January 20, 2013

Review Novel : Gelak Tergolek

Assalammualaikum,



Entry rabu yang lepas ada cerita pasal novel [Gelak Tergolek](click) kan. Memang masa tu tak ada idea nak post entry apa, kebetulan hari rabu dengan malasnya tayang jelah kulit muka depan novel Gelak Tergolek tuh. Siyesly novel Gelak Tergolek tuh boleh buat orang ketawa, gelak, tergolek, tertonggek tak hengat.

Novel Gelak Tergolek nih karya dari seorang penulis lelaki, Wann Azlan. Katanya ambil masa setahun nak siapkan novel tersebut. Novel nih dah lama wujud dalam arena penulisan (gitu).

Ada lah try jugak search kat Google tentang penerimaan novel Gelak Tergolek nih. Namun ada yang review novel nih tak best langsung. Tak dapat buat dia ketawa langsung. Katanya alam dewasa dia telah mematikan nafsu ketawa dia. Kesian kat blogger tuh tak tahu menghargai kehidupan.. an an..

Saat pertama kali menyelak novel Gelak Tergolek nih, terasa adrenalin terkinja-kinja suruh selak muka surat seterusnya. Bila rasa terhibur dan tak sabar, dalam sehari je dapatkan habis baca novel nih. Tapi bila part-part akhir rasa macam kuranglah wahai penulis... Ini serius.... Mungkin dah matang tak hero tuh...?


SINOPSIS GELAK TERGOLEK :
Dah orang mintak sinopsis novel nih dah terpaksa karang pulak. Cari kat Google banyak hat merapu. Yang penting ianya novel penuh tau bukan banyak cerita dalam 1 novel. Paham? Novel Gelak Tergolek nih berkisarkan Rahman mengetest Maimun seorang anak pak imam. Start dari Rahman mengorat sampailah Maimun melahirkan anak kembar mereka pelbagai insiden lucu dan sengal berlaku. Rahman yang jahil agama sering ditegur bapa mertuanya. Nenek Rahman pulak sangkakan Ridsect kat rumah mereka adalah perfume. Eh apa aku review nih? Haa lagi satu, novel nih ada unsur -unsur lucah ringan-ringan (hahaha). Kanak-kanak 18 tahun kebawah perlu bimbingan ibubapa semasa membaca. Kuikui



Ps :: Novel pinjam dari bakal adik ipar? Lah sangat kan... ;p


17 comments

January 20, 2013 at 11:34 PM

pinjam leh?

January 21, 2013 at 12:04 AM

abistu takkan takde sinopsis nya zila...? ke ada byk2 citer dalam satu novel...?

January 21, 2013 at 12:10 AM

so tergolek golek la ketawa nye ye

January 21, 2013 at 11:06 AM

tak suka baca novel.kalau baca pun baca sinopsis jea.pastu terus ke bab akhir..hahaha

January 21, 2013 at 11:08 AM

wah tajuknya...

January 21, 2013 at 11:57 AM

Review novel Gelak Tergolek

January 21, 2013 at 12:23 PM

rahman ngan maimun tu hero heroin lah ye ?

January 21, 2013 at 1:09 PM

dh lme beli novel nih...memg novel nih ada unsur2 18sx

January 21, 2013 at 11:10 PM

sekarang tajuk novel sempoi2 je kan

January 22, 2013 at 9:36 AM

ehhh sempoi je tajuk novel tu.. haha

January 22, 2013 at 10:11 AM

Serius best giler novel nie. Satu2 nyer kaki novel yg paling saya suka. Smua part ada klakar nyr.. Hhahaha! Smpai tersedak2 baca novel nie..

January 23, 2013 at 4:41 PM

hehe..hari tu dah capai nak beli..semua orang kata best..tapi tak juga beli2. Baca sinopsis belakang dia je pun dah ketawa.

January 23, 2013 at 4:41 PM

hehe..hari tu dah capai nak beli..semua orang kata best..tapi tak juga beli2. Baca sinopsis belakang dia je pun dah ketawa.

January 23, 2013 at 5:41 PM

wah mesti kena dapatkan ni.. best sangat.. hahaha

January 23, 2013 at 6:49 PM

novel ni mmg lawak, mmg trgelak2 hehe

January 23, 2013 at 8:20 PM

Novel ni yg - "aku terima nikahnya dgn 30 rakaat tunai" tu ke..??

January 24, 2013 at 9:07 PM

hahahaha.

aku tak bace novel da skang :(

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!