July 31, 2013

The Apprentice Asia Season 1 First Winner

Assalammualaikum,

Who is gonna win as a first winner of The Apprentice Asia first ever season finale tonight? Jonathan Yabut dari Filipina ke atau Andrea Loh dari Singapura yang suka conquer orang tuh? The Apprentice Asia season 1 ni program realiti mencari perantis kepada Tony Fernandes ala-ala Donald Trump gitu. Orang Malaysia pulak tu. Banggo den..


Air Asia Malaysia, Andrea Loh, buatan Malaysia, inspiration, Jonathan Yabut, love, The Apprentice Asia, The Apprentice Asia Season 1 Finale, winner of The Apprentice Asia
A big congratulations to Jonathan Yabut as a first winner of The Apprentice Asia!

Pilihanku haruslah si Jonathan tu... Jonathan nampak penuh passion dan dahagakan kemenangan. Tapi dia macam ada sifat bongkak la bila dia nak tonjolkan kelebihan dan kehebatan dia. Tapi bila tengok musim Finale The Apprentice Asia hari ni dan minggu lepas (episod 10) dia dah macam orang lain. Lebih tenang. Mungkin dia dah ubah mana kekurangan dia dan dia memang layak menang.

Sokong Andrea jugak sebab dia baya ai dan hebat lah muda-muda dah sukses gitu. Dapat kalahkan finalist The Apprentice Asia yang lebih senior dan berpengalaman . Tak ke hebat gitu huhu

The Apprentice Asia, Jonathan Yabut, Andrea Loh, winner of The Apprentice Asia, The Apprentice Asia Season 1 Finale, Air Asia Malaysia, buatan Malaysia, inspiration, love

Jangan tak tahu saya suka tengok The Apprentice Asia dari episod satu lagi. Sebenarnya dari musim Amarika lagi. Suka tengok dan terfikir 'kalau aku, mampukah' kan? The Apprentice Asia bersiaran setiap hari rabu 9.05 malam di AXN tapi saya tengok ulangan setiap hari Ahad jam 11 malam. Gigih tau dalam masa sama sambil selang seli tukar channel tv tengok Korean movie kat tv9 dan english movie di ntv7. Hahah jadah...

So siapa pemenang pertama The Apprentice Asia season pertama ni? Mari kita tunggu dan lihat. Sebabnya ni entry autopost je pon. Huhu. Akan di update very the soonnnn chuolllsss...Autopost yang sudah diupdate. Tahniah..!



Resipi Cheesekut Oat Tabur Senang Dan Mudah !

Assalammualaikum,


Kali ini resipi Chessekut Oat Tabur (Cheese+Biskut+Oat tabur) menjadi resipi kedua yang di share dalam blog ini. Nampak sangat jarang pegang sudip dan kuali. Blerghhh (expresi budak-budak zaman sekarang). Kalau korang tak tahu lagi, cheeskut ni dah jadi fenomena hits masa kini...tau...

Oh resipi pertama adalah minuman famous ni. Cuba usha. Jangan risau semua resipi dalam blog ni senang-senang belaka. Kah kah

recipe, resipi cheesekut, cheesekut oat tabur, food, cara buat cheesekut, bahan-bahan resipi cheesekut, cheesekut, cheese biskut, kurma
Bahan utama Cheesekut Oat Tabur

Bahan-bahan utama untuk membuat resipi Chessekut Oat Tabur ni adalah: 
1. Biskut krim cracker cap apa pun takpe. Kepingan biskut mungkin dalam 10-20 keping ke atas bergantung kepada diameter bekas korang.
2. Cream cheese jenama Kraft 250g. Terpulang lah nak jenama apa berapa gram janji halal.
3. Susu pekat manis. Biasanya 1/2 tin yang digunakan mengikut resepi yang di Google. Tapi saya guna 3/4 tin je kot. Nak tak nak manis punya pasal. Alih-alih biskut didominasi rasa cream. Kiranya tak sebati lah rasanya dengan manis. Tapi mak still oke je...
4. Oat. Suka hatilah nak tabur nestum ke, oreo ke ikut kreativiti otak masing-masing. Oat juga ditaburkan dalam setiap layer Cheesekut Oat Tabur nanti.
5. Susu segar. Well ai nak jimat punya pasal ai guna milo bancuh sendiri je kat rumah. Resipi asal menggunakan susu segar tau. Jangan derhaka!
6. Bekas! Tak kiralah tupperware ke, loyang ke, ai pakai bekas kaca chuols. Har har. Kalau guna cream cheese Kraft seperti saya, cuba cari bekas yang besar sikit. Saya punya bekas buat rugi je... sob sobss. Terpaksa buat layer tebal-tebal.

recipe, resipi cheesekut, cheesekut oat tabur, food, cara buat cheesekut, bahan-bahan resipi cheesekut, cheesekut, cheese biskut, kurma
Last-last gabung je semua gambar habis cerita huhu

Cara-cara pembuatan Cheesekut Oat Tabur ni adalah : 
1. Pukul cream cheese sehingga kembang.
2. Masukkan perlahan-lahan susu pekat manis. Dan pukul sehingga mangsa lemah longlai.
3. Masukkan 2-3 sudu susu segar supaya adunan tak jadi terlalu strong. 
4. Ambil bekas dan lapiskan dengan adunan tadi. Kemudian ikutlah kreativiti nak letak biskut dulu ke, milo ke, oat ke. Milo tadi haruslah dicelup 2-3 saat bersama susu segar/ bancuhan milo tadi. Motif? Supaya biskut tu lembut sikit jadi senang nak potong nanti. 
5. Akhir sekali lapisan atas tadi salutkan lah dengan adunan tadi bersama taburan oat. 
6. Simpan Cheesekut Oat Tabur anda tadi didalam peti sejuk 6-7 jam. Gituuu


Orang pemalas je bagi alasan tak nak cuba resipi Cheesekut Oat Tabur ni. Disebabkan saya tak nak tergolong kategori pemalas, makanya cepat-cepatlah cuba resipi ni. Sedap memang sedap, tapi tekak ni tekak sambal. So tak teruja mana pon. Tapi alhamdulillah sedap. Kalau korang nak letak oreo jangan lupa tukar tajuk resipi cheeskut ni dengan 'Cheesekut Oreo Tabur'. Kui kui..

Selamat mencuba!!



Ps :: Autopost.


July 29, 2013

Tulis Azam Raya, Dapat RM 5 Voucher Dari Watsons Malaysia!

Assalammualaikum,


Korang mesti dah tahu kan pasal Azam Raya dari Watsons Malaysia? Benda senang je. Korang tulis azam raya korang tahun ni di Facebook Watsons Malaysia kurang dari 160 patah perkataan je dan isikan sekali maklumat peribadi dan tadaa team Watsons akan hantar RM 5 voucher dengan setiap pembelian Watsons brands kat email korang.

Print voucher tuh dan claimlah di store Watsons berdekatan anda. Tapi kena beli barang brands Watsons dari RM 20 ke atas baru dapat guna voucher tuh. Ok apa beli mask muka yang harganya lebih daripada RM 20.05, pastu tolak dengan voucher RM 5, dan bayar RM 15 je. Yezza itulah plan bijak saya. Har har har...

Mask ke masker muka ke sekarang memang mahal sangatlah kan. RM 20 boleh beli dalam 3 hingga 4 keping je. Syahdunya dapat voucher RM 5. Yang penting boleh digunakan sebelum September 2013. Yayyy gwiyomi *tibe-tibe

watsons, shopping voucher, Azam Raya dari Watsons, Watsons Malaysia, Hari raya aidilfitri, advertorials, Ramadhan
Inilah dia RM 5 Voucher Dari Watsons Malaysia

Entahlah kod kat atas tu berbeza dengan orang lain ataupun tak. Kalau akak pikiran secara bijak, haruslah berbeda ngak? Yang pasti nak gunakan voucher ni! Rugi woo kalau korang pun tak rebut peluang. Ala sekarag pon Watsons ada buat sales apa sempena raya ni kan. Rasanya semua Watsons brands ada dua kali bonus topup. Boleh lah guna kad ahli Watsons. Memang berbaloi-baloi heheh...

Ini bukan sponsored post. XD



July 28, 2013

Amalan di Malam Lailatul Qadar

Assalammualaikum,

malam Lailatul Qadar, amalan pada Lailatul Qadar, bcoz i care, love islam, kurma, amalan di bulan puasa, Ramadhan

Pada waktu siang kita diwajibkan berpuasa di bulan Ramadhan dan malamnya pula disunatkan Qiamullail iaitu mermakmurkan dan menghidupkan malam Lailatul Qadar dengan amalan ibadat bagi yang berkemampuan. Kalau dalam keadaan haid ke boleh ambil contoh dalam  entry ni.

Malam Lailatul Qadar itu Allah mencucuri pelbagai rahmat, keampunan dan keberkatan kepada orang yang beramal dengan khusyuk dan berdoa dengan penuh keikhlasan. Pada malam Lailatul Qadar juga turunnya para Malaikat bersama-sama turunnya berkat dan rahmat Allah yang dikhaskan untuk malam ini. 

Amalan pada malam Lailatul Qadar :
Menggandakan amalan sunat pada 10 hari terakhir Ramadhan bagi mengharapkan keberkatan dan kebesaran malam Lailatul Qadar seperti beriktikaf di masjid dan sebagainya.
  1. Mengambil wuduk dan mendirikan Solat Sunat Wuduk.
  2. Membaca surah Ali Imran; ayat 190 –200.
  3. Solat Sunat Tahajjud – bagi memantapkan iman dan akidah tauhid.
  4. Solat Sunat Hajat dan berdoa kepada Allah mohon dipertemukan dengan Lailatul Qadar.
  5. Membaca Al-Quran.
  6. Beristighfar dan berzikir
 

  7.  Bertasbih dan berselawat
  8.  Bersolat Sunat.
    1. Solat Sunat Taubat – Mohon keampunan.
    2. Solat Sunat Tasbih – Mengagungkan Yang Maha Esa.
    3. Solat Sunat Lailatul Qadar – Tanda Syukur dapat meraih Malam Berkat.
    4. Solat Sunat Witir. – Solat Penutup


Ps :: Dipetik dari sumber ni. Semoga perkongsian malam Lailatul Qadar ini bermanfaat buat semua pembaca dan jomlah kita rebut peluang bertemu malam Lailatul Qadar setahun sekali ni. Insyaallah...



July 26, 2013

Review Contact Lens Berwarna Murah dari Glasses Online!

Assalammualaikum,

Bagi pengguna kanta lekap atau contact lense bewarna mesti suka kan kalau dapat tahu saya akan review contact lense murah, 100% original, berjenama, berkualiti tinggi dan mudah dibeli secara online! Contact lense warna yang saya dapat ni dari Glasses Online, iaitu online store pertama di Malaysia yang bukan setakat jual contact lenses bewarna je, takde warna pon ada malah ada jual bingkai cermin mata, shades dan semua berkenaan dengan matalah.

Jadi jangan ragu-ragu kalau korang bimbang Glasses Online ni jual contact lense murah tapi tak berkualiti macam sesetengah online shop lain tau. Anda tahu kan maksud saya? Hehe.
 Perbezaan harga SofLens dari Glass Online (atas) dengan jenama sama dari kedai biasa (bawah) yang dibeli bulan lepas. Beza bukan? Sob sobs. Perbezaan RM 20 yang penuh makna. ;p


review, branded coloured lenses, contact lense murah, jenama contact lense, Freshlook, SofLens, contact lense, kanta lekap bewarna, trend, shopping voucher, Hari raya aidilfitri 
Well ai dah biasa dengan contact lense jernih (powerless) jenama SofLens dan contact lense bewarna Freshlook. So no worries :)


review, branded coloured lenses, contact lense murah, jenama contact lense, Freshlook, SofLens, contact lense, kanta lekap bewarna, trend, shopping voucher, Hari raya aidilfitri
Freshlook colorblends - Grey. Bersama eyebag hahah :D



Cara shopping dengan mudah dan senang di Glasses Online :
1. Pilih contact lense bewarna atau apa sahaja kaca mata pilihan anda. Baca segala feauteres, review, measurements yang dipaparkan, isilah berapa power korang atau ciri-ciri yang ditanya seperti highlight box dibawah.
review, branded coloured lenses, contact lense murah, jenama contact lense, Freshlook, SofLens, contact lense, kanta lekap bewarna, trend, shopping voucher, Hari raya aidilfitri

2. Setelah puas hati dengan pilihan anda, kemudian tekan lah button add to cart.

3. Nanti akan keluar page statement pembayaran yang perlu dibuat. Kalau korang ada diskaun code, isilah  diskaun code di column disediaakan. Yang penting pembaca blog ni akan dapat diskaun code! Tunggu akhir entry eh hehehe. 
review, branded coloured lenses, contact lense murah, jenama contact lense, Freshlook, SofLens, contact lense, kanta lekap bewarna, trend, shopping voucher, Hari raya aidilfitri
4. Kemudian click Go to chekout. Bagi yang belum isi butir peribadi haruslah isi dahulu. Yelah untuk delivery process kan. Bagi yang dah berdaftar terus tunggu je produk korang sampai oke! Lagi-lagi boleh bergaya untuk Hari Raya Aidilfitri akan datang nanti!


review, branded coloured lenses, contact lense murah, jenama contact lense, Freshlook, SofLens, contact lense, kanta lekap bewarna, trend, shopping voucher, Hari raya aidilfitri
Seperti yang diberitahu tadi, Glasses Online juga ada jual shades dan bingkai cermin mata, dari top branded macam Rayban, Gucci, Adidas, Christian Dior, Prada, Burberry, Polo, sehinggalah jenama swasta tempatan dan international chuolsss... Wah wah sekarang siap diskaun hampir 44%! Yang penting free shipping! Lagi-lagi sekarang ni depa ada buat promotion sempena Hari Raya ni...

Sebelum korang shopping di Glasses Online ni, saya nak bagi voucher code khas untuk pembaca yang tengah baca entry ni haa iaitu sebanyak RM 20 dengan setiap pembelian RM 100 ke atas. Sah sehingga 31 August 2013. Codenya GOdearxila20. Jangan lupa gunakan voucher code ni ya!

review, branded coloured lenses, contact lense murah, jenama contact lense, Freshlook, SofLens, contact lense, kanta lekap bewarna, trend, voucher code contact lense, shoppingvoucher


Jangan lupa menjaga kebersihan kanta lekap anda! Untuk maklumat lanjut jom layari :



July 24, 2013

Tip/ Panduan Memilih Tembikai Manis

Assalammualaikum,

cara pilih tembikai, tembikai manis, tembikai, how to choose melon, tembikai malaysia, tembikai
Tip/ Panduan Memilih Tembikai Manis

Ramai yang share gambaq pilih tembikai manis ni di Facebook. Entah ye entah tidak. Hehe nampak kantoi disitu.. Semoga bermanfaat. Jom join giveaway kawan kita sorang ni heee




July 23, 2013

Video Obses Minion Despicable Me 2 di Mc'Donalds !

Assalammualaikum,

Video dan bukti warga Malaysia obses patung minion Despicable Me 2 dan sanggup beratur panjang untuk dapatkan set Happy Meal yang percuma minion tu di Mc'Donalds. Katanya Mc'donalds di Kampar. Entah. Kau orang gila minion sehhhh... Takutnya tengok orang gila minion ni. Rasanya doraemon lagi comel kot dari minion ni huhu.
minion, video, despicable me 2, despicable me, comel, cute, kids, toys

Video Obses Minion Despicable Me 2 di Mc'Donalds !



Ni antara video dan bukti, lagi-lagi orang dewasa yang gilakan minion! Ni antara videonya lah. Ada lagi tapi tak berapa best nak share kat sini sebab ada bau-bau racist. Apa pon tak boleh. Ni mesti zaman kanak-kanak kurang kasih sayang ni. Bagi peluang kat kanak-kanak pelishhhh. Hukk.


July 22, 2013

Bila Terkenang Arwah...

Assalammualaikum,

Bila ingat kembali kenangan dengan arwah rasa sebak sangat. Entah kenapalah rasa sangat terkenang-kenang dengan dia selepas solat atau bila duk termenung ke. Pedih sangat. Rindu, sebak semua bercampur baur. Lebih-lebih lagi bila tengok Facebook dia yang masih aktif. Yelah kadang-kadang FB dia muncul di wall tiba-tiba disebabkan tagged, like, comment semua seolah dia masih ada...

Kadang-kadang rasa dia tenung dari 'sana'. Seperti menjemput, rindu, ingin didoakan. Entah.. Mungkin masih ralat tak dapat jumpa dia seperti dirancang 4bulan lepas. Ada hikmahnya dan Allah lebih Maha Mengetahui...

alfatihah, surah alfatihah, meninggal,
 Alfatihah untuk Nik Najwa Wan Yusof


Gambaq diambil dari FB dia...


Ah winduuuuuuuuuuuuu *love*



Orang Dewasa Gila Minion - Despicable Me 2!

Assalammualaikum,

Sah orang dewasa termasuklah kanak-kanak mungkin memang gilakan minion, watak robot kuning dalam filem Despicable Me 2! Ini terbukti dalam entry Belajar Bahasa Minion. Ramai kot orang gila google minatang ni nak belajar Bahasa Minion. Hangpa obses pasaipa tatau...

minion, comel, despicable me2, banana
We loveeeeee Minions :*
minion, despicable me 2, comel, cute, banana
x to the i to the el to the A!
minion, despicable me 2, comel, banana cute, churpchurp
credit to churpchurp
minion, keyword, nuffnang, blog, despicable me 2
Spotted! Dalam satu-satu masa.

despicable me 2, mcdonalds, mcdonalds malaysia, happy meal, malaysia, minion,
Credit to Tupai.com.my

Lagi satu kecoh orang nak rebut patung robot minion dekat McDonalds tuh dengan setiap pembelian Happy Meal. Sampaikan every week sold out kot. Kalau korang nak boleh usha ebay.com ke, deal kat internet atau lelong tengok ada orang jual satu set lebih dari RM200. Boleh buat niaga benda ni. Phewww..

Rasanya orang dewasa yang lagi gilakan tak dari kanak-kanak. Mungkin sebab nak show off dapat kumpul koleksi patung minion atau mungkin memang gila. Minion ni memang lah comel, sengal, blur, manja, alah mengalami masalah rambut gugur tapi takdelah secomel ai. Wawawa *larikk

Memang tak boleh blah lagu I swear by minion nih nyanyi! Te amore~~



July 20, 2013

Tapak Iklan Percuma Selama Dua Bulan Untuk Semua !!!

Assalammualaikum,

Oke tajuk kemain macam eksaited. "Tapak Iklan Percuma" untuk semua pembaca blog Dearxila.my.  Admin nak bagi percuma selama 2 bulan. Kalau rajin nak bagi sampai akhir tahun. Tapi bagi gilir-gilir ye tak? Saje je nak bagi di bulan baik ni untuk marketing korang. 



Syarat untuk dapatkan tapak iklan percuma di blog Dearxila.my :

1. Terbuka untuk sesiapa la, blogger ke, online shop ke, yang rasa ada banner size 125x125 atau baru nak buat ke kan boleh lah join sekaki. Saya pon baru buat banner tu kat sini. Huhu. Setiap individu layak 1 tapak je. Adil sikit kennnn..

2. Like Facebook Page Blog Dearxila.my.

3.Dan sila hantar details seperti dibawah dan pm ke FB Page tadi atau hantar ke contact form.

- nama blog/onlineshop :
- nama/id facebook : 
- slogan : Blog Dearxila.my harus _______________ (pendapat peribadi).
- gambar banner korang


Tapak iklan percuma ini ditawarkan sehingga 3 tapak iklan yang ditawarkan seperti diatas di jajah. Maksudnya cukup 3 yang pertama yang terpilih untuk mengisi tapak iklan di blog Dearxila.my selama 2 bulan, cukup cukup sudahlah sampai disini. Mungkin 2 bulan akan datang kami bukak balik tapak ni ke kan.. Cecayok.. :D



July 19, 2013

Amalan Pahala Puasa Ketika Haid

Assalammualaikum,

bcoz i care, info, love islam, Ramadhan, kurma, amalan di bulan puasa, amalan pahala puasa ketika haid

Wanita diciptakan oleh Allah s.w.t dengan ciri-ciri fisiologi yang berbeza dari lelaki terutama dari segi kitaran haid secara bulanan. Lelaki pun boleh baca tambah ilmu untuk ingatkan isteri, gegel dan yang lain. Kihkihkih..

Wanita pertama yang mengalami haid ialah bonda seluruh umat manusia iaitu Hawa. Sesungguhnya wanita yang membiarkan hari-hari dalam tempoh haidnya kosong dari amal ibadah adalah wanita yang sangat rugi. Jadi amalan seperti berikut boleh dipraktikkan oleh semua wanita. Insyaallah..

Antara Amalan Pahala Puasa Ketika Haid ialah:
1. Niat sebagai ibadah
Setiap amalan ialah ibadah, walaupun bukan amalan seperti solat dan puasa, sebarang perbuatan seperti mengamalkan sikap yang baik, berlandaskan niat kerana Allah dan tidak melalaikan akan membantu menambahkan saham akhirat. Jauhi mengumpat dan fitnah. T___T

2. Berzikir
Pelbagai jenis zikir boleh diamalkan sepanjang haid seperti beristighfar, takbir, tasbih, dan pelbagai. 

3. Menambah ilmu
Membaca bahan bacaan agama, dari segi aqidah, ibadah, adab atau apa saja yang manfaat juga boleh grab pahala senang-senang. Tak kira lah kot pergi majlis ilmu atau melalui youtube ke kan..

4. Dekat dengan al-Quran
Alternatif lain seperti mendengar bacaan al-Quran dalam pelbagai format yang canggih sekarang ni pon sangatlah bermanfaat.

bcoz i care, info, love islam, Ramadhan, kurma, amalan di bulan puasa, amalan pahala puasa ketika haid


5. Berbakti kepada orang tua/ masyarakat
Manusia paling baik antara kamu, adalah manusia yang paling bermanfaat kepada manusia lain. Berbaktilah kepada insan yang layak diberi perhatian atau pertolongan. Contoh best sediakan juadah berbuka puasa untuk family atau yang lagi up sikit jadi volunteer ke.

6. Memperbanyakkan doa
Wanita boleh memperbanyakkan doa dalam waktu yang mustajab seperti waktu azan dan iqamah, ketika hari hujan, ketika tersedar awal pagi (sepertiga malam).

7. Memperbanyakkan sedekah
Wanita juga boleh memperbanyakkan sedekah wang ringgit atau harta benda. Kalau saya kan, saya tak berapa kaya tapi sumbang klik iklan korang oke kan? Tapi kalau iklan sehari klik kat blog orang lain kena banned tak? Kita bincang lain hari ekk

 Apabila ilmu sudah diketuk minda, jom sama-sama amalkannya :)

Hati yang sentiasa ingatkan kebaikan, pasti tak akan membiarkan waktu lalu begitu saja. Lebih-lebih lagi dalam bulan puasa ni. Kalau dapat paktikkan sebulan ni, jom sambung untuk bulan-bulan seterusnya. Semoga entry amalan pahala puasa ketika haid ini bermanfaat dan semoga kita tidak tergolong dalam kalangan wanita yang miskin timbangan di akhirat, miskin amalannya didunia, amin...

Sumber majalah Solusi Isu 39, 2011.
Sumber gambar - tokwan Google.




Ps :: Salam Ramadhan ke sepuluhkawan-kawan :D


July 18, 2013

“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”

 
“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”


Saya teka : RM 68.25



Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.yYlJaCvK.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.yYlJaCvK.dpuf

Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf

July 17, 2013

Belajar Bahasa Minion - Despicable Me 2

Assalammualaikum,

Jom belajar bahasa Minion, makhluk robot kuning dalam Filem Despicable Me! Mula-mula tengok Despicable Me 1, takdelah suka sangat kat robot kuning minion tu. Tapi bila ada Despicable Me 2, ramai orang dok tergila-gilakan je kat minion. Weirdo... Saya suka lagi watak si Agnes hehe.

Video orang dewasa obses minion Despicable me 2. Here
Orang dewasa sah gilakan minion!
 

 Minions wanna kissing too ! ;p

Rajin pulak dorang translate benda nih....


Sakit hotak dengar love song si Minions ni XD
'Underwear~~~ aka I swearrr~~~'
Minion tak secomel baby ni hee


Ps :: Last-last suka jugak dekat robot minions ni sebab kadang-kadang depa kiut jugak! Ngeee


July 15, 2013

Zombijaya Dari Novel ke Filem - KL Zombi

Assalammualaikum,


Filem KL Zombi bakal ditayangkan tidak lama lagi yang merupakan adaptasi dari novel terbitan BukuFixi iaitu Zombijaya. KL Zombi dibintangi oleh Zizan Raja Lawak (hero), Siti Saleha, Izara Aishah dan beberapa lagi artis tanah air yang bergenre komedi/aksi/seram. Kalau tajuk filem dikekalkan sebagai Zombijaya lagi rare kot. Entah hehe.


Teaser Trailer Filem KL Zombi

Sinopsis Filem KL Zombi
Selamat datang ke Kuala Lumpur! KL Zombie mengisahkan Aliff yang secara tiba-tiba digigit seekor anjing. Akibat gigitan itu dia mengalami penyakit pelik dan bertukar menjadi zombi yang kemudiannya menjadikan manusia sebagai mangsanya. Dapatkah KL diselamatkan dari serangan zombi? Hanya Nipis mampu mengatasi Zombi... Menarik ke tidak? Haaaa... sumber


Tips mengahapuskan zombi ;p

Zombi teh tarik satu!


Untuk maklumat lanjut sila ke official Facebook KL Zombi
Semua gambaq diambil dari FB KL Zombi. Huhu. 
Tarikh tayangan Filem KL Zombi 29 Ogos 2013.



Ps :: Dah tengok filem Pecah jugak. Okela sebab dah dapat agak apa jalan ceritanya walaupun belum pernah baca novel Pecah. Hebat tak? Hahah. Novel Pecah terbitan BukuFixi jugak..



July 13, 2013

Tahniah Kepada Para Pemenang Mencari Ramli Musim ke-2

Assalammualaikum,

Tahniah kepada ketiga-tiga para pemenang Mencari Ramli musim ke dua setelah beberapa minggu bersiaran setiap hari jumaat di TV3. Episod akhir telah pun bersiaran pada 12 Julai 2013 selama 1 jam dari 6.30 hingga 7.30 petang. Korang tengok tak? Kami pon tak tengok sangat sekadar fokus di penghujungnya. Yelah sibuk di dapur. Kekonon... Ngee


Tahniah Kepada Para Pemenang Mencari Ramli Musim ke-2 


Dua pemenang diumumkan melalui pemilihan juri profesional dan seorang pemenang melalui undian penonton. Ada kan kami dok cerita dalam entry yang lepas bagaimana nak mengundi Ramli feveret korang. Ketiga-tiga pemenang akan terbang ke Manchester United Soccer School pakej dengan biasiswa. 

Wah bestnya. Semoga kembali ke Malaysia dengan ilmu dan sharing-sharinglah dengan kawan-kawan yang lain ya hehe. Tahniah lagi sekali kepada semua pemenang Mencari Ramli Musim ke 2 ini.



Hukum Makan Sushi

Assalammualaikum,

Sepatutnya entry ni dipublish harini tapi entah macam mana terpublish jugak semlaam bersama entry lagi satu ni. Well, nak buat cam mana, taip bukan main awai. Idea banyak weh, banyak menda nak cerita ni. Tapi saja nak taip awai takut lupa dan cukuplah sekadar kongsi cerita sehari sekali kenn.

 Google


Penjelasan hukum makan sushi dari UAI


Hukum makan sushi bergantung pada keadaan. Bak kata UAI, boleh makan kalau di basuh dan cuci daripada sebarang kekotoran sehingga bersih dahulu dan selagi ia tidak mendatangkan kemudaratan. Bila dah yakin tak ada darah ikan barulah masuk dalam periuk dan masak! Sebab darah ikan itu merupakan najis. 

Kalau sushi kena lebih teliti dan alert lah sebab kadang-kadang penjual sushi akan letak arak untuk menambahkan rasa sedap dan buat ia tahan lama. Lagi geli tengok rumors otak berulat sebab makan sushi! Yewww. Hati-hati..



July 12, 2013

Saya Tak Pakai Baju Kurung Kain Kapas! - Budak Manja

Assalammualaikum,


Saya tak pakai baju kurung kain kapas (cotton). Kata budak manja terlebih manja, gedik, dan mengada-ngada itu. Ok budak mengada-ngada itu adalah saya tau! Jangan kutuk huhu. Bukan apa, cerita ni berlaku waktu zaman membesar dulu. Sekarang dah matang dah. Hahahahah!

Dulu masa zaman matriks, mak ada bekalkan beberapa helai baju kurung tambahan untuk gi kelas. Maklumlah baju kurung sedia ada tak cukup. Terpaksalah beli untuk topupkan almari. Tengok-tengok ada 2 helai baju kurung jenis kain kapas. Masa tu terasa macam yeeewwww 'macam baju kampung je'. Kerek gila kan? Biasalah budak bandar batak tak pernah pakai baju kurung jenis kain kapas. Ngeee. Makanya, dua baju kurung tu tak pernah dipakai sampailah nak dekat akhir semester.


 Google

Bila dah pakai baju kurung tu terasa macam, amboiiiii sedapnya pakai. Yelah baju kurung kain kapas kan boleh feeling-feeling sejukkan badan. Tapi beberapa kali je pakai. Tup tup dah tamat semester dan tunggu sambung degree pulak. Bila nak register degree tak bawaklah pulak baju kurung kain kapas tu. Tak ingat lah sebab apa. Entah sengaja atau mak yang kemaskan bag. Haaa...kantoi.

Lepastu, bila dah cuti semester teringin dengan baju kurung kain kapas tuh dan niat balik rumah nak bawak bersama baju tu sekembalinya ke kampus. Haha paham? Rupanya dah takde! Kalau ada je baju takde kat rumah tu mesti mak dah bagi kat orang lain. Nasiblaaaa kempunan. Tapi mak macam dah tak buat je baju kurung jenis kain kapas. 'Ada ke dulu aku mengadu kat mak tak suka baju kurung kain kapas?' Em emm
 
Akhirnya baju kurung kain kapas dah jadi trending di seluruh Malaysia! Dulu tak femes tau zaman tu, tapi sejak akhir-akhir tu dah banyak orang rakus jual baju kurung jenis kain kapas. Macam zaman peplum..

rembat kat kurungcouture.com

First time duduk asrama waktu zaman matriks. Ber-roomate dengan sahabat ni. Alfatihah untuk dia. Dan seterusnya asrama di Sintok ulu nunnn ha. Barulah terasa ada kekurangan disekeliling kita. Ada orang yang tak semampu kita, tak sesempurna kita, tapi sentiasa bersyukur walaupun serba kekurangan. 

Tapi dulu takdelah jadi orang riak. Cumanya tak paham, ala zaman uni biasalah kan, membezakan kita dengan jenama hebat, nak up pakai beg Prada la, nak bahan kita pakai baju Nike (je pon). Perlu ke? Annoying oke. Aishh semoga orang-orang macam ni berkurangan dan kita semua sentiasa bersyukur.....



Ps :: Salam jumaat kawan-kawan :)



July 11, 2013

Mengatasi Demam Ketika Berpuasa

Assalammualaikum,


Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua pembaca. Oke la tuh walaupun lambat sehari. Ahkak dah 4 hari demam oke. Kukuh tak alasan?

Puasa adalah salah satu cara melawan nafsu. Nafsu mengawal makanan, nafsu berbelanja, nafsu amarah. Selain itu bagus untuk penghadaman. Badan akan buang segala toksin atau benda yang tak diperlukan oleh badan. Bagi yang menghadapi demam ketika berpuasa adalah disebabkan oleh pembuangan sisa-sia yang tidak berguna seperti toksin yang berlebihan akibat gaya pemakanan sebelum ini.

Simptom-simptom di awal Ramadhan
Bagi yang menghadapi demam di awal Ramadhan, simptom pening kepala, demam, lemah badan, berpeluh menunjukkan bahawa badan kita sedang dalam proses pemulihan dan pembaikan.




Rawatan berkesan
Pengambilan ubat-ubatan seharusnya dielakkan kerana kita masukkan balik bahan kimia yang tidak diperlukan badan. Dan akhirnya, proses pemulihan semulajadi tadi adalah sia-sia jelah nohhhhh.... Seharusnya pengambilan air maksima yang mungkin di awal sahur dan selepas berbuka amatlah penting untuk mengatasi hidrasi (kurang air dalam badan). Rajin-rajinlah menjaga diri sendiri wahai sahabatku :)

Ibadah puasa telah diwajibkan oleh Allah swt kepada hamba-hambanya sebagai satu rahmat kepada manusia. Berpuasa bukan sahaja menjaga kesihatan badan tetapi juga membentuk rohani yang mantap dan menundukkan hawa nafsu.




Segala sumber telah diolah supaya pembaca dan penulis tak terasa boring Ngeee..



July 10, 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)



July 9, 2013

Blogger-blogger Sweet ❤

Assalammualaikum,

Ya Allah sweetnya blogger-blogger sweet ni join Giveaway Blog Dearxila haritu. Ya haritu beberapa bulan lepas sempena hari lahir blog ni yang ke 3. Ya ya ya rasa bersalah bila lambat pulak nak bagi hadiah review ni atas masalah-masalah teknikal. Tapi dah janji nak buat jugak review ni sebelum Ramadhan tiba. Alhamdulillah Allah makbulkan. 

Mari follow blogger-blogger sweet ni. Amaran sebarang alahan ke atas kencing manis adalah tanggungan sendiri. Kami blogger-blogger sweet hanya mampu mendoakan kesembuhan anda. Ngeee


 A sweet cookies like you *Google


Adik ni rajin join segmen dan giveaway rupanya berdasarkan entry-entry terdahulunya. Tapi nak kata ada blog lain, tak nampak lah pulak kan. Nampak gayanya adik ni baru sangat dalam dunia blogging. Template dia pon kemas, puti suci gitu..Teruskan ber-blogging adik. Kalau boleh buat entry yang lebih hebat-hebat ya. Hehe

Adik sweet17 ni gadis keturunan cina dari Penang. Template blog adik ni serius kiut dan kemas. Semua main dengan warna asas putih nampak? Hee. Lagi satu walaupun muda tapi gila banyak tutorial dia ada. Rasa macam ehh banyaknya ilmu dia. Tapi oke what. Nak seribu daya, barulah ilmu penuh di dada. Gituu

Adda ni asal dari Terengganu boh. Baru nak masuk alam menara gading nampak gayanyanya. Template adik ni oke la oren-oren gitu. Teringin nak blend warna oren jugak. Hebat jugak adik ni, dalam satu-satu masa, 21 visitors datang mai lawat blog dia tau...

Adik Mira ni masih belajar. Kiut sangat template blog dia dengan pink-pink lembut. Dah nak masuk 2 tahun adik ni berblog. Tapi kalau boleh kurangkan bahasa yang ala-ala 'aq, unx, sk' walaupun dalam mesej peribadi. Teruskan semangat untuk berblogging!

Zalia ni masih belajar di UITM. Seorang yang rajin join segmen dan giveaway dan sekarang dia pon tengah menganjurkan satu segmen review blog. Jemput-jemputlah join sebelum terlambat. Hehe Tapi template blog adik agak serabut jugak dengan widget yang tak perlu rasanya. Tapi terpulang pada kesukaan pemilik blog kan :)

 Blog ni banyak bagi tips dan pengajaran. Rasa baguslah semua input yang dia kongsikan. Walaupun pemilik blog ini agak misteri nusantara, yang penting penulisan kita yang akan dihisab kan. Bab-bab fofular ke, tak akan diangkat darjatnya ya.

Seorang staff nurse yang pemalu. Bak kata beliau uhuk. Blog dia okela dengan kekemasannya, simple dan senang nak loading. Melalui blog dia baru tahu yang apek bakal jadi ayah. Huhuhu. Nampak sangat Nadh lama tak update blog...

Akak ni seorang ibu dan juga pembekal barang-barang kecantikan dan kesihatan yang aktif you. Macam mana bahagikan masa? Haa pm la dia kat FB. Yang penting dia ada jual bedak sejuk Tanaka. Saya mahu satu! Huhu.




Ps :: Salam Ramadhan kawan-kawan :)



July 8, 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
Kerinchi | MyKeledek | Fanpage
Alycia | Fanpage
Aida Hanafiah
Amir Rofie | Google+
Chekgu Skolah | Fanpage
Anastasyea | Google+
Sha Dhira | Fanpage
Rafina Mimi | Fanpage
Paly | Fanpage
Dayang Deno | Fanpage
Cikgu Kaca Mata | Fanpage
Ieta | Fanpage
Deq'Nyss | Google+
Keyme Keymo | Google+
Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
1 x Glutaking bernilai RM 150
1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
1 x Teddy Bear bernilai RM 100
2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
1 x Wang Tunai RM 50
1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
3 x Doodle bernilai RM 10
2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
9 x Topup bernilai RM 10
4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

July 5, 2013

I Miss You

Assalammualaikum,

I miss you. I miss you. I miss you. I miss you. I miss you so muchhhh. Seronok kan kalau dapat ber-miss you dengan orang tersayang. Lebih-lebih lagi orang tersayang balas dengan I miss you too three four five. Bila dah tak sayang, emm korang imaginasilah sendiri...

Sebenarnya baru lepas habis marathon Korean Drama 'I miss you'. Sedih giler nokkkx. Takdelah sedih sangat pun, tapi air mata ni saja je mengalir laju. (cover line). 


Google


SINOPSIS I MISS YOU
Drama ni mengisahkan percintaan antara Lee Soo Yeon dengan Han Jung Woo sejak dari sekolah, sampailah ke alam dewasa. Mereka terpisah semasa kecil disebabkan satu insiden penculikan ke atas Han Jung Woo. Lee Soo Yeon cuba membantu tapi dia pula dirogol oleh si penculik dan diselamatkan oleh orang lain. Tapi Han Jung Woo lari menyelamatkan diri sendirian dan cuba mencari semula Lee Soo Yeon sampailah dewasa. Lepastu haa macam-macam konflik cinta tiga segi la, kekeluargaan, kes penculikan yang tak selesai di balai polis Gangnam (oppa!) dan juga kesukaran Lee Soo Yeon nak terima balik Han Jung Woo. Rugi woo tak mau kat Han Jung Woo yang hensem malah detektif polis lagi....

Drama korea ni release tahun lepas, tapi baru sekarang dapat tengok. Makan berbulan jugak la nak habiskan drama ni kat Maaduu.com. Hang pa try tengok sat....




Ps :: Ooo yang duk trending #SSID tu, saya sebenarnya isteri dia ke? Hahahah



Makanan Berkhasiat Untuk Otak Cemerlang

Assalammualaikum,

Entry khas untuk pelajar berkaitan pemakanan untuk otak, minda, and tummy kite supaya sihat dan cergas selalu. Lagi-lagi bila musim peperiksaan kenn. Tapi haruslah juga jaga adab dan lisan oke. Ah rindunya nak jadi pelajar hehe

 
Mengambil sarapan pagi
Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif.

Jangan terlebih makan
Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak. Makanan kan sekurang-kurangnya kena kunyah dalam 30-40 kali kunyahan. Pelan-pelan kunyah supaya makanan mudah hadap dan rasa kenyang tuh akan cepat. So makan dalam kuantiti sedikit dengan cara kunyah perlahan-lahan pon boleh kuwus tauuu ;p

Makan ikan  banyak-banyak
Makan la sebanyak mana ikan yang korang nak sebab ikan kan protein. baik untuk otak korang jugak....so makan lah ikan.....isnin hingga ahad menu utama jadi ikan lah pasni. Telur juga ada protein yang tinggi. Teringat cerita member pasal ikan keli yang makan najis...yewww

Selalu makan buahan, sayuran dan manisan
Makan la kismis dan banyakkan makan makanan yang mengandungi gandum, soya dan kekecang.. Sayur pulak dari bayam, brokoli ke. its all for your brain ma....dan pantang makan benda masam-masam juga..





so yang lain-lain :
Kurangkan makan bawang besar
Kurangkan makan berempah
Kurangkan makan ketumbar kering
Jangan minum air yang ada semut 
Selalu makan makanan yang panas2
 Jangan dicampur makan laut dan darat dalam satu hidangan
Jangan minum susu selepas memakan daging/ayam




Ps :: Up entry lama sat ;p



July 3, 2013

Nuffnang : Coke Ramadhan 2013 & Kanebo Kate SS Collection

Assalammualaikum,


2 CPUV lagi dari Nufffnang ^^


Boring gila hari ni sampai rasa malas nak update. Tengok traffik pon ke laut. Malaslah nak target traffik. Ni pon rajin update sebab Nuffnang tak putus-putus nak bagi CPUV. Rezeki kan alhamdulillah... Kalau biar sesawang nanti tak running-running lah CPUV Nuffnang bagi tu. Bukan senang nak dapat CPUV dari Nuffnang kennn.

CPUV kali ni dari Coke Ramadhan 2013 & Kanebo Kate SS Collection sempena musim puasa dan raya yang bakal tiba. Hehe. Haa apa lagi mohon klik-klik ya tawan-tawan. Feeling menaip macam berangan dalam lagu Kalau Aku Kaya. Keh keh. 

Kalau aku kaya
Aku gajikan driver
Nama dia Schumacher
Dia panggil aku sir
Aku panggil dia der
Der, tolong hantar mak aku pegi pasar
Belikan nasi lemak
Boss engkau dah lapar

Contoh CPUV yang tak aktif. Tsk tsk


Kalau tak aktif blog begitulah contohnya ye anak-anak jumlah earning yang lekat. Malah tak pernah check Nuffnang. Biasalah blogger biasha-biasha tak update mana mahu maju blog. Tapi tak apa, mari update dengan nada gembira tanpa gundah gulana. Hip hip hooray \o..o/

Terima kasih menggunung buat semua pembaca Blog Dear Xila ! :)



July 2, 2013

Baby Diana Danielle

Assalammualaikum,

Diana Danielle isterinya hero malaya si Farid Kamil dah selamat deliver baby boy. Comel sangat. Tapi tak boleh lawan baby Adam dalam Teduhan Kasih oke. Hahahah. Tahniah buat Diana Danielle dan Farid Kamil. Hari ni apesal asyik baca pasal baby je. Tadi pun baru jenguk baby Irene Nadia... Gewam mak! ;p

Baby boy Diana Danielle *sapa insta gambaq kita ni wei*




Altimet - Kalau Aku Kaya featuring Awi Rafael - sumber


Kalau aku kaya
Kalau aku kaya

Aku nak gaya hidup aku berubah
Alangkah indah kalau dah tak susah
Jadi pemilik bukan sewa rumah
Makan tak habis minum tak sudah
Bil api air semua bayar awal
Tulis cek selamba tak risau batal
Masuk dalam bank semua melopong
Dalam akaun ada banyak 0 0 0 0 0

Dan kalau aku mampu
(jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)
Buat suka hati aku
(Kamu tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

Kalau aku kaya
Hari hari hari raya
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
Bungkuskan semua
Hadiahkan pada mama
Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)
Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)

Aku gajikan driver
Nama dia Schumacher
Dia panggil aku sir
Aku panggil dia der
Der, tolong hantar mak aku pegi pasar
Belikan nasi lemak
Boss engkau dah lapar
Aku belikan Kim K, kain lebih
Pesan dia tolong tutup aurat, terima kasih
Beats by Dre
Next beat by’Ye
Tiap show pakai J’s
Hypeman aku Jay
Biar aku belanja, subsidi gula
Korang kena kencing manis tanggung rawatan semua
Pening apa semua benda aku yang sponsor
Kalau korang takut trafik kita naik helikopter
Dan kalau aku mampu
(jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)
Buat suka hati aku
(Korang tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

Kalau aku kaya
Hari hari hari raya
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
Bungkuskan semua
Hadiahkan pada mama

Aku beli serba satu (Heh aku beli dua)
Eleh aku angkat lima (Wei aku borong semua)
Bagitahu jiran lama (Sewa mereka kami taja)
Dan kalau anak-anaknya geliga (Kita bagi biasiswa)
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Kaya,kaya
Bila aku kaya
Hari hari hari raya (hari-hari ha ha)
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba (rileks-rileks semua aku belanja)
Bila aku kaya (Yea)
Aku beli segalanya (semua)
Bungkuskan semua (ha ha)
Hadiahkan pada mama (mama nak apa)
Bila aku kaya (Kita bukan pergi kedai kereta beli kereta)
Bila aku kaya (Kita pergi kedai kereta beli kedai kereta)
Bila aku kaya (bila aku kaya, bila aku kaya)
Bila aku kaya (bila aku kaya, haih bila lah nak kaya)
Kalau aku mampu
Buat suka hati aku




Zizan : Kalau aku kayiaq, aku nak beli KLCCliaq hahahah



Kalau je la ditakdirkan kaya kan. Kalau amalkan doa ini mungkin 'kalau aku kaya' termakbul. Insyaallah. Tapi rezeki orang masing-masing kan. Cepat atau lambat, besar atau kecil kenalah bersyukur dan redha selalu... Peringatan untuk diri sendiri jugak. Semoga semua pembaca blog ini dan kita semua akan selalu dirahmati Allah. :)


Ps :: Apa yang tengah buat dan baca itulah yang nak dipostnya



 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!