August 14, 2013

Hina Dan Salahkah Berwajah Buruk?

Assalammualaikum,

Baru seminggu kita menyambut Hari Raya Aidilfitri, aktiviti kegemaran para gadis, dan mak-mak gadis, mulai rancak kembali. Iaitu gossip! Mengumpat la lagi sentap..

Aktiviti beraya ke rumah orang sangat digalakkan untuk mengeratkan silaturahim di bulan Syawal ni. Yelah setahun sekali je jumpa kan. Bila lagi ye tak? Tapi sedihnya kalau layan lama-lama sembang bagai, makin banyaklah topik bicaranya. Paling best petik gossip. 

perempuan hodoh, Fair & Lovely, love, yakin diri, beauty, Hari Raya 2013, Hari raya aidilfitri
sumber Sape la rajin edit ni hee. Maaf ini bukan Robert Pattionson tau.


Satu hari di hari raya, ada seorang makcik ni pertikaikan pertunangan kawan anaknya :
Bukan cantik pun, tua pulak tu, tapi dapat laki muda kauuu...
Laku jugak eh walaupun dah 30-an?
Mak tunang dia tak kisah ke dapat menantu tua?

Saya yang dengar depan-depan ni mengucap panjang. Astarghfirullahalazim... Setan mana yang rasuk dia ni. Keluar, keluar. Hahah. Dalam hahah macam nak je cili mulut makcik tuh. Biadap tahu tak? Apa salah perempuan tu tak cantik tapi dapat laki muda? Cakap depan pandang-pandang, diri sendiri ada pandang? Biar wajah buruk, jangan perangai ikut buruk. Buat mak cik yang dikasihi, semoga dibukakan hati untuk menginsafi diri anda dan jadikanlah cerita ini sebagai teladan ye kawan-kawan. Yang buruk buang jauh-jauh, yang jernih harap dapat dikaut oke.

Tipikal orang-orang tua melayu kita, pandai salah, tak pandai salah, cantik salah, tak cantik salah, rajin salah, senyum salah, buat tu salah, buat ni salah, apa yang betul tak tahulah.. Jangan biarkan diri anda dari dipengaruhi anasir-anasir negatif sebegini. Shaaa...~ (efek bunyi)

Jom audit diri :)



August 1, 2013

Sebenarnya Saya Start Blogging Since July 2007 !

Assalammualaikum,

Blogger Rileks Minda ada tunjuk jumlah pageview kat entry dia. Jadi terfikir nak usha gak pageview blog Dear Xila ni. Penanda aras gitu. Yelah sekarang dah masuk bulan Ogos kan kenalah ada ciri-ciri fokus dan penambahbaikkan since dah aktif blogging ni. (I am jobless wehh)  Hello Ogos! Be nice to momma. Hahah.

Terkejut punya terkejut dia bila tengok pageview sendiri semacam 'hey hey aku tak percaya cinta'. Biar betul aku dah blogging sejak 2007 nih! Punyalah korek balik memori celah-celah serebrum gua ni. Memang lah motif sebenar blogging ni dari pengaruh cik Khairunnisa ni, tapi tak ingat tahun berapa. Ditambah lagi dengan dah deletenya pon entry lama-lama yang memang kelakar dan tak perlu tunjuk dah huhuu...


Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
 Are sure Mr. Google?

 Epic moment XD


Satu hari cik Khairunnisa mesej suh bukak internet dan baca blog yang dia baru buat. Biasalah budak lagi zaman tu, jadi teruja dia lain macam. Saya pun gagahlah pi tengok dan terus sign up sebab nak komen blog dia punya pasal. Lastly, blog dia dengan satu ketul entry dia tu terus berkubur. Hampeh punya budak.. Dan waktu tu ada la jugak update blog tapi tak sangka tahun 2007 kau! Thanks God kembalikan keyakinan ini hee.



Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
July 2007 hingga Sept 2008 blog dibiarkan terabai. Sepi sesepi angin lalu. ?


Dan officially aktif blog bila Puan SDG (Self Development Group) suruh kumpulan saya buat blog. Around 2008 gitu. Masa tu macam..'eh aku ada blog la'. Happy sebab tak perlu sign up dan hias blog sebab dah pernah buat before kan. So kawan-kawan lain pon sibuk tanya macam mana nak buat blog sebab projek ni wajib. Maka, yeahh terharu sebab dapat update blog sampai sekarang. Jom nangis kegembiraan ini bersama-sama. Sroot sroot..

Tapi saya ada satu sifat, bila mana akan tinggalkan blog setahun, setengah tahun, 2-3 bulan lamanya dalam masa setahun. Tak konsisten. Hampeh jugak budak ni. Jadi traffik pernah ke laut dalam! Ditambah pernah terdelete album gambar di Google, semua entry lama error tanpa gambar. Pengalaman mengajar kita..



Pageview, keyword, pengalaman blogging, blogger, blogger.com, apa itu blog, love, xila
 Latest pageview 31 July 2013.

Saya janji...saya janji dengan awak semua saya akan update hari hari... Haa saya janji lagi, nak jadi blogger peramah... Lagi satu saya janji saya nak jadi budak baik *Tiba-tiba Insyaallah :)



Waktu awal blogging dulu, entry Bunga Tulip paling ramai orang view. Yelah dulu-dulu tak ramai ada blog kan. Ini bukan entry riak, tapi entry berkongsi kegembiraan yang secebis cuma. Mak rasa happy sangat nokkkx. Jemput datang rumah raya nanti hehe..!

Tahniah jugak buat jiran yang dapat masuk majalah. Happy for you !
xoxo
;p



July 31, 2013

The Apprentice Asia Season 1 First Winner

Assalammualaikum,

Who is gonna win as a first winner of The Apprentice Asia first ever season finale tonight? Jonathan Yabut dari Filipina ke atau Andrea Loh dari Singapura yang suka conquer orang tuh? The Apprentice Asia season 1 ni program realiti mencari perantis kepada Tony Fernandes ala-ala Donald Trump gitu. Orang Malaysia pulak tu. Banggo den..


Air Asia Malaysia, Andrea Loh, buatan Malaysia, inspiration, Jonathan Yabut, love, The Apprentice Asia, The Apprentice Asia Season 1 Finale, winner of The Apprentice Asia
A big congratulations to Jonathan Yabut as a first winner of The Apprentice Asia!

Pilihanku haruslah si Jonathan tu... Jonathan nampak penuh passion dan dahagakan kemenangan. Tapi dia macam ada sifat bongkak la bila dia nak tonjolkan kelebihan dan kehebatan dia. Tapi bila tengok musim Finale The Apprentice Asia hari ni dan minggu lepas (episod 10) dia dah macam orang lain. Lebih tenang. Mungkin dia dah ubah mana kekurangan dia dan dia memang layak menang.

Sokong Andrea jugak sebab dia baya ai dan hebat lah muda-muda dah sukses gitu. Dapat kalahkan finalist The Apprentice Asia yang lebih senior dan berpengalaman . Tak ke hebat gitu huhu

The Apprentice Asia, Jonathan Yabut, Andrea Loh, winner of The Apprentice Asia, The Apprentice Asia Season 1 Finale, Air Asia Malaysia, buatan Malaysia, inspiration, love

Jangan tak tahu saya suka tengok The Apprentice Asia dari episod satu lagi. Sebenarnya dari musim Amarika lagi. Suka tengok dan terfikir 'kalau aku, mampukah' kan? The Apprentice Asia bersiaran setiap hari rabu 9.05 malam di AXN tapi saya tengok ulangan setiap hari Ahad jam 11 malam. Gigih tau dalam masa sama sambil selang seli tukar channel tv tengok Korean movie kat tv9 dan english movie di ntv7. Hahah jadah...

So siapa pemenang pertama The Apprentice Asia season pertama ni? Mari kita tunggu dan lihat. Sebabnya ni entry autopost je pon. Huhu. Akan di update very the soonnnn chuolllsss...Autopost yang sudah diupdate. Tahniah..!



January 26, 2012

Prinsip Mat Romeo

Assalammualaikum,

cintailah cinta, Boys Over Flower, mat romeo, drama korea best, prinsip mat romeo, lelaki, love


Mat romeo yang digambarkan di dalam entry ini seolah-olah jejaka macam Anuar Zain ye. Siapa takde package macam beliau tak boleh apply. (Gurau je). Mat Romeo digambarkan macam mana sebenarnya eh? Yang penting pandai berkata-kata dan berlakon. Huhuhuh. (mulut muncung).


TELEFON


1. Takkan call makwe dulu. Tunggu makwe call dulu baru angkat dan sembang macam tengah busy. Padahal pakwe tu punyalah rindu suara si makwe. Sanggup tunggu call dari makwe berhari-hari dan mungkin berminggu. Dasyat ego laki jenis ni.


2. Bila dah jawab panggilan makwe tu, buat tanya khabar endah tak endah pulak. Konon busy. Padahal seronok gila makwe call. Dan rasa menang sebab tak call makwe tu dulu. Apa punya perangai.


3. Lepas tu bagitau tengah busy dan suruh cakap cepat-cepat sikit.


4. Yang penting jadi orang pertama letak telefon sebab jaga market. Tak paham betul. ><"


5. Lepas letak telefon, senyum-senyum riang sebab orang tersayang dah call dan dapat buat jual mahal. Lepas ni dia takde punya nak tunggu call dari makwe lagi. Kalau rindu terus call. Cuma perangai jaga saham macam ni je sekali-sekala...



Ok idea ni datang dari cerita korea BOYS OVER FLOWERS. Tapi macam sedikit betullah. Betul tak mat-mat romeo sekalian? Alah semua lelaki macam tu. Tapi tak semua lah, sesetengah yang bajet je macam tuh. Paham dah laki macam ni tapi kadang-kadang kiut ape. Hehe...


Ps :: Fakta : pengunjung blog ni ramai perempuan dari mat romeo..




January 24, 2012

Review Novel Dear John

Assalammualaikum,

most love, novel, novel inggeris, novel Dear John, review, love
Sumber Google


Wahh akhirnya dapat jugak novel seketul ni. Dah lama mengidam. Dulu nak beli tapi wangnya tidak cukup. Nasib pergi kedai buku dengan mak. Padahal semua budak-budak zaman ni pergi beli buku dengan voucher kan. Jeles disitu. Sape suruh habis belajar awal sangat kan. Oh mak kan beli novel Ombak Rindu. *Elehh. Hehe.


Sinopsis Novel Dear John
Panjang sangat sinopsis dia nak copy kat cover buku tu. Tapi secara ringkasnya. Novel Dear John ni pasal pasangan kekasih yang bercinta tapi banyak halangan. Si John ni terpaksa tinggalkan Savannah kerana menuntutnya bertugas sebagai askar. Tapi ada selitkan sekali peristiwa 9 September dan pasal agama dorang. Itu tak payah ambil kisah sangat. Baca tang romantik-romantik je. Setakat ni baru baca Prologue je.

Tapi yang bagusnya karya Nicholas Sparks ni kan, bahasa Inggeris dia sangat santai dan mudah faham. Takdelah terbelit nak paham. Relax je bahasa dia. Ini kira novel Inggeris ketiga baru. Yang pertama dah kasi orang sebab cerita tak best. A walk to remember pulak dah kemana. 

Ingat nak kumpul semua karya abam Sparks lah. 

Teringin jugaklah nak kumpul Twilight, asyik pinjam je kerja. Tapi buku mahal lah. Harga Novel Dear John ni pon RM30 plus plus. Sape ada baucar buku lebih? Bak mai sini. Hehe. Lupa pulak, novel ni pon ada difilemkan jugak. Teringat tengok cerita 'The Notebook' yang lembab gila. Tengok petang-petang pulak tu. Lembab pon feeling sampai habis.






November 12, 2011

Tiga Syarat Dalam Bercinta

Asslammualaikum,

Hari ini dengan esok mesti ramai berebut naik pelamin kan. Bagi kami yang dijemput ni, tak menang perut dibuatnya. Selamat Pengantin Baru lah buat mereka yang kahwin hari ni. Moga bahagia sampai ke syurga. Kalau ikut tiga syarat dalam bercinta ni, bercintalah korang semua sampai bila-bila ya. InsyaAllah. 


Ikhlas

Kalau korang bercinta disebabkan rupa atau harta pasangan memang tak berapa nak ikhlas mulanya. Tapi mana tahu kan kalau tiba-tiba dah lama-lama boleh jatuh cinta. Tapi kalau niat tak elok memang tak kan bertahanlah percintaan korang. Tapi kalau satu pihak je ikhlas, mungkin tak kan menjadi juga. Hurmm


Setia

Kalau main curang-curang ni memang hancurlah dua hati kan. Tapi susah kan nak tahu hati yang seorang lagi. Once dia curang memang boleh dimaafkan. Tapi yelah manusia mana yang tak melakukan kesilapan. Tapi perasaan tu dah tak best kalau dapat tahu pasangan curang. Berjanji setialah korang sebelum disiat-siatkan.


Amanah

Ini sangat general. Boleh amanah dalam tanggungjawab sebagai pasangan, amanah dalam perhubungan, amanah dalam janji yang diikat, dan amanah dalam apa saja kelakuan. Kalau kita tahu peranan kita dalam pasangan memang terbaik bukan sekadar memahami sebab dia hak kita.


Tapi kalau pegang 3 syarat dalam bercinta ni kalau tak ada jodoh tak guna juga. Benda ni lebih kepada pasangan yang dah berkahwin je kot. InsyaAllah kalau kita ada niat baik mesti dapat keberkatan dan keredhaan Allah kan. Selamat bercinta! Hehe


isu, syarat dalam bercinta, cintailah cinta, love, info






October 27, 2011

10 Hadiah Terbaik Untuk Wanita

Assalammualaikum,

cintailah cinta, hadiah untuk wanita, tips, bunga, facebook, keyword, love, shopping voucher


Top 10 hadiah terbaik untuk wanita iaitu isteri ataupun teman wanita anda. Tulisan ini ada yang diolah sedikit oleh saya mengikut pengalaman peribadi. Hohoh. Wanita ini sensitif dan lembut hatinya. Even benda kecil pun dia sangat menghargai, inikan pula hadiah besar-besar seperti ferrari sebijik. 10 hadiah terbaik untuk wanita ialah :


1. Hadiah Mendengar : Berikan hadiah ini kepada mereka yang memerlukanmu disisi mereka. Kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikataka. Jangan mencelah, menyengal dan jika diberi pandangan barulah kamu mula mengarang ayat yang sesuai untuknya.


2. Hadiah Tanda Kasih : Jangan kedekut memberi pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini memberi petunjuk tanda kasih dan sayang yang ada dalam diri kamu.


3. Hadiah Sehelai Nota : Ia mungkin ringkas seperti "Sayang Awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Aww. Letakkan nota ini ditempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.


4. Hadiah Ketawa : Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah " Saya suka ketawa bersama awak!".


5. Hadiah Puji-Pujian : Sesuatu yang simple seperti "Warna biru memang ngan dengan awak la" atau "Sedapnya masakan awak". Simple dan spontan dan tak usahlah nak bermulut manis sangat. Ucapkanlah dengan ikhlas.


6. Hadiah Bantuan : Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak dan bla bla bla...


7. Hadiah Bersendirian : Ada ketika wanita hanya mahu bersendiri. Peka akan saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri. Namun lelaki kurang rasa peka kan.


8. Hadiah Keceriaan : Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang yang dikasihi.


9. Hadiah Riadah : Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi.


10. Hadiah Doa : Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka sentiasa di hati, minda dan doa kita.


Jimat je kerja orang lelaki ni. Percayalah wanita hargai semua ini. Kalau ada wanita yang mintak bukan-bukan macam cincin berlian ke, ferrari ke, banglow kat Puncak Alam ke, peti ais 3 pintu ke, serius tak payah buat bini sangat larhhh. Hahah. TETAPI kalau hari-hari special ke ape salahnya bagi something special dari 10 hadiah ni tau. Barulah romantika aromano.







April 2, 2011

Ulang Tahun Pertama Si Bloggie


Assalammualaikum readers,


After a month, baru nak update belog kannn,,, oooookeh lah tuh...


Today my belog dah berumur Satu Tahun!!
Happy Birthday....~



woot woot~~


Mulai hari ni saya berjanji nak update belog dengan rajin....
He he he
InsyaAllah lar....



So sempena dah Satu Tahun saya nak tukar lah Header kat atas tuh...
Simple je....
Tunggu....

birthday, blog, ulang tahun, kek hari jadi, birthday cake, birthday cke cartoon, satu tahun



Wish us kekal forever together ye.....
muah-muahx...


p/s :: Saranghae....



December 3, 2010

7 sebab kenapa saya suka shopping online


Assalammualaikum,

 sedang berjalan-jalan di blog orang, tiba-tiba terlintas ideas superb di otak belah kanan.. ape lagi shopping secara online lah!! wohoo.. dunia sekarang memang semua di hujung jari je....lagi-lagi pulak sekarang duit yang diternak tak tau nak dilabur ke mana...hukhukhuk gila punya orang! ohh, maaf memang tengah gila sebab baru je pas jawab paper exam yang mencabut nyawa. fuhhhh...dasat sangat!


 errr,,
 kadang-kadang terpikir wah seronoknya shoppink sakan secara maya..(ok gila) yelah time ko ada duit, ko tak ingat dunia kan xila kan?? hukk. time habuk pon tak dak hang baru nak korek tabung panda ko kan...jumpa seposen celah katil pon kau gembira lalu terkial-kial melompat girang...heh. ok now bersyukur apa yang ada. Alhamdulillah....ohh i like shoppink. wee~ shoppaholic suda...


shopping, girls shopping, online shop, blogshop, shopping online, kenapa suka shopping



so lets do check it out this...,
7 things why i like online shopping :
>> dapat menjimatkan masa dan tenaga.
>> tak payah melenguhkan kaki, pinggang, otak, lengan, dan seumpamanya.
>> tak perlu susah-susah angkut barang banyak sangat.
>> tak perlu rambang mata takut terbeli lebih..hukhuk.
>> jimat duit minyak kereta, motor, lori, komuter bagai.
>> tak perlu menyusahkan teman, boipren, dan mak kauorang
>> yang ketujuh tak da idea.....gimme some???? heee


                tapi yelah kalau shopping online ni badan cam malas nak jalan-jalan kat mall kan, sebab tuh paras lemak tak turun-turun! huh. tapi kadang-kadang jalan jugak la kat mall hanya untuk membuang masa dan tenaga hang out dengan kawan-kwang yang sama tahap gila. wah!! tak sabar tunggu end of this Disember...its hols time...errr pluz bermulanya praktikal. aishh...



                eh, eh, sebelum kauorang nak shoppink kat blog orang ke, mana-mana ke, tengok dulu lah syarat and segala conditions dorang. yelah jaga-jaga je cik salmah....sebelum ni memang was-was nak shopping online nih. tapi sejak dapat item yang di ingini saya teruja nak shopping online!! weee. jom jom shoppink! wink**


                okeh. hepi klik-klik.

                ^.<


                November 28, 2010

                Rapunzel Tangled yang sangat sweettt~~~

                Rapunzel Tangled yang sangat sweet?

                hari ahad yang hepi!! pas exam je terus terjah Rapunzel Tangled at panggung wayang terbaik di Jitra. cita-cita dan niat di hati ingin menonton cerita Rapunzel Tangled termakbul jugak...Alhamdulillah.. thanx tuk kawan-kawan yang sudi melayan kerenah puteri xila nih. kui kui kui....


                Rapunzel Tangled movie, Rapunzel Tangled, cartoon movie, sweet movie, Disney movie, Rapunzel with a long hair, love
                Rapunzel Tangled sweet an an


                secara peribadi cerita ini sangat best!! sangat comel, sangat menghiburkan pankreas saya, sangat sengal serta sangat meruntun di jiwa. apatah lagi ia membabitkan bibit-bibit cinta antara Rapunzel dan mr.Flynn beliau. ouch.. huhuhu.


                yang penting setiap karakter sangat menghayati watak masing-masing walaupon mereka hanyalah watak maya. kah kah kah. lucunya Rapunzel sangat touching. siket-siket nak bermain dengan emosi. huhuk tapi dia memang comel lah. Maximus si horsie pulak sangat kelakar. setiap saat anda akan terhibur dengan semua watak dalam cerita ni. believe me !! huhuk



                so, rate untuk cerita Rapunzel Tangled ni,
                errr...
                 5★★★★★
                wow !!!



                sape-sape yang tak tengok lagi pi la tengok di panggung yang berdekatan dengan anda!!!
                now!!!
                kih kih kih

                p/s: truly looking for my mr.flynn..love puteri xila. wahhhahah


                >.^


                October 3, 2010

                Keindahan dan maksud warna bunga tulip

                Assalammualaikum,

                belanda, bunga, bunga tulip, comel, love, most love, bunga tulip merah, bunga tulip kuning



                hehehe hai. suka bunga tulip tak?? zila belajar suka bunga tulip ni bila berusia 15 tahun. sebab time tu ada tertengok dokumentari tentang bunga tulip ni kat Holand .wah, bila tengok cam teruja! sangat! sebab ianya cantik...

                mengambarkan bunga tulip ni ada satu cam semangat dengan warna-warna yang ceria.. saya terus jatuh cinta ♥.. dan one day menyimpan hasrat la kan ke Holand! hehehe suka suka.

                addicted ngan bunga tulip ni sampaikan dulu once pernah wat emel guna nama tulip. petik tulip biru kihkih. tapi tak guna dah emel tuh...guna emel kupas_bawang. haha. motif? takde.

                bunga tulip ni one of the way to express your perfect love ♥. bunga-bunga cinta gitu.. rasanya pasangan yang bagi bunga tulip ni lagi romantik kot. looking for those boy yang suka tulip gak. hehe ^^ err nak wat wedding dalam taman bunga tulip lah. wah suka suka. tulip ni not too elegant, too romantik, too big, too small, or too bright.. tulips is always just right. perfecto!

                maksud warna bunga tulip:
                bung tulip merah - strong true love sapa2 yang kapel tuh. i love this one. ♥
                bunga tulip ungu - royalty.
                bunga tulip kuning - mengharapkan cinta yang bahagia dah keindahan.
                bunga tulip putih - cinta sejati dan kadang2 untuk mohon kemaafan yang ikhlas.
                terima hadiah bunga tulip menggambarkan keindahan, kesederhanaan, pesona dan keyakinan from one people to another. ohh how sweet tulips.

                so choose your own tulip ♥ or maybe compared to roses?


                September 29, 2010

                Eat, Pray, Love ♥



                Eat, Pray, Love movie, love movie, filem, Eat, Pray, Love poster film, love, julia roberts


                Liz Gilbert had everything a modern woman is supposed to dream of having -- a husband, a house, a successful career -- yet like so many others, she found herself lost, confused, and searching for what she really wanted in life. Newly divorced and at a crossroads, Gilbert steps out of her comfort zone, risking everything to change her life, embarking on a journey around the world that becomes a quest for self-discovery. In her travels, she discovers the true pleasure of nourishment by eating in Italy; the power of prayer in India, and, finally and unexpectedly, the inner peace and balance of true love in Bali.

                in cinema on 30 september 2010

                i ♥ Julia Roberts.

                August 27, 2010

                kenape ALLAH temukan kita dengan org yg salah ♥

                Assalammualaikum,,,,,


                Kenape ALLAH temukan kita dengan org yg salah?

                love islam, inspirasi, nota islam, nikah, inspiration, kenape ALLAH temukan kita dengan org yg salah?, hikmah


                1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

                2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

                3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

                4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

                5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

                6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

                7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

                8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

                9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


                Wahai sahabat yang kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. (Means kiamat sudah hampir...sangat!)

                Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

                PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..





                memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah sebab Allah sayang kite ! HE knows what is the super best for us ! Sayang ALLAH, sayang semua ^.<


                May 5, 2010

                Kerinduan - Sheila Majid



                Lirik lagu Kerinduan - Sheila Majid

                dulu pernah aku bersumpah
                slalu setia jika ku mencinta
                masih melekat rasa itu
                saat cintamu datang padaku

                semua terwujud saat kau singgah
                panasi cinta untuk setia merindu

                kerinduan ...
                tak akan menghilang
                kan selalu kurasa
                tak mampu ku menghindar

                kau berikan apa yang ku pinta
                kau mengikat ku dalam cinta
                temaniku dalam setia

                aku tak pernah mengharapkan
                cinta lain datang membelaiku
                aku dapat slalu bertahan
                menahan cintamu di sukmaku

                kehadiranmu basuh jiwaku
                engkau sulutkan api cinta diriku

                kerinduan ...
                tak akan menghilang
                kan selalu kurasa
                tak mampu ku menghindar

                kau berikan apa yang ku pinta
                kau mengikat ku dalam cinta
                temaniku dalam jalani hidup ini

                kerinduan, sheila majid, sheila majid song, love song, artis malaysia tercantik



                May 1, 2010

                30.04.10

                semua tentang kite

                peterpan, gathering, friends, kita, love, cocoballz


                semalam hari kenangan,,kami cocoballz telah mengadakan gathering mungkin untuk kali terakhir ye sebelom sume buat haluan masing2~ dsebabkan ade yang pergi untuk praktikal dan sebagainye...tapi gather tanpa alang sbb die kat kampung dan xdapat balek awai...
                tp xpe ktorg ttp ingat kat alang taw...huhu

                kami juz buat mkn2 dan behibur dr 9mlm hingga 3pagi...kalangan pompuan kmi buat tom2 yam, yougurt buah ngan smbal bilis pedas( tp bilisnye liat la acik n zyana~) tp sedap...,,^^, pihak laki plak wat goreng2 cm goreng ayam, fries,burger ngan sosej..

                then ktowang nyanyi sme2 smbil petik gitar, men aci patung, cap kali cap,emm lg....,,, men belakon2...sesi tukar2 hadiah dan makan sampai buncet...hohoho smpai senak da,,


                sume ni mklong akan ingat smpai ble2. kuangkuangkuang. gonna mish u all....

                since everyone hepi im satisfied...


                go,go cocoballz!!~chayok!

                April 28, 2010

                blogger separuh masa

                hahaha...aishhhh sambung kembali menjadi blogger! tapi separuh masa jela..
                ayuh!,,ngeee~
                blog ni dh diupdate ye stelah setahun dtinggalkan sendirian..alalala ciannye blogku ni..emmm sbnarnye idea tulis blog cik puan SDG(self development group-lbh kurg mentor mentee) yg suh create,kire cam asgment. entry2 yg dulu sume dh buang sbb x bekenaan ngan blog ni dah..hahahhaa hohoho

                blog ni nme bintang..mulai skarang sgla cite suka,duka,luahan ke ape2 ke akan aku luahkan kat bintangku ini...jd,,, yeah, come on zila!!!

                go,go, chayok!!!~~ (semangat2~!)

                blogger, diriku, love, SDG, separuh masa, blogger.com, newbie blog, pengalaman blogging, konsep asas blog


                 
                HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
                This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
                If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
                Thanks for your visit sweet people. :D
                copyright 2007-2016 to Love,xils!