October 9, 2012

Kelemahan Lelaki

Asalammualaikum,


Tadi kan baru lepas tengok drama Julia kat TV 3 tuh. Emosi betul kalau tengok drama petang-petang nih. Boleh sakit jantung. Dah lah aku nih kalau tengok filem ke drama ke suka nak berimaginasi dan buat ending sendiri. Sebab tuh migrain senang lekat. Eh.


Tup-tup suami si Julia nak ceraikan dia dik nonnn... (style kepoh). Hade ke mak mertua dia cakap Julia kangkangkan nasik suami dia haa. Pakai guna-guna lah, apelah. Cocok sana cocok sini, dah si suami si Julia nih goyang lutut. Termakan fitnah. Yelah cakap mak kan yang terbaik. Mestilah anak-anak kena dengar cakap mak. Tapi kalau dah mak ambik kesempatan terhadap anak.....emmmm.



Oh. Dan lelaki yang dah berkahwin mesti dengar cakap mak dari cakap bini sendirik kan? Atau adik-beradik dia lah. Lelaki yang dah berkahwin sila angguk. Alah malu-malu pulak nak anguk-anguk setuju... Tapi apalah syurga kalau buruk perangai kamu lelaki kalau tak melayani isteri dengan baik. Yang penting toleransi. Eh saya masih single okee.. * sambung ketip kuku




Ps :: Isteri bukan hak milik, tetapi anugerah..



13 comments

October 9, 2012 at 9:57 PM

eh masih single ke??hehhe

October 9, 2012 at 10:20 PM

kita tak follow cite ni. sebab kita suspen laaa. takut benda yang tak best tu jadi realiti kat kita. :( takutt.

October 9, 2012 at 11:22 PM

Hehe selalunya lelaki anak mak la yg mcm tu. Abg sy pun 'anak mak'. Tapi, mak sy syg lebih kat menantu dia :)

October 10, 2012 at 6:52 AM

takleh nak angguk sebab tak kahwin lagi..huhu..rasanya lelaki tu anak mak sangat..ni la orang kata taat tak bertempat.

October 10, 2012 at 10:06 AM

tak pernah tengok cerita julia ni..huhu...

October 10, 2012 at 11:37 AM

susah..kalau dengar sangat cakap bini pun tak patut jugak..lain la kalau bini jenis considerate.. lelaki patutnya kena pandai buat keputusan..bila patut dengar cakap mak, bila patut dengar cakap bini.. bila patut buat keputusan sendiri.. baru la pemimpin..hehehe..

October 10, 2012 at 11:47 AM

x berkesempatan la nak tgk tv time2 duk kolej nie adoiyai

October 10, 2012 at 3:14 PM

rumah tangga akan bahaggia jika kurang campur tgn org luar termasuk mertua.

Tak tgk lagi drama ni sbb tak smepat.

October 11, 2012 at 5:31 PM

Setuju sangaaaaaaaaaaat entri ni

October 13, 2012 at 2:28 AM

kelemahan perempuan juga bagi gua :p
maklah katakan.
**toleransi 1st.dah kawen tu patutnya pemikiran pun kena matang untuk handle situasi macam tu.kan kan?

serius lu single lagi?ahh..tak cayalah+kedip-kedip mata+kepit-kepit kaki.

October 14, 2012 at 1:43 AM

Susah klau dpt mertua yg x suka menantu & suka cmpur tgn rumahtangga anak.lelaki kena matang & bijak sbb depa tu ketua keluarga.bkn srh drhaka kt mak tp kena tau mana yg blh & x blh ikut.stp tuduhan kena brbukti sblm amik tndakkn.dlm realiti pn ada kes anak mak mcm tu.

October 15, 2012 at 10:09 PM

errr.. masih bujang jugak.. so tak tahu menahu.. hehehe

August 15, 2013 at 11:48 AM

single means belum kawen la adoyaiiii

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!