December 12, 2012

Komen Filem Zaiton Sameon : Ceritaku | Terbaekkk

Assalammualaikum,

Semua orang asyik komen Filem Istanbul Aku Datang je kann. Takde ke nak komen Filem Zaiton Sameon : Ceritaku? Baru lepas tengok Filem Zaiton Ceritaku ni. Best apa...

Sinopsis sekerat dua kerat:
Filem Zaiton Ceritaku mengisahkan perjalanan hidup diva terkenal Malaysia, Zaiton Sameon lakonan Nadia Aqilah. Liku-liku kehidupan yang perlu dihadapi Zaiton Sameon selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya yang juga meragut nyawa anaknya. Sehinggalah dia menjalani kehidupan sebagai Zaiton Sameon yang dibayangi kenangan lalu..


Zaiton Sameon : Ceritaku -sumber-

Overal komen untuk filem Zaiton Ceritaku, not bad jugaklah. Lakonan Nadia Aqilah harus dipuji lah walaupun saya tak kenal pon pelakonnya tuh. Entah siapa-siapa tapi hebakk jugak bak hang. Tak semua production house berani nak buat filem macam nih. Pengajaran dan kesedaran pon banyak yang dapat dirasa. 

Yang saya tahu pasal Zaiton Sameon ialah lagu hitsnya Menaruh Harapan. Kalaulah permulaan cerita diperhaluskan dengan detik-detik kehidupan diva dia, mesti generasi zaman ni dapat merasai zaman Zaiton Sameon yang dulu... Kot..


Sewaktu kemalangan -sumber-


Saya bukanlah peminat filem biografi. Ni first time tengok filem bergenre biografi kot. Bilalah filem biografi 'Xila : Kisah Seorang Blogger Hebak Bak Hang' nak disiarkan kan? Kah kah kah kah.






Ps :: Magic sangat ke 12.12.12?


14 comments

December 12, 2012 at 4:27 PM

org kita suke citer2 layan feeling..kelakar walau kosong pun..citer2 sejarah susah dpt tempat...pendapat peribadi...

December 12, 2012 at 4:29 PM

beli cd menyesal tak cik paris ?

December 12, 2012 at 4:50 PM

@ye tauke...

@kalo cd ok la. takot hang plak yg menyesal. minat lain2. tgok wyg xmenyesal kot tp wyg dah tadak hoho

December 12, 2012 at 5:30 PM

ingat tak best ? kehkeh

December 12, 2012 at 6:26 PM

xtgk g..nanti la nak tgk..huhu

December 12, 2012 at 8:39 PM

filem2 macam nie lah patutnya kita tonton.. menaikkan industri melayu :)

December 12, 2012 at 9:03 PM

Cerita lama, susah sikit la nak dapat perhatian.

December 13, 2012 at 12:47 AM

sy tag ZM... :) sila lihat ya http://ieta-myblog.blogspot.com/2012/12/liesazemi-first-giveaway.html

December 13, 2012 at 7:17 AM

best rupenye.. tgok poster mcm x menarik .:P

December 13, 2012 at 11:04 AM

hihi...
da lama xtgk wayang..klu tgk wayang terasa nk makan popcorn jer..haha

December 13, 2012 at 2:22 PM

aritu tgk kt utube, alaaa x tgk smpai hbis pulak..best ehh? nti tgk smbg lg :)

December 13, 2012 at 9:20 PM

dalam perancangan nak tengok movie ni..

December 13, 2012 at 9:31 PM

ONE DAY NNT NK TENGOK JUGAKLAH

December 14, 2012 at 1:58 PM

Poster cm tak menarik..tu yang takde rase nak tgk..tp bila bace ni..hmm..kena tgk ni..

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!