February 28, 2013

Perbezaan Personal Google Profile (Google+) dengann Google+ Page | Laman Sosial Baru Google

Assalammualaikum,

Rasanya ramai yang tak tahu lagi kan tentang akaun Personal Google Profile (Google+). Sebabnya ada antara blogger yang belum kemas kini profile Google + pon kat blog dorang. An an an...

Perbezaan Personal Google Profile (Google+) dengan Google+ Page? Macam pening je nak terangkan sebab tuan punya blog pon terasa pening lalat la ni... Banyak sangat akaun laman sosial. Tapi dah namanya blogger, haruslah tahu jugak sikit-sikit tentang dua benda nih.


1) Personal Google Profile (Google+)
Yang ni fungsinya macam akaun personal Facebook. Korang boleh share entry baru korang dengan Google + dengan memastikan entry baru akan diterima oleh semua notification dalam circle korang. Refer [entry ini] untuk tahu cara nak share lebih lanjut. Jangan tak tahu Google+ pun ada hashtag-hashtag nih. Kiranya Google+ nih kacukan facebook dan twitter. Ceh buat pening kepala je. Huhu..




2) Google+ Page
Yang ni pulak fungsinya macam fanpage Facebooklah. Adoyai nya pon, dah terbuat dulu, makanya kena teruskan jelah. Tapi tak perlu pun takpe. Cis. Sayang pulak nak delete. Sama je macam akaun personal Google+, boleh share blog juga.... Goole+ Page nih artis je kot sesuai buat... Ermmm k fine..




Ps :: Dah tuh apa lagi, jangan lupa follow dan tekan G+ semua yang ada kat blog ini oke. ^^


22 comments

February 28, 2013 at 2:38 PM

tq share ..baru tau... :)

February 28, 2013 at 3:20 PM

yg pneting yui tak brape phm lg..hahah

February 28, 2013 at 3:24 PM

@Arul Chelsea Yeke demo??

February 28, 2013 at 3:24 PM

@nuyui a.k.a miss YUI Tang mana tatau?

February 28, 2013 at 3:36 PM

salam xila :)

sama laa dgn ayie dua2 tu ada..tapi yg page tu x aktif sgt...

February 28, 2013 at 3:52 PM

ps: Dear... bg email :)

February 28, 2013 at 4:26 PM

saya pon masa memula pening gak guna bende alah ni, baru lagi kan...so ntah betol ke tak sy buat tu. haha

February 28, 2013 at 4:32 PM

hehehe, kte masih terfikir-fikir, nak tukar ke G+ tu ke tak.. hehehehe..

February 28, 2013 at 4:33 PM

hihiiihi thanks infonye ... x pelh ada G+ pon ok..kita retis mcm xila hahaha

February 28, 2013 at 4:44 PM

gd sharing tq ye dear!

February 28, 2013 at 4:46 PM

ada tp xtau nk guna cmna..haha..xde org nk follow :-(

February 28, 2013 at 5:52 PM

mls nak buat fpage

tgk g+ pon pening LOL

February 28, 2013 at 5:56 PM

mknanye xila ni taraf retiss la. hehe. aah bc penim2 lalat jap, sbb die mix kn tu cm penim2 ~

February 28, 2013 at 7:04 PM

hang kan retis...haruslah ada page sendiri...hihi

February 28, 2013 at 7:38 PM

tak paham sangat google + sebab tu tak ramai yang aktif.

February 28, 2013 at 10:56 PM

terasa i, i xterupdate pon hal ni...thu2 tp xprnh nk cuba ltk..hahaha..nti ct try ye :D

February 28, 2013 at 11:21 PM

tahu jugalah sikit2 pasal 2 benda ni...
yang page tu tak ade pun... yang fb pun tak aktif sangat...

March 1, 2013 at 8:01 AM

Baru tau..TQ for sharing..^^

March 1, 2013 at 11:49 AM

mula2 buat memang tak tau sgt..lama2 dah ok..:-)

March 1, 2013 at 10:25 PM

dah terbuat yg page tu pastu haaaa blurr kenapa ada dua ni haha rupanya x sama :P

March 2, 2013 at 10:29 AM

thanks for info....

March 8, 2013 at 1:43 PM

Tak pernah guna yang hash tag tu ^^

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!