August 1, 2013

Sebenarnya Saya Start Blogging Since July 2007 !

Assalammualaikum,

Blogger Rileks Minda ada tunjuk jumlah pageview kat entry dia. Jadi terfikir nak usha gak pageview blog Dear Xila ni. Penanda aras gitu. Yelah sekarang dah masuk bulan Ogos kan kenalah ada ciri-ciri fokus dan penambahbaikkan since dah aktif blogging ni. (I am jobless wehh)  Hello Ogos! Be nice to momma. Hahah.

Terkejut punya terkejut dia bila tengok pageview sendiri semacam 'hey hey aku tak percaya cinta'. Biar betul aku dah blogging sejak 2007 nih! Punyalah korek balik memori celah-celah serebrum gua ni. Memang lah motif sebenar blogging ni dari pengaruh cik Khairunnisa ni, tapi tak ingat tahun berapa. Ditambah lagi dengan dah deletenya pon entry lama-lama yang memang kelakar dan tak perlu tunjuk dah huhuu...


Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
 Are sure Mr. Google?

 Epic moment XD


Satu hari cik Khairunnisa mesej suh bukak internet dan baca blog yang dia baru buat. Biasalah budak lagi zaman tu, jadi teruja dia lain macam. Saya pun gagahlah pi tengok dan terus sign up sebab nak komen blog dia punya pasal. Lastly, blog dia dengan satu ketul entry dia tu terus berkubur. Hampeh punya budak.. Dan waktu tu ada la jugak update blog tapi tak sangka tahun 2007 kau! Thanks God kembalikan keyakinan ini hee.



Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
July 2007 hingga Sept 2008 blog dibiarkan terabai. Sepi sesepi angin lalu. ?


Dan officially aktif blog bila Puan SDG (Self Development Group) suruh kumpulan saya buat blog. Around 2008 gitu. Masa tu macam..'eh aku ada blog la'. Happy sebab tak perlu sign up dan hias blog sebab dah pernah buat before kan. So kawan-kawan lain pon sibuk tanya macam mana nak buat blog sebab projek ni wajib. Maka, yeahh terharu sebab dapat update blog sampai sekarang. Jom nangis kegembiraan ini bersama-sama. Sroot sroot..

Tapi saya ada satu sifat, bila mana akan tinggalkan blog setahun, setengah tahun, 2-3 bulan lamanya dalam masa setahun. Tak konsisten. Hampeh jugak budak ni. Jadi traffik pernah ke laut dalam! Ditambah pernah terdelete album gambar di Google, semua entry lama error tanpa gambar. Pengalaman mengajar kita..



Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
 Latest pageview 31 July 2013.

Saya janji...saya janji dengan awak semua saya akan update hari hari... Haa saya janji lagi, nak jadi blogger peramah... Lagi satu saya janji saya nak jadi budak baik *Tiba-tiba Insyaallah :)



Waktu awal blogging dulu, entry Bunga Tulip paling ramai orang view. Yelah dulu-dulu tak ramai ada blog kan. Ini bukan entry riak, tapi entry berkongsi kegembiraan yang secebis cuma. Mak rasa happy sangat nokkkx. Jemput datang rumah raya nanti hehe..!

Tahniah jugak buat jiran yang dapat masuk majalah. Happy for you !
xoxo
;p



42 comments

August 1, 2013 at 1:39 PM

hehehe...lama tuhhhh
masha pun ada gak entry2 baru2 buat blog dulu...memg poyo habissssss...kihkihkih

August 1, 2013 at 1:55 PM

wah kira blogger lejen lah ni hehe

August 1, 2013 at 2:15 PM

tahniah dear, keep on blogging healthily yer? akak support...

August 1, 2013 at 2:23 PM

tahniah.. senior la ni.. semoga terus bersemangat untuk menulis.. :D

August 1, 2013 at 2:33 PM

lama dah dia berbelog.. hihi, mama baru 3 bulan.. belum pun masuk 3 bulan.. hihi

August 1, 2013 at 3:28 PM

he3 lama juga ye awk dlm dunia blog ni =) ptt la p.view gmpak je..he3 siap jnji2 tu..kena tunaikn..igt 2 :D

August 1, 2013 at 4:46 PM

lama juga xila mula blogging..akak start 2009 dan aktif balik tahun 2011

August 1, 2013 at 5:40 PM

@Ema Johari ikutkan pv tu sket je utk tempoh 2007-2013 hehe maseh semuanya

August 1, 2013 at 5:41 PM

wahh hebat tu :) alhamdulilah .. dah lama kirenya berblog nie

August 1, 2013 at 5:51 PM

Assalamualaikum sheila check tadi stats. sama la, dia letak since may 2007. padahal sheila blogging since tahun 2010. hehe keep blogging dear. sheila pun ada perasaan yang sama macam xila bila dapat buat blog. hahahahahahahahhaa >____<

August 1, 2013 at 5:58 PM

@Sheila Salim
la yeke ni ta sedap hati ni...pilu tau tatau tarikh blogging sebenarnya kuang3

August 1, 2013 at 6:02 PM

Dh lama rupanya.. sma la mcm i.. create blog 2011 tp tahun nie baru start aktif..hrp2 tue sentiasa aktif la..;)

August 1, 2013 at 6:05 PM

@♥ Mrs. Secretary ♥

wakaka perhatian semua !

bila check blog lg satu, semua blog ade paparan since May 2007. so officially blog ni start July 2007 la seperti printscreen kat atas. Patutlah tadi nak letak July tp tertengok May tu huhu okela tukar tajuk! mohon maaf ngeeeee XD

August 1, 2013 at 6:24 PM

lama dah berblogging banyak pengalaman...

Hotlink satu

August 1, 2013 at 8:20 PM

dah kategori otai dah ni sebenarnya ni.hehehe

August 1, 2013 at 8:34 PM

lamanya.. 2007.. mesti dah pro bab2 blogging ni

August 1, 2013 at 9:48 PM

wah dh lama yew

August 1, 2013 at 10:30 PM

Kira you dah menang setahun la ni dgn Kak Mirror?. K.Mirror start blogging 2008. Waa mari kita nangis kegembiraan sbb dah senior. Keh3.

August 2, 2013 at 3:29 AM

Masa tu Dzureen baru Tingkatan 1, hehe

August 2, 2013 at 7:36 AM

wah dah lama rupanya... deno mula 2010... hihi^^

August 2, 2013 at 8:17 AM

Wow, lama 2.. lepas ni boleh rujuk kat sini :)

August 2, 2013 at 9:19 AM

hebat.. da lame rupenye.. tahniah.. moge berjaye dalam dunie blogging.. :)

August 2, 2013 at 9:21 AM

Kira dah otai jugalah dalam berblogging ye...

August 2, 2013 at 10:54 AM

WUI... DAH LAMANYA BERBLOG..

August 2, 2013 at 10:56 AM

wow! lama tuuu. hello senior. keep up. hee :D

August 2, 2013 at 10:56 AM

wow! lama tuuu. hello senior. keep up. hee :D

August 2, 2013 at 12:51 PM

wah, sebaya tahunlah kiranya blog kita ni. Keep up blogging. Sy balas kunjungan awok dr akaun nuffnang sy. Terima kasih sudi singgah2 blog sy ya :)

August 2, 2013 at 3:53 PM

Salam perkenalan dari maklong.

Terima kasih singgah blog maklong.

August 2, 2013 at 4:01 PM

hai.. salam kenal,

done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

August 2, 2013 at 5:56 PM

wahh, dh lama ada blog rupanya..
hello super senior, hikk...

August 2, 2013 at 7:02 PM

2007? Pehh lama tuuu :) keep on blogging!

August 2, 2013 at 9:07 PM

wahh ! serius dah lama awk berblog , kita baru jer baru 2 tahun...tahniah !teruskan usaha...hehehe

August 2, 2013 at 10:13 PM

Wah....tahniah2...sy pun start blogging since 2012. P skang baru nak aktif balik.

August 3, 2013 at 12:19 AM

kira nya senior la ni, haha

August 3, 2013 at 12:40 PM

Pageview-nya tinggi banget kak. Punyaku masih sedikit :-)

August 3, 2013 at 10:55 PM

oooh 2007 lama tu...hang dah boleh masuk kategori otai masih berbisa dah ni....hehehe

August 4, 2013 at 1:38 AM

wah senior gak awak ni...sbb sy start tahun 2010 hehehe :)

August 4, 2013 at 1:38 AM

wah senior gak awak ni...sbb sy start tahun 2010 hehehe :)

August 4, 2013 at 4:14 AM

Woww lama tu! Otai la ni. Hekhek~ xD

August 4, 2013 at 7:12 AM

yer...sy janji..hihihi..dulu ayut pon bt dh lama..tp start tahun lpas baru aktif yer...

August 6, 2013 at 7:17 AM

tabik sifu bloggie..hehe
dulu buat lps tu dtg pnyakit malas pastu aktif balik

August 6, 2013 at 4:14 PM

Wahhh, lama gak tu, dah boleh panggil sifu ni :D

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!