August 31, 2013

Jika Kau Fikirkan Boleh

Assalammualaikum,

Jika kau fikirkan kau boleh, kau hampiri kejayaan, jika kau fikirkan ragu-ragu usaha mu tidak menentu. Percaya apa kau lakukan.. Eh eh sudah cukup sudah. Kalau zaman sekolah rendah dulu, tiap-tiap kali perhimpunan setiap hari isnin, pihak sekolah akan putarkan lagu 'Fikirkan Boleh'. Tak pernah dengar? Eeee awak ni mesti lahir jaman 2000 an an an...

Siapa yang bersekolah di SRK Puteri Pandan 2 je berpeluang nyanyi lagu ni masa perhimpunan. Sekolah korang hade? Kalau ada, yay sepp. Ni sekolah budak-budak perempuan tau, yang mana sebelah sekolah kitaorang sekolah budak-budak lelaki. SRK St Gabriel. Budak perempuan ejek budak lelaki, Singa Bogel dan budak lelaki kutuk sekolah kitaorang Puteri Pondan. Tahu tak matang. Nama pun budak-budak... Benda gini mesti gaduh dalam bas sekolah kaler oren tuh..

Kalau tiap-tiap hari isnin tu memang sentiasa bersemangat. Tapi tak ingatlah, rasanya randomly lah pihak sekolah akan pasang lagu patriotik setiap isnin. Selepas lagu Negaraku, Lagu Sekolah, dan akhirnya salah satu lagu patriotik Malaysia. Terbaikkk...

Tapi sedih nokxx, sempat bersekolah disana sampai darjah empat. Darjah 5 dan 6 sekolah di SRK Cheras Indah. Sekolah baru yang wujud masa tu. Belakang rumah je. Well, well, saya bangga sebut nama sekolah saya. Walaupun cikgu besar sekolah baru tuh gelarkan kami semua batch darjah 5 sebagai mawas masa perhimpunan. Tuan-tuan dan puan-puan, awak umur je besar, akal ada fungsi? Awak berucap depan budak-budak kot. Penjajah!


Nah....Fikirkan Boleh! Yeahhh korang boleh! Malaysia Boleh!



childhood, 1Malaysia, Selamat Hari Merdeka, doodles, celebration, merdeka, yakin diri
Selamat Hari Merdeka, Malaysia!! 





August 28, 2013

Kopiko L.A. Coffee

Kopiko L.A. Coffee
Low Acid Coffeemix




August 27, 2013

Beli Tudung Online di Mulawa Fashion

Assalammualaikum,


Dunia sekarang ni mudah saja berbelanja atau shopping online di hujung jari dengan adanya teknologi internet. Nak beli tudung online? Baju online? Contact lenses online? Kosmetik online? List kan aje semua ada. Tapi perlulah cari blog atau web online shop yang diyakini tiada unsur-unsur bakal kena tipu, ditipu atau tertipu hehe.


Kalau sape-sape nak beli tudung online bolehlah berkunjung ke Mulawa Fashion. Mereka menawarkan fesyen tudung sama ada dalam rekaan bawal ataupun shawl dengan trend terkini. Sesuai digayakan oleh para remaja dan semua peringkat umur. Buat encik abang, silalah beli tudung disini untuk para emak dan para isteri masing-masing. Jadi lelaki sweet boleh tak? Ngeee


shopping online, kenapa suka shopping online, beli tudung online, online shop
Mulawa Fashion featured dalam majalah Remaja. Cantik kan?

shopping online, kenapa suka shopping online, beli tudung online, online shop
Promosi sempena Bulan Merdeka 2013 dari Mulawa Fashion.



Di Mulawa Fashion, pembeli boleh membeli sehelai tudung sehinggalah berhelai-helai tudung. Maksudnya beli secara borong atau pukal. Kalau beli harga borong maknanya untung banyaklah!

Sekarang ni, Mulawa Fashion tengah menawarkan harga diskaun untuk pembeli secara borong. Boleh jimat sehingga 10%. Apa lagi, rebut peluang ni! Boleh buat peluang rezeki ni ataupun sesuai sangatlah nak sponsor saudara-mara atau kawan-kawan untuk bakal majlis pernikahan korang ke...


shopping online, kenapa suka shopping online, beli tudung online, online shop
Jangan tak tahu Mulawa Fashion bekerjasama dengan Ainan Tasneem


Yang penting tudung online dari Mulawa Fashion cantik-cantik dan lain dari yang lain. Jarang lah jumpa kat kedai biasa. Kalau nak lain dari orang lain, jom beli tudung online di Mulawa Fashion. Untuk maklumat lanjut mengenai Mulawa Fashion, silalah layari :







Koleksi Kad Raya Kreatif

Assalammualaikum,


Fenomena kad raya sempena Hari Raya Aidilfitri by pos masih lagi relevan. Buktinya ramai blogger dapat kad raya kan dari blogger lain? Kalau bukan blogger pon masih dapat jugak kan? Terutama sekali bagi syarikat atau badan organisasi yang suka hantar kad raya pada pelanggan mereka. Siapa dapat kad raya je yang tahu perasaan menerima kad raya. Manis tau..


Terima kasih ya kepada semua yang telah tambahkan koleksi kad raya saya. Kena simpan woo mana boleh buang moment-moment macam ni. Rasanya koleksi kad raya saya bermula sejak 2002. Kalau juai laku tak? Behave xila...


Cerita raya 2013, Hari raya aidilfitri, koleksi kad raya, Hari Raya 2013, kad raya buatan sendiri, DIY, DIY kad raya, kad raya kreatif
Sebahagian koleksi kad raya saya sejak tahun 2002.

Cerita raya 2013, Hari raya aidilfitri, koleksi kad raya, Hari Raya 2013, kad raya buatan sendiri, DIY, DIY kad raya, kad raya kreatif
Kad raya 2013 dari Blogger Henrieta Jose


Fenomena kad raya by pos ni harus diteruskan lah rasanya. Sebab kita yang patut memeliharanya untuk generasi akan datang supaya mereka juga dapat merasai moment terima dan balas kad raya ni. Insyaallah tahun depan nak beri kad raya besar-besaran lah untuk semua pembaca blog Dearxila.my ni. (Catit dalam buku lima jap).

Tapi macam saya sendiri, suka buat kad raya atau apa saja jenis kad yang berunsur kreativiti. Tahun ni dalam simpanan saya, kad raya yang dibeli dikedai ada 3 ketul. Masa tu dah nak hujung Ramadhan, nak tak nak kena buat jugak lagi tiga kad raya sendiri, yelah tak kan lah nak tangguh je balas kad raya kawan-kawan tahun-tahun lepas punya kan.

Buat kad sendiri la baru rare. Tak dak juai kat kedai punya maa.. Disamping jimat dan ada unsur-unsur jari jemari seni. Kad raya saya tak adalah kreatif sangat. Tak tengok pon contoh buat kad raya kreatif ni kat internet. Bila dapat gunting dengan kertas je terus buat patent ikut sesuka hati je. Sebab tu kad raya saya takde yang jenis duplicate. Tapi takdak contoh lah sebab semua kad raya yang saya buat sendiri dah masuk dalam sampul baru teringat nak snap gambar. Huhu.


Cerita raya 2013, Hari raya aidilfitri, koleksi kad raya, Hari Raya 2013, kad raya buatan sendiri, DIY, DIY kad raya, kad raya kreatif
Kad raya yang baru nak balas. Kebanyakannya kad raya yang saya terima tahun 2012 dan 2011. Teruk punya perangai kan.





August 26, 2013

Dapat Voucher RM 50 Dari Zalora Malaysia

Assalammualaikum,


Dapat voucher dari Zalora Malaysia bernilai RM 50. Jumlah yang banyak bukan? Tak disangka pihak Zalora sendiri yang hantar email untuk bekerjasama dengan blog Dearxila.my. Alhamdulillah. Kata Zalora, mereka berkenan dengan entry saya mengenai baju kurung. Rujuk entry ni. Hahah malu rasanya baca entry tunggang terbalik tuh. Dorang buat research mengenai fesyen kat Google kot. Terima kasih ya team Zalora Malaysia. 

Pada mulanya, ingatkan spam email tau tapi pelik jugak sebab dorang sertakan sekali link entry blog saya. Lepastu terus Google kot-kot ada blogger lain dapat invitation dari Zalora jugak. Perhh rupanya berderet blogger yang dah lama bekerjasama dengan mereka. Sekitar awal hingga pertengahan bulan 2013 lepas, Zalora banyak bekerjasama dengan blogger. Saya je yang lambat dan tak tahu sebab masa tu tak aktif blog.


Email dari pihak Zalora


Takut jugak nak bekerjasama sebab kalau kena tipu macam mana? Kerjasama Zalora dengan blog Dearxila.my diwakili Nadirah Adam. Ini lagi cuak sebab personal person dari Zalora yang email. Ditambah dengan domain email dari Zalora Singapura. Walaupun Google sebelum ni rata-ratanya hampir semua blogger berinteraksi dengan domain email team Zalora Malaysia, hmm redah jelah. Mungkin dorang dah upgrade sistem email dorang kot kennn. Maka terhasillah entry kerjasama dengan Zalora. Rujuk sini.

Akhirnya dapatlah hadiah voucher RM 50 dari Zalora Malaysia. Cuak masih belum habis sebab validkah voucher ni? Dalam email, dorang kata valid sampai 2014. Terus skodeng website Zalora untuk try voucher code yang diterima dan akhirnya barang yang dibeli secara online selamat tiba di rumah dalam masa satu hari selepas pembelian disahkan. Nak tahu barang apa yang saya beli? Next entry boleh? Pinky promish hehe

Dalam banyak-banyak carian Google mengenai kerjasama pihak Zalora dengan blogger tadi, ada satu blogger ni jenis tak de sivik tau. Yelah Zalora dah bagi voucher kat dia tapi kemain kutuk tanpa tapisan pasal khidmat dan servis di Zalora. Katanya, berterus terang. Tapi berlapik boleh? Dalam menulis ada gaya dan caranya...







August 23, 2013

Cerita Seram di Malam Raya

Assalammualaikum,


Pada suatu hari menjelang malam raya pertama, biasalah saya ni kalau tak tidur awal tak sah. Masuk tidur dalam pukul 11 malam gitu. Saya percaya untuk mendapatkan kualiti tidur yang sihat kenalah tidur awal dan cukup sekadar 6 hingga 8 jam semalaman. Hehe. Padahal dah lemah sangat sebab yelah petang raya tu dengan sibuknya bermain dengan sepupu, main bunga api, kacau orang buat ketupat, buat persiapan takbir raya, dan lain-lain lagi.

Oh waktu ni di kampung belah ayah di Ipoh. Raya kat kampung kan meriah. Masa tu tingkatan satu ke dua. Entah kenapa sepupu semua masih rancak bermain tapi saya dah surerder. Terus rebah di pembaringan. Saya berkongsi bilik dengan mak saudara. 

Biasalah orang-orang tua waktu malam raya nilah dorang sibuk kan jadi saya seorang jelah dalam bilik waktu tu. Habis semua lampu dipadam, pintu ditutup rapat demi mendapatkan tidur yang selesa. Pada mulanya saya dapat tidur dengan nyenyak. Tiba-tiba...






Saya terdengar orang mengilai. Mula-mula buat tak endah je. Tapi bila dah rasa, eh mula-mula jauh je bunyinya tapi semakin lama semakin dekat apehal pulak? Suara mengilai tu dengar dengan jelas sekali. Dah bunyi mengilai tu macam rasa dekat je terus rasa ahhhh seram gilerrrr!! Dan teringat pulak cerita sepupu yang hantu suka bertempek kat pokok pisang. Ditambah lagi, memang luar tingkap tu memang banyak pokok pisang. Tak tahan terus meluru lari keluar dari bilik tu sambil menangis dan dapatkan mak abah.

Biasalah orang tua-tua ni. Tak kanlah dorang nak mengiyakan kan? Terpaksalah dorang memanipulasi dan psikologi balik budak-budak yang terasa ketakutan diganggu hantu. Lepastu semua saudara bagi semangat 'lekluuuu mana ada hantu la kat dunia ni'







Well, ingat ai budak darjah satu? Malam tu terus je dapat tidur lena sebab penat banyak menangis kot. Esoknya raya pertama, buat muka selamba je macam tak ada apa-apa berlaku malam tadi. Reverse psikologi namanya. Hehe.





August 22, 2013

Percaya Pada Kemahuan Diri

Assalammualaikum,

Suatu ketika dulu, blog ini mengalami perlbagai transformasi dari segi url blog, header blog, layout blog, nama penulis blog semuanya lah disebabkan kebosanan memiliki blog, eh eh tak nak buat macam mana nafsu pada blog bergantung kepada arah angin monsun... (ikut mood sangat tau this gal)

Well pasal url blog kita tolak tepi dulu, tapi kita cerita pasal owner blog dulu ya. Saya memang suka animasi. Bila waktu kecil dulu, penyakit curiousity sangat tinggi bila tengok kartun. 'Eh how to do like that?' Ekspresi wajah kartun tu sendiri membuatkan diri ini sangat kagum dengan karya-karya animatur tempatan ataupun antarabangsa terutamanya dari Jepun. Mula-mula memanglah membesar dengan Nobita dan Doraemon yang tak reti-reti nak membesar, kemudian beralih kepada Slamdunk, Cardcaptor Sakura, dll yang waktu tu banyak ditayangkan di NTV7. Well, siapa yang membesar tahun 90-an, where you at? Jom sep sama-sama..

Percaya Pada Kemahuan Diri


Ingat bila dah dewasa ni, malu sangat bila ada penyakit kartun dalam diri. Lebih-lebih lagi kalau takde kawan yang ada hobi yang sama. Semua kawan-kawan uni kebanyakannya feminine sangat. Lagi-lagi ambil jurusan 'koporat' kenn. Saat itu, kartun dari Jepun semua beralih kepada drama Korea. Biasalah drama korea yang best mestilah ada selit komedi kan macam Boys Over Flower, Flower Boys Next Door, dan Google sendiri lah.. Drama Korea bergenre action, romantic, yang mendayu-dayu tak berapa layan..

Well bila semua fasa hidup ini telah dirasai, barulah ku sedar kartun/animasi, drama atau filem bergenre komedi ni memberikan hidup penuh dengan kegembiraan tersendiri walaupun dilalui bersama duka dan durjana. Paham? Sentimental sudah... So I wont let anasir negatif-negatif ni merubah pandangan mata kasarku. Aumm

Dengan ini, saya mahu teruskanlah minat men-doodle walaupun bukan amatur.. Bila jenguk blog doodle, semuanya melibatkan cara penyampaian melalui karekter doodle. Bukan nak feeling budak-budak sangat pun kan.. Ianya lebih kepada kepuasan. Tapi bergantung jugak kepada masa ya huhu. Oh lupa, dulu blog ni pon kaya (tak kaya sangat la) dengan doodle. Lukis dengan MS paint je pon. Dan dulu down sangat sebab semua karya lukisan dalam laptop kena format. Wuaaa. Jangan ditanya kenapa tak sambung jurusan art. Sedih hati mak, nokkxx....

doodles, yakin diri, xila, inspiration

"Magic is believing in yourself, if you can do that, you can make anything happen."
Johann Wolfgang von Goethe 

“that there are many things that we cant understand. the past. the bad things that happened... and we become afraid. of what might happen in the future. its okay to be afraid. but we have to keep hoping and believeing... to keep hoping and trying our best to be good and do good. even when we're afraid”
  Nafisa Haji


doodles, yakin diri, xila, inspiration
 Tak ingat la gambar ini dari entry mana.

doodles, yakin diri, xila, inspiration
 Oke kenapa dari dulu suka benar gambar dengan kawan-kawan ni. Xila dan kawan-kawan bak kata SW.

doodles, yakin diri, xila, inspiration
 Ini dari enty sini.



 Don't be afraid to be amazing, people!! :D



August 21, 2013

CPUV Dari Nuffnang Lagi

wordless wednesday, CPUV Nuffnang, nuffnang, advertorials, terima kasih, The Smurfs 2
Terima kasih Nuffnang bagi CPUV lagi. Tapi awat yang Twitties Traxxobeats 30 July tu baru appear sekarang? Why mehh? Walaupun CPUV dari Nuffnang semakin kurang rancak, tapi ku masih bersyukur. Bagi la lagi ye Nuffnang sempena birthday saya akan datang. Kuikuikui

Untuk CPUV The Smurfs 2 boleh refer sini. Ada cerita pasal sinopsis, trailer, lagu tema The Smurfs 2-Ooh La La nyanyian Briteney Spears, dan gambar berkaitan The Smurfs 2 lah. Cuma malas nak review je sebab citer kureng best la...hehehe


Takziah buat semua 33 orang mangsa terkorban dari Genting Highlands.



August 20, 2013

Tip Pakaian ke Rumah Terbuka (Open House)

Assalammualaikum,

Syawal kan sebulan, mesti korang dapat jemputan ke rumah terbuka sana sini sampai tak menang tangan kan. Tak pun jemputan kenduri kahwin. Lepastu pening nak fikir baju apa yang nak dipakai sebabnya lebih banyak anda dapat jemputan ke rumah terbuka, lebih banyak lah pakaian yang perlu disarung. Tak bestlah kalau asyik pakai baju yang sama je kannn....

Tapi pemilihan pakaian untuk ke rumah terbuka haruslah kena pada tempat, masa, dan lain-lain faktor. Kalau pakai simple sangat pon tak best kan, kalau over bergaya takut overshadow tuan rumah pulak. Takpe, janji kau yang paling cantik..hehe..


Baju Kurung / Tradisional

Kalau pakai baju kurung atau tradisional yang lain memang sesuai untuk semua majlis rasmi atau tak rasmi. Yang penting pemilihan fabrik, design dan warna kenalah sesuai dengan faktor-faktor tadi. Pemilihan baju kurung atau tradisional kan lebih manis, sopan, selamat dan paling tepat untuk ke rumah terbuka.

contoh bergaya dengan baju kurung

Jubah / Kaftan / Blouse / Skirt Labuh

Kata beraya rumah orang kan. Ciri-ciri penting seperti sopan harus dititikberatkan. Sebab nanti kalau kena tegur dengan orang tua-tua baru tahu. Dan salah satu tanda kita hormat majlis orang. Lainlah kalau party cocktail kan, pakai baju kurung atau baju yang lengan meleret-leret, semua memanglah tak sesuai. Ingat balik faktor tempat ya.


Hari raya aidilfitri, tips, Hari Raya 2013, tip fesyen ke rumah terbuka, info, beauty, fesyen, peplum fesyen, inspiration, bergaya ke rumah terbuka


Konsep Mix and Match

Kebanyakan baju raya korang dah pakai kan, apa kata cuba konsep mix and match pulak. Cuba padankan skirt labuh, blouse dengan tambahan cardigan panjang atau pendek ke ataupun padankan seluar slack atau palazo dengan blouse ke. Kreatif, manis, dan masih sopan! Musim peplum masih in, bergaya dengan peplum pun comel :)


Don't!

Jangan sesekali bergaya dengan jeans. Tampak tak manis. Alah hari minggu atau hari-hari yang biasa yang lain kan korang selalu bergaya dengan jeans, apa kata di hari atau waktu rumah terbuka macam bulan Syawal ni korang bergaya lebih manis pulak. Bukan selalu...

Untuk idea yang lebih baik, apa kata korang lawat Zalora Women's Butik. Mana tahu ada pakaian atau aksesori yang dah berkenan tu bolehlah terus shopping untuk dijadikan koleksi anda pada masa akan datang. Semuanya boleh didapati dari hujung rambut hingga hujung kaki di Zalora. Apa tunggu lagi, jom bergaya dan beraya :)


ps : bergambar pon kena sopan tau..tapi bila jumpa member haruslah crazieeeee ;p



August 18, 2013

Cara DIY Scrub Muka Dengan Teh Hijau

Assalammualaikum,

Pentingnya scrub muka dalam tempoh 2 kali seminggu (paling kurang) dapat membersihakan muka, membuang sel-sel kulit mati, membuatkan kulit muka lebih licin, cerah dan sihat. Kulit pada wajah lebih lembut dan sensitif, jadi aplikasi scrub pada muka haruslah secara lemah lembut dan betul.

Mengapa pilih DIY Scrub Muka Dengan Teh Hijau ?
Apabila memilih scrub muka, pilih scrub yang diperbuat dari bahan semula jadi seperti kulit kacang tanah, apricot dan sebagainya. Bahan-bahan ini mudah menanggalkan kotoran di wajah tanpa meresap sehingga ke liang pori-pori. Tapi saya lebih suka guna scrub teh hijau dan tomato sebab mudah didapati. Scrub guna tomato jarang sangat nak guna tapi lain kali saya share lain eh.

Bahan-bahan DIY Scrub Muka Dengan Teh Hijau :
1. Teh hijau (uncang atau serbuk)
2. 2 - 3 sudu besar gula
3. Kapas muka
4. Air panas
5. Air suam
6. Air lemon, yogurt atau Baby Johnson oil (optional)

DIY, Facial scrub dengan teh hijau, DIY Scrub muka dengan teh hijau, teh hijau, kelebihan teh hijau, go green, tutorial, tips, cara buat scrub muka sendiri, beauty, info, inspiration, yakin diri
 Bahan dan cara DIY Scrub Muka Dengan Teh Hijau


Cara-cara buat DIY Scrub Muka Dengan Teh Hijau :
1. Rendam teh hijau tadi dengan air panas selama 120 saat. Minumlah teh yang korang buat tadi dan tinggalkan sedikit air teh untuk digunakan kemudian. Tapiskan serbuk teh bagi yang guna serbuk teh. Bersihkan uncang teh dan keluarkan isi serbuk teh bagi yang guna uncang teh. Ada paham ka?

2. Bersihkan wajah dengan air suam. Kemudian, lapkan muka dengan tuala yang bersih.

3. Campurkan serbuk teh hijau dengan 2- 3 sudu besar gula tadi dan digaul sama rata. Letak sedekit lebihan air teh hijau tadi tu untuk melarutkan gula supaya tak terasa kasar sangat gula tu. Amboi macam memasak pula..

4. Titiskan bersama dengan sedikit air lemon, yogurt atau minyak baby Johnson. Ini suka hatilah nak letak ke tidak. Untuk kesan yang lebih dramatik hee.

DIY, Facial scrub dengan teh hijau, DIY Scrub muka dengan teh hijau, teh hijau, kelebihan teh hijau, go green, tutorial, tips, cara buat scrub muka sendiri, beauty, info, inspiration, yakin diri
Abaikan mata besar tu. Orang nak buat demo ni...


5. Ambil kapas muka dan applykan di muka anda secara rata. Biarkan selama 1 minit.

6. Gunakan jari anda dan gosok-gosok sikit secara bulatan di bahagian jerawat atau black/white sekitar hidung, tenyeh-tenyeh secara lembut tau, dan feeling muka cantik macam Fazura. Huhuh

7. Ambil kapas muka tadi dan serapkan dengan lebihan air teh hijau tadi dan applykan di muka anda sebagai toner pula. Kemudian pakai pelembap muka.


Muka yang berjerawat teruk tidak digalakkan memakai scrub pada muka sebab takut mudah merebak dan semakin teruk. Jadi sila refer dokotr pakar untuk teknik lebih berkesan (mengurangkan jerawat) oke.Semoga info Cara DIY Scrub Muka Dengan Teh Hijau ini beermanfaat untuk anda praktikkan. 

Go green ♥



August 16, 2013

Tolong Like, Sayang ♥

Assalammualaikum,

Tolong awek aku pontianak. Eh bukan, dulu selalu ulang cerita tolong awek aku pontianak tu. Alhamdulillah sekarang dah normal tapi dok ulang Despicable Me 2 pulak. Hahah. 

Sekarang ni tuan puteri saya nak mintak tolong lah. Jarang kan mintak tolong kat korang jadinya rasa nak mintak tolong jugak tak kira. Ngee. Tolong like gambar contest je. Malu tau first time join benda contest like-like gambar ni. Pada mulanya nak join sebab penyertaan terawal dapat rm 5. Terus tanpa pikir banyak songeh sume, hantar penyertaan. Alhamdulillah peserta terawl. Kuikuikui

Contest gambar hot raya ni anjuran blogger Tempoyakz yang suka kentut kat blog orang. Ahchummmm. 

Like gambar ni je... 1 LIKE, 1 ♥.

Memandangkan gambar dalam laptop semua dah terformat, naseb baik ada Facebook! Feeling-feeling sunset. Nak usha gambar apa try la click weiiiihhh. :P


Kalau yang dah like tu bagi la hint oke. Malas nak share kat Facebook peribadi sebab malu lah titew ihik ihik. I will away sepanjang hujung minggu ni sebab beraya. Ada masa nak promote la contest ni... Terima kasih in advanced sebab tolong like bagi yang dah like. ♥

Ps :: Time ni la nak bershayang-shayang ;p


August 14, 2013

Hina Dan Salahkah Berwajah Buruk?

Assalammualaikum,

Baru seminggu kita menyambut Hari Raya Aidilfitri, aktiviti kegemaran para gadis, dan mak-mak gadis, mulai rancak kembali. Iaitu gossip! Mengumpat la lagi sentap..

Aktiviti beraya ke rumah orang sangat digalakkan untuk mengeratkan silaturahim di bulan Syawal ni. Yelah setahun sekali je jumpa kan. Bila lagi ye tak? Tapi sedihnya kalau layan lama-lama sembang bagai, makin banyaklah topik bicaranya. Paling best petik gossip. 

perempuan hodoh, Fair & Lovely, love, yakin diri, beauty, Hari Raya 2013, Hari raya aidilfitri
sumber Sape la rajin edit ni hee. Maaf ini bukan Robert Pattionson tau.


Satu hari di hari raya, ada seorang makcik ni pertikaikan pertunangan kawan anaknya :
Bukan cantik pun, tua pulak tu, tapi dapat laki muda kauuu...
Laku jugak eh walaupun dah 30-an?
Mak tunang dia tak kisah ke dapat menantu tua?

Saya yang dengar depan-depan ni mengucap panjang. Astarghfirullahalazim... Setan mana yang rasuk dia ni. Keluar, keluar. Hahah. Dalam hahah macam nak je cili mulut makcik tuh. Biadap tahu tak? Apa salah perempuan tu tak cantik tapi dapat laki muda? Cakap depan pandang-pandang, diri sendiri ada pandang? Biar wajah buruk, jangan perangai ikut buruk. Buat mak cik yang dikasihi, semoga dibukakan hati untuk menginsafi diri anda dan jadikanlah cerita ini sebagai teladan ye kawan-kawan. Yang buruk buang jauh-jauh, yang jernih harap dapat dikaut oke.

Tipikal orang-orang tua melayu kita, pandai salah, tak pandai salah, cantik salah, tak cantik salah, rajin salah, senyum salah, buat tu salah, buat ni salah, apa yang betul tak tahulah.. Jangan biarkan diri anda dari dipengaruhi anasir-anasir negatif sebegini. Shaaa...~ (efek bunyi)

Jom audit diri :)



Honey Pop Strawberry Cameron Highlands


wordless wednesday, honey pop strawbeery, cameron highlands, produk cameron highlands, danial


wordless wednesday, honey pop strawbeery, cameron highlands, produk cameron highlands, danial

Ber-honeypop strwberry dari Cameron Highland sambil menonton R.I.P.D.



August 13, 2013

Tip Penjagaan dan Pemakaian Contact Lenses

Assalammualaikum,

Kali ni nak kongsi tip atau cara penjagaan kanta lekap aka contact lenses. Bahaya weh contact lenses kalau tidak dijaga dan pakai dengan betul. Boleh buat seriau. Tapi dari 2006 lagi pengalaman pakai lenses ni tak ada apa masalah lagi. Nikmat mata yang Allah bagi ni kenalah jaga elok-elok kann... Sekali rabak camne? Oke tak nak fikir! Gerun!

contact lense, jenama contact lense, cara pakai contact lens, cara jaga contact lenses, kanta lekap bewarna, contact lense murah, tips
Casing Lense bersama colored contact lense

Tip Penjagaan dan Pemakaian Contact Lenses :

1. Kebersihan Tangan

Yang ni nombor satu. Tangan haruslah bersih dan dicuci dahulu dan dilap dengan tuala bersih sebelum pakai dan tanggalkan contact lenses korang tu. Untuk mengelakkan sebarang jangkitan kuman dan bakteria jahat!


2. Contact Lenses Baru

Contact lenses yang baru dibeli dan dibuka haruslah direndam dahulu bersama lense solution (cecair) minimum selama 2 jam sebelum dipakai. (Yang ni baru tau wuaaaa) Disarankan beli solution jenis multipurpose yang dapat digunakan untuk mencuci dan merendam contact lense anda. Gitu...


3. Tempoh Penggunaan Contact Lense

Kalau korang beli contact lenses yang dapat dipakai untuk sebulan, kebiasaannya tempoh pakai dalam masa sehari tak lebih dari 8 jam. Kalau beli yang untuk dipakai sehari (pakai buang) atau tempoh seminggu, korang boleh refer optometrist masing-masing oke. Jangan tidur dengan contact lenses! (Zaman belajar dulu selalu pakai terlebih-lebih jammm dan pernah tidur bersama beliau. Tobat!) Dan jangan guna kalau contact lenses dah expired!


4. Casing Lenses (Tempat simpan lenses korang tu)

Pastikan casing lenses kerap dicuci bersama lense solution. Jangan sesekali guna air paip! Untuk mengelakkan kuman dan bakteria. Casing lense harus ditukar dalam tempoh 3 bulan sekali. Jangan guna solution jenama berlainan dalam satu casing. Jangan la campur-campurkan ke. Walaupun contact lenses korang tak dipakai hari-hari, tapi harus dicuci dan ditukar airnya hari-hari. Fuhhh membazir tapi nak antek tak?? Haha


5. Make-up Bersama Contact Lenses

Pakai dulu contact lenses barulah boleh make-up antek-antek. Tanggal contact lense sebelum cuci muka dan bersihkan make-up di muka. Pastikan sebelum tanggal tu tangan bersih ya.

contact lense, jenama contact lense, cara pakai contact lens, cara jaga contact lenses, kanta lekap bewarna, contact lense murah, tips
 Feeling-feeling Barbie huuu


6. Penggunaan Contact Lenses di bawah Penghawa Dingin

Contact lenses mudah kering kalau kita dalam bilik yang berhawa dingin. Disarankan pakai ubat titis mata untuk mengelakkan dari kering. Tapi saya tak pernah pakai. Takut. Huhu


7. Penggunaan Contact Lenses di bawah Cahaya Matahari

Contact lenses mudah cair kalau kerap atau 24 jam di bawah cahaya matahari. Tak tahulah betul ke tidak. Tak pernah lagi berhadapan panas terik dalam tempoh yang lama.


8. Tanda-tanada Tidak Selesa Pada Mata

Kalau mata terasa gatal, merah, pedih, bernanah, berair yang melampau cepat-cepatlah tanggal. Tak reti-reti? Kalau terasa makin teruk sangat ke jumpalah pakar mata secepat mungkin.


9. Jangan Pakai Contact Lenses Rosak

Kalau contact lenses korang terkoyak walaupun sikit je kat hujung-hujung tu, tolonglah jangan pakai. Bahaya sehhh. Tak pun contact lenses korang jadi kering ke, bertukar warna ke, terkena air paip ke. Buang je walaupun tapi sayangggg~~


10. Tip Membeli Contact Lenses

Sebelum beli contact lenses, korang tanya la pendapat optometrist di kedai contact lenses yang korang pergi tu. Kalau yang first time pakai tu, korang kena lah rajin tanya macam-macam, contohnya tempoh pemakaian ke, cara nak jaga ke, dan optometrist tu mesti akan panjang lebar bebel kat anda.

Seeloknya cuba buat pemeriksaan mata untuk contact lenses. Saya belum pernah buat lagi sebab takuttttt. Tahu mata ni tak elok dan takut kena bebel. Sekarang ni saya dah jarang pakai lenses. Nak rehatkan mata jap.Jangan sesekali beli jenama contact lenses yang tidak dipercayai!


11. Cara Pakai Contact Lenses Dengan Betul



Cantik-cantik juga, penjagaan yang rapi dan kebersihan contact lenses harus dijaga. Jangan lupa sentiasa syukur dengan nikmat penglihatan yang ada. Alhamdulillah sekali jom. Bagi yang nak dapatkan contact lenses online yang harganya murah, top branded, berkualiti dan original sila ke sini. Ada voucher RM 20!

Ps :: Jangan sesekali nangis dengan contact lenses! :'(



August 11, 2013

Cerita Raya 2013

Assalammualaikum,

Apa macam Hari Raya Aidilfitri 2013 kalian? Mesti happening kan? Saya punya biasa-biasa je disamping terselit kesyukuran menikmati Syawal kali ni. Sebabnya terasa lah kemanisannya menempuhi Ramadhan dengan penuh bersungguh (insyaAllah). Plus dapat khatam Quran. Syukur alhamdulillah.

Azam saya sepanjang Ramadhan nak khatam Quran. Akhirnya Allah makbulkan. Lebih manis lagi, cuba baca dan fahamkan sekali terjemahannya dalam bahasa Melayu ofkos walaupun ada yang tak berapa nak faham. Yelah kita ni bukan ilmuwan. Cetek lagi ilmu agama di dada. Sebab tu kena berguru takut karang apa yang kita faham isi Quran tu lain dari maksud Allah. Tu sebab wujudnya ajaran sesat. Belajar tak tentu hala... Minta kita semua dijauhi..

Bukan nak riak kat sini dapat Khatam Quran masa bulan Ramadhan. Cuma sebagai inspirasi korang jugak walaupun tak banyak mungkin sikit dari penulisan ni. Sebenarnya ada hikmah semua ni. Yelah saya ni tengah tanam anggur, dah tu masa yang ada ni berazam nak khatam Quran. Kalau saya sibuk bekerja, belajar seperti sebelum ni, mana sempat nak khatam Quran dalam masa sebulan berpuasa kan. Tahu ini semua alasan duniawi je. Alhamdulillah Allah perkenankan niat saya. Dan saya rasa bersyukur dan sentiasa kekal positif yelah orang menganggur ni orang banyak pandang serong dari memberi semangat. Duniawi duniawi. Sekeh kang...haa pulak.

Kalau sembahyang tahajud sepanjang Ramadhan tu agak belum maju lagi la. Kena pelan-pelan kayuh. Dan saya suka Dhuha. Rasa tak buat sehari terasa serba tak kena walaupun bukan hari-hari buat. Isk ruginya. Malam lailatulqadar pulak? Rasanya malam 21 haritula. Tapi semuanya rahsia Allah kan :)

Jadinya Syawal 1434 Hijrah kali ni terasa penuh syukur sangat dapat bersama Ramadhan dengan hati yang tenang. No kerja-kerja. Isk tapi harus gigih lagi cari kerja untuk keluarga pasni. Bayar PTPTN kan. Kenalah bertanggungjawab. Kalau tahu gua jadi nurse je dulu (erk).

Dan semoga sepanjang amalan Ramadhan dulu saya dapat praktikkan di bulan-bulan Islam yang lain pula. Jangan untuk satu bulan je kan. Tak adil untuk 11 bulan yang lain Hehe. Doakan ya. Taknak ah tunjuk gambar raya malu. Banyak gambar selfie. Huhu.

Ni cerita kad raya next entry boleh? Panjang benar entry kali kali ni. Ade orang baca ke? Huuu


Raya pertama
Disebabkan tiap-tiap raya selalu last minit kemas rumah, maka kesibukan malam raya dan pagi raya untuk mengemas rumah amatlah terlampau. Sampaikan handphone entah campak kemana sampai battery kong pon buat tatau je. Biasanya raya pertama rumah saya pitstop pertama buat saudara mara belah abah dan mak beraya. Sampailah ke malam. Haruuuu tapi tentulah best. Masih dapat duet raya lagi weee..

Raya Kedua
Haa raya kedua turn kitaorang pulak beraya sampai ke malam. Raya kedua haritu sempat ke Lumut lagi. Yang stressnya ramai gila kot orang. Parking pon kena round 40 kali! Sepanjang pergi dan balik pun sesak dengan kereta. Mencik tau keadaan macam ni. Boleh buat kedutan!

Raya Ketiga
Hari untuk bersenang-lenang. Lepak je kat rumah tenangkan urat-urat yang gigih berkerja. Keep calm and sleeping-eating-sleeping-eating-kalih banyak kali siaran tv yang tah apa-apa kat tv-and keep calm again!

Raya Keempat.
On my way beraya to KL la ni.... Ini entry autopublish tau. Heee


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin!



August 10, 2013

GIVEAWAY FAIR & LOVELY bersama ASYIK MAIBUROGU


GIVEAWAY FAIR & LOVELY bersama ASYIK MAIBUROGU

1- Buat satu entry dalam blog anda dengan meletakkan gambar dibawah dan jawab soalan-soalan yang diberikan. Dengan tajuk GIVEAWAY FAIR & LOVELY bersama ASYIK MAIBUROGU.

Fair & Lovely, contest Fair & Lovely, GIVEAWAY FAIR & LOVELY, inspiration, most love
 
2- Jawab soalan ini. Fair & Lovely merupakan krim pelembap muka nombor satu di Malaysia, kini memperkenalkan rangkaian Advanced Multi Vitamin. Apakah kandungan yang terdapat di dalam Advanced Multi Vitamin ini? Jawapan : Vitamin B3, C dan E
 
3- Lengkapkan slogan tersebut. Fair &  Lovely Advanced Multi Vitamin dan Asyik Maiburogu dapat memberikan inspirasi serta mengubah hidup saya secara positif kerana semestinya keyakinan dan kesetiaan produk pilihan Asyik bersama Fair & Lovely merupakan faktor asas untuk terus kekal cantik dan berseri. (tidak melebihi 20 patah perkataan)
 
 
4- Ceritakan pengalaman indah anda di Hari Raya Aidilfitri dengan kulit wajah cerah berseri.
Bila nak dekat raya masa tulah terhegeh-hegeh nak pastikan kulit sepanjang Syawal nanti kekal cantik, segar, berseri untuk terus kekal yakin bertemu orang ramai kan dan sudah pasti Fair & Lovely penyelamatnya. Kalau sebelum Ramadhan pakai krim pencerah dan pencuci sekali sehari (sebab kekangan masa hehe), dah nak raya kenalah gandakan untuk kesan gandaan yang maksimum! Serius Fair& Lovely memang best pakai sebab senang dan berkesa sampai ada yang menegur pakai produk apa. Dan mereka yang sibuk tanya produk apa saya pakai tu terkejut sebab yelah walaupun produk pilihan saya murah tapi sangat memberi impak yang positif. Kini serapkan keyakinan anda dengan pilihan kesukaan wajah bersama Fair & Lovely :)



August 8, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri Buat Semua Pembaca !



Hari raya aidilfitri, celebration, Salam Aidilfitri 2013, Hari Raya 2013
Selamat Hari Raya Aidilfitri Buat Semua Pembaca !





Maaf zahir batin dipohon,
Semoga Syawal semua pembaca awesome!! :)


August 7, 2013

Lagu Raya WARIS Style Negeri Sembilan - Salam Lebaran

Assalammualaikum,


Salam Lebaran - WARIS feat Mark Adam dan Eyza Bahra

 

beautiful song-my fav, Hari Raya 2013, Hari raya aidilfitri, Salam Lebaran, song lyric, Negeri Sembilan, W.A.R.I.S, lagu raya waris, waris song

Lirik lagu Salam Lebaran - WARIS feat Mark Adam dan Eyza Bahra
Mark Adam ft Eyza Bahra & WARIS- Salam Lebaran
Syawal telah tiba
Berkumpul kita sanak saudara
Teman teman setia
Dan kasih yang dicinta
Udara hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Lebaran menjelma lagi
Masing-masing tampak berseri
Berdoalah kita
Agar di rahmati
Dengan keharmonian kasih dan cinta di hari bahagia ini
Bersamalah kita
Meraih pemberian
Senyuman tawa riang insani
Salam hari lebaran
Sambutan kemenangan
Hari mulia untuk kita meraih segala kebahagiaan
Salam hari lebaran
Sambutan kemenangan
Hari mencinta untuk kesalahan dilupakan
Bahagia bersama
Jari disusun tanda kemaafan
Penghapus duka lara
Penghubung sesama kita
Selamat hari raya
Ayuh kita semua gembira
Menziarahi keluarga dan sanak saudara
Berdoalah kita
Agar di rahmati
Dengan keharmonian kasih dan cinta di hari bahagia ini
Bersamalah kita
Meraih pemberian
Senyuman tawa riang insani
Salam hari lebaran
Sambutan kemenangan
Hari mulia untuk kita meraih segala kebahagiaan
Salam hari lebaran
Sambutan kemenangan
Hari mencinta untuk kesalahan dilupakan
Bongka la poit buang goba nijam
dogheh poie mandi
baju melayu dah gosok ko?
Apo kau buek malam tadi?
Wan dah tanyo
Bilo nk ko sojid
Khutbah dah mulo
Nak solat ghayo
Polak den tggu
Kau tak bongka juo
Angek lak ati
kang den lak kau bonci
ghondang itik sodap bona
Itik eh boli kek juasseh
Dogheh bongka dogheh bongka
ghayo umah mato air
Kisah di pagi rayo
bomacam tawo bomacam hibo
Lomang kotupek tosodio
Apo kau tuggu laie,
Makan!
Berdoalah kita
Agar di rahmati
Dengan keharmonian kasih dan cinta di hari bahagia ini
Bersamalah kita
Meraih pemberian
Senyuman tawa riang insani
Salam hari lebaran
Sambutan kemenangan
Hari mulia untuk kita meraih segala kebahagiaan
Salam hari lebaran
Sambutan kemenangan
Hari mencinta untuk kesalahan dilupakan 
sumber  



Hari Raya esok weh. Semua blogger haruslah bercuti atau update entry autopublish je. Hua hua. Mungkin sekarang ni saya tengah sibuk tolong di dapur. Rendang ayam dan ketupat di Hari Raya pertama menu wajib wehhhh. Jangan terbangun sahur pulak esok geeeee...


Ps :: Lagu raya by W.A.R.I.S ni suka tang rap nogori sombilan dio jo ;p


[Pss :: Tolong undi sat huhu]

Pertama : Like FB Page Tempoyakz dulu https://www.facebook.com/tempoyakz

Kedua : Like gambar ni 

Ketiga : Like gambar ni juga

Keempat Boleh pilih gambar mana korang lebih suka. Terima kasih banyak-banyak! 
Jasamu dikenang :D


August 6, 2013

The Smurfs 2 di Pawagam 8 Ogos 2013

Assalammualaikum,

The Smurfs 2, nuffnang, cpuv, buffered earnings, The Smurfs 2 di pawagam, Filem The Smurfs, The Smurfs 2 dalam Bahasa Malaysia, muvee, sinopsis The Smurfs 2, trailer The Smurfs 2, Ooh La la song, Britney Spears in The Smurfs 2, The Smurfs 2 - Ooh La la
The Smurfs 2 di pawagam 8 Ogos 2013 @ 1 Syawal

Binatang biru comel The Smurfs ni kembali di pawagam 8 Ogos ni bersamaan 1 Syawal. Lepas Despicable Me 2, The Smurfs 2 pulak. Ish kenapa yang comel-comel selalu ke panggung? Eh? Yang penting dari The Smurfs 1 tak suka watak ahli sihir yang tak comel langsung tuh! Grrr. Katty Perry pelakon utamanya you...

Sinopsis The Smurfs 2
Sekuel kepada filem animasi aksi komedi ini menyaksikan ahli sihir jahat, Gargamel yang telah mencipta beberapa makhluk nakal dan menyerupai Smurf yang diberi nama Naughties dengan harapan ia akan memberikannya kuasa ajaib. Walaubagaimanapun apabila dia menyedari hanya Smurf boleh memberikan apa yang diinginkannya itu dan Smurfette tahu sihir rahsia yang berupaya menukar Naughties kepada Smurf tulen, Gargamel bertindak menculik Smurfette dan membawanya ke Paris dimana dia telah disanjung tinggi sebagai ahli sihir terunggul dunia. 

Pengarah: Raja Gosnell
Bahasa: Bahasa Inggeris
Kategori: Filem Animasi
Genre: Animasi, Keluarga, Komedi
Klasifikasi: PG-13 - Bimbingan ibubapa atau orang dewasa disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur 13 tahun
Tarikh Tayangan: 08 Ogos 2013


The Smurfs 2, nuffnang, cpuv, buffered earnings, The Smurfs 2 di pawagam, Filem The Smurfs, The Smurfs 2 dalam Bahasa Malaysia, muvee, sinopsis The Smurfs 2, trailer The Smurfs 2, Ooh La la song, Britney Spears in The Smurfs 2, The Smurfs 2 - Ooh La la
Para pelakon yang terlibat dalam pengalihan suara Bahasa Malaysia

The Smurfs 2, nuffnang, cpuv, buffered earnings, The Smurfs 2 di pawagam, Filem The Smurfs, The Smurfs 2 dalam Bahasa Malaysia, muvee, sinopsis The Smurfs 2, trailer The Smurfs 2, Ooh La la song, Britney Spears in The Smurfs 2, The Smurfs 2 - Ooh La la
Wuaa omeynya Lisa Surihani dengan Yusry

Filem The Smurfs 2 ini juga terdapat dalam versi Bahasa Malaysia. Antara pelakon terbabit dalam pengalihan suara dalam Bahasa Malaysia ialah Datuk Aznil Nawawi, Hafidzuddin Fazil, Lisa Surihani, Zizan Razak, Elfira Loy dan Ray (Era FM). Raya pertama tengok filem ni rare tak? Hahah.

Trailer The Smurfs 2

Lagu Tema The Smurfs 2 dari Britney Spears - Ooh La la
Anak Britney featured dalam video clip ni hehe comel je


nuffnang, The Smurfs 2, sinopsis The Smurfs 2, The Smurfs 2 dalam Bahasa Malaysia, muvee, CPUV Nuffnang, Buffered Earnings, trailer The Smurfs 2, Ooh La La song in The Smurfs 2, Britney Spears - Ooh La La, OST The Smurfs 2

nuffnang, The Smurfs 2, sinopsis The Smurfs 2, The Smurfs 2 dalam Bahasa Malaysia, muvee, CPUV Nuffnang, Buffered Earnings, trailer The Smurfs 2, Ooh La La song in The Smurfs 2, Britney Spears - Ooh La La, OST The Smurfs 2

Terima kasih Nuffnang bagi CPUV The Smurfs 2. Dah lama tak bagi entry terima kasih huhu. CPUV yang lain pon tak sempat nak ucap 'thanks a lot baby boo Nuffie muah muah' tapi dah credited. Duhh awat cepat benor credited nya? Could you explain to me! (Saje)

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua :)


August 1, 2013

Sebenarnya Saya Start Blogging Since July 2007 !

Assalammualaikum,

Blogger Rileks Minda ada tunjuk jumlah pageview kat entry dia. Jadi terfikir nak usha gak pageview blog Dear Xila ni. Penanda aras gitu. Yelah sekarang dah masuk bulan Ogos kan kenalah ada ciri-ciri fokus dan penambahbaikkan since dah aktif blogging ni. (I am jobless wehh)  Hello Ogos! Be nice to momma. Hahah.

Terkejut punya terkejut dia bila tengok pageview sendiri semacam 'hey hey aku tak percaya cinta'. Biar betul aku dah blogging sejak 2007 nih! Punyalah korek balik memori celah-celah serebrum gua ni. Memang lah motif sebenar blogging ni dari pengaruh cik Khairunnisa ni, tapi tak ingat tahun berapa. Ditambah lagi dengan dah deletenya pon entry lama-lama yang memang kelakar dan tak perlu tunjuk dah huhuu...


Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
 Are sure Mr. Google?

 Epic moment XD


Satu hari cik Khairunnisa mesej suh bukak internet dan baca blog yang dia baru buat. Biasalah budak lagi zaman tu, jadi teruja dia lain macam. Saya pun gagahlah pi tengok dan terus sign up sebab nak komen blog dia punya pasal. Lastly, blog dia dengan satu ketul entry dia tu terus berkubur. Hampeh punya budak.. Dan waktu tu ada la jugak update blog tapi tak sangka tahun 2007 kau! Thanks God kembalikan keyakinan ini hee.



Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
July 2007 hingga Sept 2008 blog dibiarkan terabai. Sepi sesepi angin lalu. ?


Dan officially aktif blog bila Puan SDG (Self Development Group) suruh kumpulan saya buat blog. Around 2008 gitu. Masa tu macam..'eh aku ada blog la'. Happy sebab tak perlu sign up dan hias blog sebab dah pernah buat before kan. So kawan-kawan lain pon sibuk tanya macam mana nak buat blog sebab projek ni wajib. Maka, yeahh terharu sebab dapat update blog sampai sekarang. Jom nangis kegembiraan ini bersama-sama. Sroot sroot..

Tapi saya ada satu sifat, bila mana akan tinggalkan blog setahun, setengah tahun, 2-3 bulan lamanya dalam masa setahun. Tak konsisten. Hampeh jugak budak ni. Jadi traffik pernah ke laut dalam! Ditambah pernah terdelete album gambar di Google, semua entry lama error tanpa gambar. Pengalaman mengajar kita..



Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
 Latest pageview 31 July 2013.

Saya janji...saya janji dengan awak semua saya akan update hari hari... Haa saya janji lagi, nak jadi blogger peramah... Lagi satu saya janji saya nak jadi budak baik *Tiba-tiba Insyaallah :)



Waktu awal blogging dulu, entry Bunga Tulip paling ramai orang view. Yelah dulu-dulu tak ramai ada blog kan. Ini bukan entry riak, tapi entry berkongsi kegembiraan yang secebis cuma. Mak rasa happy sangat nokkkx. Jemput datang rumah raya nanti hehe..!

Tahniah jugak buat jiran yang dapat masuk majalah. Happy for you !
xoxo
;p



 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!