December 29, 2011

Exravaganza

Assalammualaikum,

“Rasa resah
jangan kau percaya,
(dalam hatimu, dalam hatimu)...”


Bila dengar lagu Extravaganza dari Bunkface ni, tiba-tiba terasa ada energy yang extra ordinary punya. Terasa ada kuasa bebola api (fire-fire-fire). Terasa bersemangat semula! Tulah akibatnya bila mood ke laut sejak-menjak nih.. Dunia pon dah nak masuk tahun baru 2012. Mengapa mesti gundah gulana?

Ter-tak sengaja je dengar lagu Extravaganza ni. Bila sebut ex-tra-va-gan-za ni macam best pulak. Macam kera dapat bunga (huh?). Tapi lagu-lagu dakwah dengan al-Quran je terapi jiwa yang terbaik. Tapi lebih prefer al-Quran kalau terasa sunyi/sepi/sedih/dan bla  bla bla...


Maknanya lebih kerap la cepat-cepat mengaji bila situasi macam tadi. Bila tak baca macam rindu. Tapi rasa macam tajwid dan lain-lain tak cukup sempurna je lagi.. Hurmm.. Jom gila kentang jap dengan ex-tra-va-gan-za yaw!






11 comments

December 29, 2011 at 8:07 PM

hehe
tetibe terkaraoke kat sini
hehehe :)

December 29, 2011 at 8:19 PM

wah lagu best!
mostly lagu bunkface mmg about reality =)

December 29, 2011 at 8:21 PM

suka lagu panik...kontroversi,panas..hehe

December 29, 2011 at 9:14 PM

nasik minyak spe la tu eh

December 30, 2011 at 1:06 AM

masik minyak ? tolong tapau sikit , hehh .

December 30, 2011 at 9:45 AM

macam tak berapa suka dgn lagu ni ;D

December 30, 2011 at 3:07 PM

oh.bangpes ke?deme xcuwettt~~

December 30, 2011 at 10:25 PM

betul2... betapa kita suka lagu2 sekarang.. mesti suka lagi dgn alunan quran!

December 30, 2011 at 11:04 PM

layanzzzzz

December 31, 2011 at 12:29 PM

extravaganza...memang bagi up semangat yang down...heee

December 31, 2011 at 4:44 PM

lagu ni ank buah siap boleh hafal lg

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!