November 22, 2011

Faktor Kejayaan Harimau Muda dalam Sukan Sea 2011

Assalammualaikum,



Dari malam tadi dah semua dok pakat post pasal kemenangan Harimau Malaya Muda kita menang pingat emas bola sepak Sukan Sea 2011 kan. Kami pun tak nak lepaskan peluang ucapkan tahniah dan berasa sungguh bangga dengan hero Malaya ni. Terbaekkk...


Faktor utama kejayaan Harimau Malaya :


1) Aku tweet semangat kat Asrarudinputra. Sebelum ni selalu tweet dia main tak elok lah, tweet negatif aje. Tapi semalam sebelum game bagi dia cayok-cayok sebab dia main cemerlang sepanjang kat Indon tuh. See sebab aku tweet, dia sumbangkan gol penyamaan satu sama. Telepati connection gitu. Hahah.


2) Ketangkasan Khairul Fahmi menepis bola pasukan lawan masa penentuan penalti. Hahah


3) Sepakan semangat hero-hero Malaya waktu penentuan penalti seperti Mahali, Fendi dan aku tak tahu siapa lagi. Lagi berita lanjut disini


4) Komitmen jurulatih Ong Kim Swee yang berambut macho terbelah. Fulamak bertambah hensem lah dia kalau nanti-nanti dapat Datuk ler teww. Hahah.


5) Team pasukan yang menentang bersungguh-sungguh asak pasukan lawan. Memang nampak semangat dorang main dengan sepenuh raga walaupun awal game nampak kabut. 


Well done Harimau Muda! Biasalah kan kalau kalah mesti kutuk. Lebih-lebih lagi si Fakhri tendang macam lebih baik bagi gua tendang je. Lemah gemalai. Orang lain berkobar dan semangat dia ke laut. Dalam padang lagi nampak dia main ikut nafsu tak sabar. Huh nasib dah menang! Yayy ale lele selamanya Harimau Malaya.




Ps :: Semua orang aku puji ni. Takdenya puji Asra je. Hai Asra...Agak-agak bila kita boleh dating? :P


16 comments

November 22, 2011 at 11:43 AM

diorang maen smgt

November 22, 2011 at 12:10 PM

ala, jgn slhkan fakri...klau perasan mlm td b4 penalti, kaki die dua2 dah kejang. sblm ni mmng die bnyak shoot nk gol pun..ehhee

November 22, 2011 at 12:57 PM

Hat mana satu haa asra tu..tak kenai pom?



nmpk sgt tak mbik tau! huhu

November 22, 2011 at 1:11 PM

@Princess^of^Hemp
xkire2 nk slhkn jgk, buat pe nak amik tggjwb kalo xmpu? uhu~

November 22, 2011 at 1:12 PM

@Niza Romli
xpa xyah mek tau, nnti die kembang kang xfokus plok utk olimpik. eh die men ke?

November 22, 2011 at 1:17 PM

tahniah2!

November 22, 2011 at 1:41 PM

ahaha. tiba2 smua org suka asra.

November 22, 2011 at 2:09 PM

@oranglidi
xtibe2..dh lame tgok diemen dh lame ihikkk *laga2 jari...;p

November 22, 2011 at 3:13 PM

haha, yang ni sorang minat asra. wonderkid nazmi faiz tak de orang minat ke? :p

November 22, 2011 at 3:41 PM

fakri tu ada personal problem kot...

November 22, 2011 at 3:45 PM

selamanya Harimau Malaya..jgn time menang je sokong ea...

November 22, 2011 at 5:24 PM

semangat org muda yg hebat2 belaka...

November 22, 2011 at 6:08 PM

fakri... hurmmm...

November 22, 2011 at 10:27 PM

sian kat captain pasukan..hehe

November 22, 2011 at 10:47 PM

sebab fakri la kita layak ke final..
kena fikir tu..

November 23, 2011 at 2:50 AM

haha no 1 punya faktor tu tak leh bla :P

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!