak minum air before makan. lepas bberapa minit habis makan baru minum. selama ni fikir minum air before makan buat buncit. hahaha

nice info btw :)

June 21, 2012 at 10:52 AM

comel je tips dia

June 21, 2012 at 11:11 AM

ohh cek zila comei
i need this
tingkayu!
hehehehe :D



p.s: cm ne ptd?ok tak? ;D

June 21, 2012 at 12:22 PM

mihmihmih, ce baca tips dari wa lak :P

June 21, 2012 at 2:56 PM

makan selang seli dengan minuman..kadang terbuat jugak...huhu..stress pon makan..achaner?hehe

June 21, 2012 at 3:54 PM

thx utk tips ni.. hehe. mesti cik xila pun amalan cik xila ni kan.. keh3

jom singgah sekejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

June 21, 2012 at 5:20 PM

salam kenal yer..saya singgah dan follow sini..jom jemput singgah ke blog saya

June 21, 2012 at 9:24 PM

wah paris lipton tq terjah blog mira.. tips nie ohsome! pasal selang seli minum air tu selalu gak dgr

June 22, 2012 at 1:02 AM

bagus tips ni kak paris..kena try ni..=)

June 23, 2012 at 2:03 AM

sharing is caring..(^_^)

June 23, 2012 at 11:35 AM

haha,betol ! tips dlm tangisan -_-

June 23, 2012 at 10:28 PM

terbaik! tq kongsi tips yer akak yg comel :)

June 24, 2012 at 1:33 AM

tips no.11 mari mkn sizling bnyk2

June 24, 2012 at 7:08 PM

tapi nak diet sangt la der,tau la awk tu kurus dah..nak perli kitew gemuk la tu kan?uwekkk

June 25, 2012 at 1:59 AM

hee..thanks sbb berkongsi tips2 ni...tapi kenapa ada gambar makanan tu..adehhh...hee~

June 27, 2012 at 9:10 AM

wowwww!.diet ke der? hehehehe..nice tips..:)

June 27, 2012 at 2:51 PM

nak kena start amalkan,gemuk sgt nih!

amboi gambaq last..telan ayaq liuq

June 28, 2012 at 4:30 PM

menambah berat dgn cepat dan cemerlang ada?huhu~

August 26, 2012 at 1:14 AM

lepas sy ulang dari 1 smpai 9,sy dah kurang 4 kg ila.hehee awk syok sngt ke layan korea..ermm

sy tgh cari entry pasal awk nak hadiah tu..jauh ke belakang lagi kot.ermmm

January 1, 2013 at 2:20 PM

thanks for the tips dear ;)

January 3, 2013 at 9:01 AM

menarik.. hehe

February 3, 2013 at 3:28 PM

awat serius dalam tangisan pulak?
tak sangka ye warna pun boleh kawal berat badan.hehe.really interesting!

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!