September 27, 2011

Tips Gigi Putih Berseri Ekstrem

Assalammualaikum,

tips, gigi putih, tips gigi putih, cara nak dapat gigi putih, beauty


Gigi korang kuning-kuning akibat merokok terlampau? Gigi dipenuhi kulat dan alga? Gigi anda-anda sekalian terselit bakteria-bakteria yang memakan enamel anda sehingga hitam-hitam manis? Kini usah risau lagi. Sesungguhnya saya akan memberikan tips gigi putih berseri secara eksklusif. Tanpa bayaran. Sharing itu kan caring-caring manje. Tak gituu.


1) Kumur gigi anda dengan air garam. Kalau nak cepat menjadi putih, campurkan sekali dengan klorox. Pantas dan tuntas. Wowww (sounds effect)


2) Pastikan cara mengosok gigi adalah betul dan berkesan. Ikut nasihat doktor. Memberus gigi secara bulatan. Untuk kesan yang maksimum, gunakan penyental berus jamban. Ade bran?


3) Gentelkan gigi anda dengan arang. Namun cara ni perlukan skill kerana ianya agak merbahayakan enamel gigi. Selain itu, gentelkan dengan kertas pasir. Cubalah! (buat muka peaceeee)


4) Lemon juga salah satu cara yang jimat untuk memutihkan gigi. Campurkan bersama teh yang dibancuh petang-petang. Tak nak campur dalam teh, campurkan ke dalam larutan clorox okeh juga.


5) Gunakan rawatan bleaching/pemutihan di klinik berdekatan. Disebabkan kos yang mahal, kunjunglah ke kedai cat yang berdekatan. Beli cat yang bewarna putih tau. *shuke-shuke


6) Cara ke enam, pergilah lah Google selanjutnya. Kerana usaha itu tanda kejayaan. *Cayok-cayok.



Cukup kot bagi lima je ''tips gigi putih berseri secara ekstrem". Kalau bagi 10 tips pun, bukan korang ikut kan. Selamat mendapatkan gigi yang putih bersinar bak mutiara kawan-kawan. Dah putih jangan lupa upload kat kami semua ya. Have fun! 





ps : senyum kambing :)




30 comments

September 27, 2011 at 3:49 PM

hahaha..

September 27, 2011 at 4:15 PM

hahaha,,klakar pon ade,,tp tip yg berguna,,nk putih lagi kumur 24 jam guna clorox confirm puith,,hikhik

September 27, 2011 at 4:20 PM

hadoi, terpublish awai plak
><"

September 27, 2011 at 4:33 PM

no 5 tu... hadoi la nye pun!!!! gr grrr...

kalau guna klorok bukan gigi je putih, mata pun putih pas 5 minit..heheh

September 27, 2011 at 4:36 PM

heheh kate ekstremmmm...zasss

September 27, 2011 at 4:37 PM

nasib gigi den dah cukup emsem untuk masuk pertandingan ratu kebaya.haha

September 27, 2011 at 5:21 PM

mmg extrem!! kui3...mmg berguna pon!

September 27, 2011 at 5:42 PM

sure kumur dgn klorok ? haha

September 27, 2011 at 5:51 PM

ni kalau search dekat google , boleh jumpa ni .. huhu ..

September 27, 2011 at 6:12 PM

suka tips yg last tu hehe :P

p/s: my dear, sorry, byk entri sy tak jenguk lg kan..paris pun tau kan my blog tgh disaster skrg hihi..thanks bagi link tu dear, nnti sy try. yeahh, member sy pun nasihat td jgn letak bloglist lg lepas ni..huhu

September 27, 2011 at 6:19 PM

@afzalsukasuki
salute sama lu derr

September 27, 2011 at 6:19 PM

@Bluewendy
tade gg lerteww hikk

September 27, 2011 at 6:20 PM

@Fara E's
kalo xsure jgn buat dik...hikk

September 27, 2011 at 6:20 PM

@Ini Kisah Tia
kalo xjmpe refer kt kiter ye...hee

September 27, 2011 at 6:21 PM

@[sutera kasih]
xpe phm...jgn nanges..><

September 27, 2011 at 7:18 PM

gigi aku putih doe

September 27, 2011 at 7:24 PM

no 3 tu sy selalu buat..

September 27, 2011 at 8:34 PM

yang no.1 tu aku pernah try.. sebab sakit gigi..bukan buang kuning.. sumpah masin doe.. tu pun kawan cina yg paksa.. kalo nak putih gigi, aku tak sanggup kot?

September 27, 2011 at 8:48 PM

gigi ai warna hitam.
auuuuwwww..

September 27, 2011 at 9:09 PM

bab arang tu tak pernah dgr.
rasa mcm nak try.
tp... eheks.
mcm tak nak je.
takut makin hitam.

September 27, 2011 at 9:55 PM

ada org dulu ckp guna biji asam jawa, then goreng ala macam arang jugak dibuatnya, tapi mcm pelik :D

September 27, 2011 at 11:32 PM

haha gambaq last tu mmg kena pakai klorox terus

September 27, 2011 at 11:39 PM

sllu gosok dgn asam keping pun okeh jugak!

September 27, 2011 at 11:47 PM

uiyo gamba last ni seriauuu boboi. haha

September 28, 2011 at 12:13 AM

suke kumur ngn coca cola..
mmg spe mmg reput la gg dia




p/s: nice entry!

September 28, 2011 at 12:28 AM

mmg nk beli cat pun ni..hehhhee

September 28, 2011 at 7:43 AM

air garam tak try pun.. hoho

September 28, 2011 at 7:58 AM

tips yang hebat! haha :D

September 28, 2011 at 10:02 AM

apa tu.xpaham.

October 8, 2011 at 2:36 PM

ekstrem betol!! baik punya hahha


apple logo tributes a web hits

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!