August 22, 2013

Percaya Pada Kemahuan Diri

Assalammualaikum,

Suatu ketika dulu, blog ini mengalami perlbagai transformasi dari segi url blog, header blog, layout blog, nama penulis blog semuanya lah disebabkan kebosanan memiliki blog, eh eh tak nak buat macam mana nafsu pada blog bergantung kepada arah angin monsun... (ikut mood sangat tau this gal)

Well pasal url blog kita tolak tepi dulu, tapi kita cerita pasal owner blog dulu ya. Saya memang suka animasi. Bila waktu kecil dulu, penyakit curiousity sangat tinggi bila tengok kartun. 'Eh how to do like that?' Ekspresi wajah kartun tu sendiri membuatkan diri ini sangat kagum dengan karya-karya animatur tempatan ataupun antarabangsa terutamanya dari Jepun. Mula-mula memanglah membesar dengan Nobita dan Doraemon yang tak reti-reti nak membesar, kemudian beralih kepada Slamdunk, Cardcaptor Sakura, dll yang waktu tu banyak ditayangkan di NTV7. Well, siapa yang membesar tahun 90-an, where you at? Jom sep sama-sama..

Percaya Pada Kemahuan Diri


Ingat bila dah dewasa ni, malu sangat bila ada penyakit kartun dalam diri. Lebih-lebih lagi kalau takde kawan yang ada hobi yang sama. Semua kawan-kawan uni kebanyakannya feminine sangat. Lagi-lagi ambil jurusan 'koporat' kenn. Saat itu, kartun dari Jepun semua beralih kepada drama Korea. Biasalah drama korea yang best mestilah ada selit komedi kan macam Boys Over Flower, Flower Boys Next Door, dan Google sendiri lah.. Drama Korea bergenre action, romantic, yang mendayu-dayu tak berapa layan..

Well bila semua fasa hidup ini telah dirasai, barulah ku sedar kartun/animasi, drama atau filem bergenre komedi ni memberikan hidup penuh dengan kegembiraan tersendiri walaupun dilalui bersama duka dan durjana. Paham? Sentimental sudah... So I wont let anasir negatif-negatif ni merubah pandangan mata kasarku. Aumm

Dengan ini, saya mahu teruskanlah minat men-doodle walaupun bukan amatur.. Bila jenguk blog doodle, semuanya melibatkan cara penyampaian melalui karekter doodle. Bukan nak feeling budak-budak sangat pun kan.. Ianya lebih kepada kepuasan. Tapi bergantung jugak kepada masa ya huhu. Oh lupa, dulu blog ni pon kaya (tak kaya sangat la) dengan doodle. Lukis dengan MS paint je pon. Dan dulu down sangat sebab semua karya lukisan dalam laptop kena format. Wuaaa. Jangan ditanya kenapa tak sambung jurusan art. Sedih hati mak, nokkxx....

doodles, yakin diri, xila, inspiration

"Magic is believing in yourself, if you can do that, you can make anything happen."
Johann Wolfgang von Goethe 

“that there are many things that we cant understand. the past. the bad things that happened... and we become afraid. of what might happen in the future. its okay to be afraid. but we have to keep hoping and believeing... to keep hoping and trying our best to be good and do good. even when we're afraid”
  Nafisa Haji


doodles, yakin diri, xila, inspiration
 Tak ingat la gambar ini dari entry mana.

doodles, yakin diri, xila, inspiration
 Oke kenapa dari dulu suka benar gambar dengan kawan-kawan ni. Xila dan kawan-kawan bak kata SW.

doodles, yakin diri, xila, inspiration
 Ini dari enty sini.



 Don't be afraid to be amazing, people!! :D



13 comments

August 22, 2013 at 1:10 PM

kesimpulan, anda kreatif! =)

August 22, 2013 at 1:29 PM

kalau doraemon sama nobita mmg kegemaran. tapi tang sakura tu, aihh tak tau nape xminat sgt. kihkih


xpe2, keep it up. lama2 makin pro lah nanti. :)

August 22, 2013 at 1:39 PM

Masha pun layan kartun lagi sekarang...,my mum selalu cakjap macam budak2...well...haha
buat je la ape yang kita suka...

August 22, 2013 at 1:45 PM

do what you love and what you like then only you'll be able to enjoy life... *_^

August 22, 2013 at 2:48 PM

teruskan mendoodle demi kuasa kegembiraan!

August 22, 2013 at 7:21 PM

comel je doodle xila lukis..don't be afraid to try ye..all da best :)

August 22, 2013 at 8:32 PM

owh..hasil tangan xila ke tu??
sgt kretip..

tp kan..lya smpai skarang suka tgk kartun animasi.. sbb tu tiap kali ade citer animasi kt wayang xlepaskan peluang.. animasi ni mcm terapi..sbb kaler dia colourful... segar otak..cerah mata..

August 23, 2013 at 9:45 AM

cantik2 doodle xila buat.. fifi pulak boleh la gune photoshop sesikit.. tapi tak pernah lepas nak buat doodle.. hahaha..

August 25, 2013 at 3:13 AM

sy paling suka kartun burung unta yg xila pernah lukis dulu...

August 25, 2013 at 12:38 PM

Best jadi creative apa xila..how i wish kita pun ada bakat terpendam..sebenarnya kadang-kadang penyampaian bentuk animasi lebih menarik. cool and relax..so baca tak tense..so teruskan bakat xila tu ya..ramai yang suka sebenarnya

August 26, 2013 at 9:02 PM

owhhh..minat doodle juga la ni =) dlu time kecik2 sy ni minat dgn p.rangers je..anime kurang..tp bila dah rmja jd mnt anime pulak dh..truskn mndoodle kn diri =D

September 4, 2013 at 12:24 PM

awk, jgn rasa malu tunjukkan apa yg kita minat, ketepikan soal umur or what so ever hehe yg pnting kita tahu mana yg baik dan buruk, kita punya minat, kita punya suka la hehe so, teruskan mendoodle ! jgn lupa doodle utk saya :P

September 14, 2013 at 8:46 PM

xila kreatif mesti blog warna warni :) happy blogging

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!