December 27, 2011

Berazam Yang Teringin

Assalammualaikum,

Setiap tahun azam sendiri akan bersifat seperti tiada kemajuan. Nak jadi lebih baik dari tahun sebelum ni. Cukuplah setakat tu. Takut berazam lebih-lebih sebab awal tahun je ingat azam macam mana yang diharapkan. Akibat kes waktu sekolah dulu la ni....

Tapi tahun depan rasanya nak berazam panjat Gunung Kinabalu bah. Eh azam ke cita-cita ni? Tak kisahlah. Nak tahun depan jugak panjat Kinabalu. Dah teringin bonar rasanya ni. Orang kata Kinabalu ni trek dia ada yang tak susah mana. Cuma time nak sampai puncak tu kena fit sikit. Gunung rasanya semua kena fit macam dalam entry Siapa Suka Hiking ni. Mana boleh tak ready fizikal & mental dulu.


celebration, kinabalu, hiking, mendaki gunung
lupe nak letak nama kat lukisan cun 2011 ni ;p


Ada la jugak ajak member-member panjat Gunung Kinabalu. Banyak yang tak berminat sukan ekstrem. So nak seru semua blogger buatlah gathering kat Kinabalu pulak ke. Baru mencabar. Amacam? Dalam entry Siapa Suka Hiking tadi ramai yang tunjuk respond teringin je...Hehe.


Tambahan : Ade sorang pengacara komen lukisan gunung kinabalu seorang pelukis ni. Dia kata kenapa gunung warna biru bukan hijau ke? Dia tak pernah panjat kot atau buta seni. Kalau dah kat atas puncak mestilah dikabusi awan, otomatik gunung akan terlihat seperti biru. :)





17 comments

December 27, 2011 at 12:44 PM

teringin nak try hiking but rasa stamina x der la now...makin berumoq ni nk buat xtivi gini x mampu kot...dush mcm la tua sgt ngeeee

December 27, 2011 at 2:18 PM

lai2
owng ni yg dok kk pon dh lame x pi kundasang..
melihat gunung kinabalu dr rumah je
huhuhuhu

December 27, 2011 at 3:18 PM

saya selalu berazam, tapi xpenah buat.camne 2? hehe

December 27, 2011 at 3:27 PM

jom!..tahun depan ke sana insyaAllah ;)

December 27, 2011 at 5:46 PM

gunung tu stinggi efefefil tower ke? kehkehkeh

December 27, 2011 at 7:16 PM

hhehhehe.. jom2 buat gathering kat kinabalu... saya sebagai org kinabalu ble tnjuk ajar :)) hek2.

December 27, 2011 at 8:12 PM

tak larat nk naik

December 27, 2011 at 9:04 PM

jom.. my feberet.. hiking n jungletraking.. haha

December 27, 2011 at 10:29 PM

peh nak panjat gunung kinabalu tuuu.. nanti nak ikut jugak. hehe. azam tahun ni cuma nak pelajari ilmu agama dengan lebih mendalam.. jom sama2.. :)

December 28, 2011 at 1:06 PM

--> slalu brazam tp ssah btul nk kecapi azam tu , hehe

December 28, 2011 at 2:50 PM

lukisan tu pakai likuik ke?
lol
gathering mmg best!
kinabalu agak2 bape la kosnye ek?
lol

Ur blog should be in my bwalking list 2012?check it out at ACAPSUUR

December 28, 2011 at 6:04 PM

saya pun teringin nak panjat..tp lum ade duit lebih + kawan nak di ajak.. satu hari nanti laaaa=]

December 29, 2011 at 4:45 PM

ole2 sy ada x??=p..x pernah panjat gunung

December 29, 2011 at 5:46 PM

minat hiking! last g panjat gunung dato' N9.best gler..teringin nak panjat gunung kinabalu pulak.hehehe

December 29, 2011 at 11:28 PM

akak kalau ditanya teringin juga...tapi rasanya tak kesampaian kut...

December 30, 2011 at 12:49 AM

I'm a sabahan and xpenah lagi panjat gunung kinabalu, stamina xcukup lagi (xcukup2 juga hehe). All the best, mudah2an tercapai hajat tu.

December 30, 2011 at 9:47 AM

teringin jugak dan semangat kemain tapi entah bila la nak bulih panjat..

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!