July 31, 2013

The Apprentice Asia Season 1 First Winner

Assalammualaikum,

Who is gonna win as a first winner of The Apprentice Asia first ever season finale tonight? Jonathan Yabut dari Filipina ke atau Andrea Loh dari Singapura yang suka conquer orang tuh? The Apprentice Asia season 1 ni program realiti mencari perantis kepada Tony Fernandes ala-ala Donald Trump gitu. Orang Malaysia pulak tu. Banggo den..


Air Asia Malaysia, Andrea Loh, buatan Malaysia, inspiration, Jonathan Yabut, love, The Apprentice Asia, The Apprentice Asia Season 1 Finale, winner of The Apprentice Asia
A big congratulations to Jonathan Yabut as a first winner of The Apprentice Asia!

Pilihanku haruslah si Jonathan tu... Jonathan nampak penuh passion dan dahagakan kemenangan. Tapi dia macam ada sifat bongkak la bila dia nak tonjolkan kelebihan dan kehebatan dia. Tapi bila tengok musim Finale The Apprentice Asia hari ni dan minggu lepas (episod 10) dia dah macam orang lain. Lebih tenang. Mungkin dia dah ubah mana kekurangan dia dan dia memang layak menang.

Sokong Andrea jugak sebab dia baya ai dan hebat lah muda-muda dah sukses gitu. Dapat kalahkan finalist The Apprentice Asia yang lebih senior dan berpengalaman . Tak ke hebat gitu huhu

The Apprentice Asia, Jonathan Yabut, Andrea Loh, winner of The Apprentice Asia, The Apprentice Asia Season 1 Finale, Air Asia Malaysia, buatan Malaysia, inspiration, love

Jangan tak tahu saya suka tengok The Apprentice Asia dari episod satu lagi. Sebenarnya dari musim Amarika lagi. Suka tengok dan terfikir 'kalau aku, mampukah' kan? The Apprentice Asia bersiaran setiap hari rabu 9.05 malam di AXN tapi saya tengok ulangan setiap hari Ahad jam 11 malam. Gigih tau dalam masa sama sambil selang seli tukar channel tv tengok Korean movie kat tv9 dan english movie di ntv7. Hahah jadah...

So siapa pemenang pertama The Apprentice Asia season pertama ni? Mari kita tunggu dan lihat. Sebabnya ni entry autopost je pon. Huhu. Akan di update very the soonnnn chuolllsss...Autopost yang sudah diupdate. Tahniah..!



17 comments

July 31, 2013 at 10:43 PM

aku pun suka rncangan ni...

aku tau aku tak mampu nak jadi mcm depa ni...

August 1, 2013 at 12:04 AM

wahhh awk minat tgk rncgn ni rupanya eh..sy tgh tgk ulangan ni hehe

August 1, 2013 at 2:32 AM

Asyik suka juga tengok..suka Alex..tp xpelah Jonathan pun ok..:)

August 1, 2013 at 6:35 AM

@Rapunzeel Cikilolo kan hebat sgt..

August 1, 2013 at 6:35 AM

@[sutera kasih] suka suka tp kite tak tgok pon finale smlm , org sampaikan je kuikui

August 1, 2013 at 6:36 AM

@Asyik Izas hehe

August 1, 2013 at 6:45 AM

Jonathan eh menang, as expected! tak sempat tengok semalam, lepas isyak terus mati atas katil..haha

August 1, 2013 at 8:20 AM

xpernah tngok pun show ni.. ni bru tahu.. ada show ni kat tv.. huhu

August 1, 2013 at 9:49 AM

rancanagn ni mmg best..dulu yg donald trump pn tgok gk

August 1, 2013 at 12:08 PM

akak pun tak tengok.. tahniah kepada yang menang.. :D

August 1, 2013 at 12:08 PM

serius tak pernah tgk..hahaha

August 1, 2013 at 12:58 PM

aiseymen terlepas nengok finale uwaaaa

August 1, 2013 at 3:30 PM

tgok juga smalam..tp tertnya2 pula..dia ni menang n kerja di sektor mn ye?? tony kn ada byak bisnes

August 1, 2013 at 4:00 PM

tahniahlah pada pemenang nyer !

August 1, 2013 at 4:14 PM

Assalamualaikum. sanggup ye bertukar channel sekejap2. kalau sheila mau dah bergaduh laki bini. hihihi. sheila dah sebulan tak tengok astro. bil kena potong. lepas raya baru nak bayar hahahahaha ;p

August 3, 2013 at 10:57 PM

tak follow pon apprentice asia ni....apa2 pun tahniah lah kpd pemenang tersebut....

August 4, 2013 at 4:17 AM

Huwaaa~ nape tatau pape ni? Hakhak~ tak pernah tengok pun :(

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!