January 30, 2013

Kenapa Manusia Cepat Bosan?

Assalammualaikum,

Kenapa manusia cepat bosan? Adakan faktor hormon? Mahupun faktor genetik? Ceh teori tak boleh pakai? Tahukah kalian, manusia akan lebih tinggi di waktu pagi. Fakta tau. Tak percaya pergi ukur sendiri..

Manusia cepat bosan bila dia rasai kekurangan yang ada pada dirinya dan disekelilingnya. Itulah yang terjadi pada saya. Rasa bosan aih dengan blog warna hijau nih. Nak tukar warna oren lak rasanya...Kebetulan warna hijau kan warna trend dan pilihan tahun 2013 nih. Tapi dah takde kederat lah cik kak oi. Penat tau! Wuaaa.

Isu domain dot my
Sebelum nih kecoh domain dot my tak boleh bukak gara-gara pihak admin Asiahost tengah upgrade dns. Kalau ye pon notify awai lah. Gimana kalau blog online shopping yang kena? Naya depa tuh..

Den nak bagi tempoh setahun untuk Asiahost. Kalau buat hal lagi memey nak ketuk dorang. Malas nak tukar url dah. Asyik error problem url je blog nih. Kesian betol. Tapi yelah bukan salah Nanie kan, yang dok promo-promo domain percuma nih. Cumanya bila dia pon dah tukar ke dot com balik, gaya macam hilang kepercayaan, dan siap announce kat blog bagai, den pon ikot lah tukar. Tup tup harini domain dot my dah ok dan boleh access. Macam bangang abadi pon ada. Ya saya lembu. 

Tertunggu jugaklah entry daripada Nanie pasal isu nih. Atleast announcelah kat belog yang dia officially berdot my. Im still waiting. Bagi reason kukuh untuk tarik balik kepercayaan kroni-kroninya. Yelah dia mulakan perjuangan ini, so haruslah sampai ke titiknya. Sebab disini dia ada pengaruh. Dia ada menulis yang 'mulai hari ni dia akan guna dot com'. Takde pula 'buat sementara waktu saya gunakan dotcom' Apa maksud disitu? Hilang kepercayaan bukan. 


Eh?


Tapi alhamdulillah semuanya dah selesai. Andai kata perkara sebegini bakal berulang, adakah Nanie akan tukar balik ke domain asal (dot com) dengan mudah dan turut mengecewakan kawan-kawan yang lain? Terutama blogger yang teringin berdotmain sendiri...

Ini hanya luahan je. Jangan ambil hati ok Nanie. Kalau Nanie bawak kes nih ke mahkamah tentulah ai kalah oke. Nanie kan pandai membentangkan hujah. Ayat dalam blog pon kelass. Peguam kan haruslah putar belit. Saya pon pakai dot my ni rather than dot com sebab tak larat lah tukar-tukar domain nih... Chillah.




Ps :: Asiahost dah bodek dah tuh...RM 10 untuk tahun berikutnya :)


5 comments

January 31, 2013 at 12:12 AM

kalau sy pun hilang sabar jugak kan. nasib baik dah ok kalau x ok mau nak serang gamaknya hehe

January 31, 2013 at 2:54 AM

ct tgk rmai jugk yg dok post psl domain ni...tkot lak nk guna...adeh..

February 1, 2013 at 1:44 AM

tukar kaler pelangi lah wey baru ohsem tak gitue cik zila ....hehehe

February 1, 2013 at 1:49 AM

wah sy bangkang yg arif...ni dah kira rasuah bodek kepada pihak asiahost ni...hihihi

February 1, 2013 at 7:40 PM

Nak cakap berkait tajuk entry tu. Nak cakap psl domain, err takde pengalaman. Hahaha! Sama laa, macam nak tukar template, err maksudnya ngan kaler blog pun bertukar. Dah jumpa template yg berkenan, tapi macam byk nak kena modify. Grrrrr. Tak rajen laa. Zila rajen tak nak tulung? Hahaha! Oren pun santek, Zila! :D

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!