March 3, 2013

Review Filem : Rockk Oo Memang Rock

Assalammualaikum,

Sabtu lepas kami dating dengan blogger ipoh. Tak cadang pon nak ajak jumpa sebab ai nih pemalu giler orangnya. OK fine. Tapi terbaca komen-komen filem Rock Oo kat twitter, dan secara spontan ajak blogger ipoh sorang nih nengok Rock Oo... Serius rasa tak membazir 14 hengget tuh... Tapi sedang kita berseronok jangan lupa doakan Sabah, Malaysia ya...



Sinopsis Rock Oo

Filem Rock OO - Rimba Bara Kembali adalah kesinambungan filem Rock (2005) yang diarahkan oleh Mamat Khalid. Kumpulan Rock Rimba Bara telah berpecah dan berazam untuk bersatu semula. Amy Mat Piah (Que Haidar) menyimpan hasrat untuk menjadi penyanyi utama Rimba Bara dengan semangat "Pantang anak petani moden mengundur kalah". Rimba Bara telah ke Kuala Lumpur untuk memulakan semangat baru. Pelbagai pengalaman pahit manis suka duka yang terpaksa dilalui dan akhirnya Rimba Bara berjaya menempa nama di arena rock tanah air.

*****

Last time tengok wayang melayu kat panggung tahun berapa entah tengok Filem Karak yang bodoh gila tuh. Teman kawan nak tengok sangat kot masa tuh. Rock Oo best giler sebab sengal dia lain macam. Ada pengajaran jugak lah. Antaranya yang den paham, sifat setia kawan (maybe) dan perjuangan okeh. Perjuangan. Huraikan... (15 markah)

Scene paling best (randomly tau, tak ingat sangat) :
- Amy Mat Piah nyanyi ramai-ramai lagu Teratai Bunga Indah.
- Slash tiba-tiba suruh awek dia berambus, tapi dalam bus kemain leleh ayaq mata menangis...
- Part dorang berendam dalam air. Motif?
- Jijoe main dengan kucing. Macam nak sekeh je dia..
- Dan banyak lagi. Macam kena repeat tengok. Mohon sape-sape belanje uhukk

Walaupun tak dan nak rasa zaman rock, tapi dengan tengok filem nih tahulah sikit-sikt perasaan rockers-rockers zaman dulu. Banyak tentangan bila rock dijajah zaman tuh. Konflik akidah la, identiti lah, adab lah...bla bla bla korang kena tengok woohhh...


Gigih cari lagu nih kat korang. First time dengar hahah.



Ps :: Nanti den ado maso den gi spotcheck Giveaway Blog Dear Xila tuh. Jemput join bagi yang belum ya. Hehe. Ya Allah lindungilah Sabah, Malaysia... Takziah buat mangsa perajurit tanah air...


18 comments

March 3, 2013 at 11:26 PM

serius...Rock OO !! ni layan cerita dia...gelak2 je tgk...rasa mcm nak tgk kali kedua je...heee~

March 3, 2013 at 11:39 PM

skarang ni mcam dah tak gemar tengok filem melayu kat cinem lg haha sebab bila time ada mood nak tengok mesti citernyer xbest hahaha

March 4, 2013 at 12:20 AM

tak tengok lg citer nih

March 4, 2013 at 1:26 AM

rabu ni i tengok. eeeeeeeeeee

March 4, 2013 at 1:50 AM

ooh best eh...nanti boleh tgk ni...

March 4, 2013 at 6:09 AM

kata wayang blckout masa tengah tenogk muvie rock tuuu..,bengang je kanns..,ehhheeEW

March 4, 2013 at 7:59 AM

bagusnya ada filem yang mengembalikan nostalgia. mahal jugak rm14. hehe

March 4, 2013 at 9:46 AM

Macam best jer ni...

Takziah buat keluarga mangsa parajurit kita..Al-Fatihah...

March 4, 2013 at 11:24 AM

scene berendam dlm tasik tu sbb deme nk feeling ala2 band wings.. kalo awk perasan n penah tgk.. kumpulan wings ade bergambor dlm tasik or sungai berendam mcm band rimba bara buat, hehe..

March 4, 2013 at 12:09 PM

ohoi, kenapa ramai sangat yg update pasal cerita ni? ini yang ai tak sabar nak pergi tengok ni :)

March 4, 2013 at 1:37 PM

tak tengok lg citer nie...

March 4, 2013 at 2:54 PM

untungla tgk wayang...hihi

March 5, 2013 at 3:17 PM

xtgk lg...

March 5, 2013 at 4:01 PM

tunggu keluar kat astro first baru boleh tengok

March 5, 2013 at 7:02 PM

hihi kalau dh cte mamat khalid, sengal die kompem double triple dr yg biasa.. haha, oh dsebabkan xila kta best, boleh la tgk pasni :)

March 6, 2013 at 10:06 AM

baca review nie mcm skrg jugak nak p tgk HAHAHA.. Jom kak belanja :)

March 7, 2013 at 12:53 PM

x penah tgk lg filem rock tu...apatah lg filem rock baru ni..ntila nk p cari cd hehe


tq jiran sbb sentiasa doakan kami d Sabah :')

March 9, 2013 at 12:21 AM

tgk rock...teringat kampung halaman..... nak balik teipen.....!!!!

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!