October 17, 2011

Tips Kulit Cantik Dengan Teh

Assalammualaikum,

Siapa tak nak kulit cantik mulus persis Rohana Jalil kan? Yelah dah tua-tua tapi kulit macam orang muda. Apakah rahsianya? Namun tips ni bukan dari Rohana Jalil pon. Kini saya ingin kongsikan Tips Kulit Cantik dengan teh Lipton. Uncang teh jenama lain tak boleh tau. Hikhik. Uncang teh mempunyai pelbagai kegunaan selain bancuh teh petang-petang sambil tengok drama melayu petang-petang.


tips, petua uncang teh, tip kulit cantik dengan uncang teh, guna teh untuk scrub muka, mengatasi eyebag dengan teh, cara hilangkan lingkaran hitam bawah mata, beauty, cara buat scrub muka sendiri


Scrub muka

Dengan mengambil isi serbuk teh tersebut, lalu gosokkan lah pada muka sebelum mencuci muka. Korang tenyeh kat muka ala-ala scrub pelan-pelan tau. Lepas tu boleh bilas. Gunakan uncang teh yang telah digunakan untuk membancuh teh. Tapi saya suka scrub muka dengan teh hijau.Tak payah nak membazir sangat. Jangan gatal nak kutip balik serbuk teh tuh buat bancuh teh. Yewww. Cara ni dapat tahu dari akak Sarimah Ibrahim. Tips ni selalu buat sebab dah lama habis scrub muka mahal sejak semester empat! Bayangkan dah graduate sekarang! Hahah


Penyegar Mata

Ala penyegar mata yang sama fungsinya letak timun dekat mata sambil relax-relax. Dapat mengatasi mata panda atau eyebag tau. Guna jelah uncang teh yang telah pakai. Letak dalam peti ais semalaman dan letak sejuk-sejuk kat bahagian mata cepat. Buat pada waktu malam lebih santai kot. Tak tahulah berkesan ke tidak. Sebab malas dapatlah mata panda sampai ke tua. Okeh nak letak sekarang jugak! 


Wah dengan menggunakan uncang teh duit poket pun jimat. Rawatan semulajadi kan lebih jimat dan InsyaAllah berkesan. Bahan kosmetik dekat pasaraya tuh semua ada bahan kimia je lebih tau. Selamatkan bumi kita! *Tiba-tiba. Semoga Tips Kulit cantik dengan teh ini bermanfaat untuk semua :)





23 comments

October 17, 2011 at 8:26 PM

wahhh lama x nampak, terus bg tips..syg jiranku lebihla !!hehe

nk try yg part timun tu..mata dh panda gilerr ni :(


siapa curi masa awk?

October 17, 2011 at 8:46 PM

@[sutera kasih]
jengjengjeng....sian sy tau masa kena kidnap...tuje..kui3

October 17, 2011 at 9:10 PM

teh lipton pon mahal jgk klu di bandingkan dgn teh serai wangi..!!

*pulak!! hahaa

October 17, 2011 at 9:44 PM

mantap!!thanks tips..=)

October 17, 2011 at 9:59 PM

lepas nie teh kat rumah boleh di recycle . hikhik . jimaaatttt =)

October 17, 2011 at 10:27 PM

@Niza Romli
teh cap junjung? errr

October 17, 2011 at 10:27 PM

@merahitujambu
thanks mantap :P

October 17, 2011 at 10:28 PM

@AININ SURAYA
Insya Allah...hukkkkk

October 17, 2011 at 11:28 PM

mcm xcaye bila dh kawen baru tau hubby pulak yg rajin wat scrub muka dgn teh uncang tue..haaii tercabar huhuhu

October 18, 2011 at 2:26 AM

terbaik punye tips.. hee :)

October 18, 2011 at 9:45 AM

selamat kembali

October 18, 2011 at 9:52 AM

@Mrs Lurve
alololo die plak yg esaited ye

October 18, 2011 at 10:18 AM

Ohoiii ley try ni

muke pon tak bape nk lawo kn

October 18, 2011 at 10:28 AM

guna pencuci muka nivea je :) lagi satu mak pesan minum air kosong banyak2 :)

October 18, 2011 at 10:41 AM

tips terbaik ni...(^^,)

hee...uncang teh je ke boleh guna..kalau guna serbuk teh yang paket tu tak boleh ye..hee~

October 18, 2011 at 12:23 PM

betul ke ni? belom pernah dengar lagi nih.. hek3

October 18, 2011 at 12:34 PM

wah..baru tahu. hehe. thanx sudi share tips ni.

October 18, 2011 at 12:45 PM

kekekke
taw la name paris lipton'teh lipton aje la ye
kekekeke
suke2
ai likeeeeee!



p/s: weeee..warga libra la ni ye..maceh syg utk wish ni...kamu nye besday bile ni?

October 18, 2011 at 12:58 PM

nak tengok muka awak lepas buat semua ni bulih??

October 18, 2011 at 2:20 PM

selalu lepas habis air, terus campak uncang..

January 11, 2013 at 12:40 AM

peluang buat duit paling mantop !!
modal rm 75

cari 7 rakan

first month income rm 9,000

third month income rm 128,000

tengok sini kalau masih tak percaya

http://sway2u.blogspot.com


January 14, 2013 at 4:28 PM

skg jugak uni gi beli teh lipton!! >_<

February 7, 2013 at 7:37 PM

memang bgus untuk kulit,, selalu pakai hehe

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!