January 19, 2013

Trend dan Pilihan Warna 2013 : Green Emerald

Assalammualaikum,

Trend dan pilihan warna yang dijangka tergedik-gedik hits sepanjang 2013 ialah Green Emerald (Hijau Emerald). Warna macam mana tuh hijau emerald? Macam ahh international lah pulak bila sebut Emerald-emerald nih.

Sumber

Hijau emerald nih bertonakan hijau lah jugak. Warna hijau emerald nih akan menjadi trend dan pilihan bakal-bakal pengantin, mahupun industri-industri fesyen, dekorasi, tatarias dalaman, kediaman, dan sewaktu dengannya. Dan jugak warna pilihan blog Dear Xila nih. Kui kui.

Secara peribadi warna hijau bukan lah warna kegemaran saya. Tapi ewah-ewah jatuh cinta pandang pertama pula. Warna hijau nih memberikan rasa yang segar, ketenangan, aman, menyenangkan malah rasa seperti aktivis selamatkan pokok-pokok kat Bumi pulak. Ahak. Dulu cuba pernah kasi kuning-kuningkan blog nih. Tapi tak menjiwailah. Padehal sebut je warna apa, semua tuh pilihan saya mengikut mood.*Larikk

“Green is the most abundant hue in nature – the human eye sees more green than any other color in the spectrum,” said Leatrice Eiseman, executive director of the Pantone Color Institute.


Green L shape sofa
Hijau memberi Inspirasi kediaman


Kabinet hijau
Hijau memberi inspirasi perabot yang simple.


Hijau juga memberi inspirasi peragaan.

Apa pilihan warna anda tahun 2013 nih? Sape blog dia kaler hijau? Mari seppp!


 
Ps :: Kalau hijau digandingkan dengan songket, perhh meleleh ayaq liuq. ;p


7 comments

January 19, 2013 at 3:55 PM

hijau cantik.. tenang ja..

January 19, 2013 at 4:11 PM

warna fevret Na!!!

January 19, 2013 at 4:40 PM

cantik jugak warna hijau nie kan . :)

January 19, 2013 at 8:26 PM

yea, kalau kombinasi dgn putih lawaaaa :)

January 21, 2013 at 12:17 AM

ok lepas ni sy tukar blog kepada hijau...haha

January 22, 2013 at 12:28 PM

hijau mmg cantek! suke pulak tengok combination hijau dgn putih tuuu :)

March 28, 2013 at 2:52 PM

Blog saya!!!!!!!!!! :D
http://diarybudaktinggi.blogspot.com/

#Sukanya tengok perabot tu! Sangat cute dan eksklusif! ^_^

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!