October 18, 2011

Pasembur Penang Mari Terbaik

Assalammualaikum,

Memandangkan jiran comelku, Sutera Kasih membuat entry pasal pasembur kan, maka terujalah akan salah satu makanan kegemaranku itu. Lebih teruja kalau sebut pasembur dengan berbunyikan "pasembuq" tau tau! Cuba lah sebut... paa, semm, buq.... Wah seronok gila!! Hahah Almaklumlah lima tahun mendewasakan diri di UUM nun..


campus style, food, Pasembur Penang, Pulau Pinang, 1Malaysia, rojak Penang, frenz forever, funny movie, keyword, tips belajar
Pasembur Penang. Sumber Google

Alkisah bila jadi student perantau pasti akan membuang masa dengan backpacking kan. Rugi tau kalau kat negeri orang tapi tak melawat tempat menarik sekitar itu. Yang pasti salah satunya ke Penang. Walaupun dah berjuta kali menjejakkan kaki disitu, yelah lahir kat Penang kot. Namun travel dengan kawan-kawan lain rasanya.


Kalau ke Penang singgah ler ke Gurney Drive untuk cari Pasembur Penang terbaik. Jumpalah dengan uncle rojak terbaik disana. Rojak, rojak, rojak.... (Goyang2 kepala~) Wah memang menggelikan hati. Siapa yang dah rasa pengalaman ni mesti tahu. So tengok jelah santapan video yang dicuri dari Youtube ni... Yanadeyyy




Tapi ada lagi satu video yang best. Tak jumpa la. Gelak gila-gila bila dengan member tengok ni. Dah rasa macam travelog pulak.. Ingat nak taip pendek je. Teruja pulak taip panjang-panjang. Masa komen entry Yann, saya suruh dia Google sendiri mamak pasembuq ni. Tapi, buat entry lak tiba-tiba. Kepada Yann, jomla terbang ke Penang kita holiday sama-sama. Hikhikkk. Tapi takut la Tsunami. Grrr

Kepada Aimie Amalaina tuan blog Kerana Lily, Selamat Hari Lahir yang ke 23! Yay saya muda beberapa hari dari kamu. Moga panjang umur murah rezeki, bahagia dunia akhirat hendakNya.





ps :: Rojak, rojak, rojak...



13 comments

October 18, 2011 at 2:11 PM

eh! awat aku tak penah makan pulak uncle rojak nih???

gebang ja keja kt penang!! uncle rojak pun xtau....phuiiii

*malu!!

October 18, 2011 at 2:15 PM

@Niza Romli
err sebenarnya rojak man...salah2

October 18, 2011 at 2:23 PM

ape beza pasemboq ngan rojak? tak penah mam pasemboq =)

October 18, 2011 at 2:31 PM

ekceli rojak pasembuq nama diberi... tp xtau ade beza ke x? huhukk

October 18, 2011 at 4:46 PM

da lame x ke utara ^^,

October 18, 2011 at 4:47 PM

pasemboq padang kota terbaik ^_^

October 18, 2011 at 6:08 PM

aku suka mkn rojak.. aiyoooo tetiba teringin plak.

October 18, 2011 at 6:14 PM

uish pasemboq peberet ni. ngeh2

October 18, 2011 at 6:34 PM

oyeahhhhhh i love my jiran so much !!!hehehe..yup, if kaki ni menjejak di tanah seberang, Penang my 1st choice sbb member ckp situ syurga makanan..wohooooo..yummy pasemboq !!
melelehhhh dh ni..haha..agak2la, pasemboq ni blh bungkus bw naek kapal trbg tak? kalo bleh, nk kirim ngn member dtg sini nnti haha

October 18, 2011 at 8:23 PM

one of my fav~~~ huhu..xpenah ag jejak penaNG n kedah~~~

October 18, 2011 at 10:29 PM

tetiba terasa macam nak makan rojak pulak ni....
rojak..rojak..rojak...haha~

October 18, 2011 at 11:24 PM

lama cik x kena pasemboq..
lepaking qb tue..jeles

October 18, 2011 at 11:41 PM

wahhhh pasembuq.. terinigin nk mkn kat penang.. ;)

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!