February 9, 2013

Ujian Dalam Bercinta

Assalammualaikum,

Petang tadi dah berazam nak tengok hindustan. Lakonan Shah Rukh Khan dalam Veer-Zaara. Mengisahkan percintaan Veer(hero) dan Zaara(heroin) yang dihalang oleh, oleh, err oleh orang ramai... 

Cinta? Hmm boring... Sambil tengok Veer-Zara, sambil masak, sambil makan, sambil online. Nampak betapa boringnya cerita cinta yang syahdu? Tapi sejam terakhir, memang fokus 100%. Sedih.. Veer meringkuk dalam penjara selama 22tahun dan akhirnya kebenaran terbongkar. Selama 22 tahun jugaklah cinta mereka bersatu kembali. Suka tengok part bicara dalam mahkamah. Kat dalam dunia nih 1 dalam 10 juta je peguam yang betul-betul telus dan tulus. (larikkk)


  Nasi goreng tom yam cili padi plus plus.


Naik meluat lah nokx tengok konflik Shila-Sharnaaz-ND Lala. Dah tengok video Shila Hamzah nangis sedu-sedan dalam youtube? Kehadapan Shila, mengadulah dengan Allah yang Maha Mendengar oke. Tolonglah muhasabah diri, perbaiki mana yang kurang, dan matang! Orang lain pun bercinta jugak.. Annoying dengar/baca masalah enkorang je..heheh

Cinta nih susah sebab perlukan komitmen. Komitmen pada diri, pasangan, ibubapa, semualah dan juga pada Allah. Kalau rasa tak mampu, jangan gatal nak bercinta!




Ps :: Gong xi fa cai.


16 comments

February 9, 2013 at 11:37 PM

Yess..cinta tnpa komitmen sgt menyakitkn..mcm mmbuang ms..tpntu la yg nia salu rs
Haih...penat.ohoh..veer zara best!!

February 9, 2013 at 11:49 PM

Eeww... bosan gila tgk Sinetron Shila-Sharnaaz-ND Lala... sia2 la behijab tp last2 mngadu dkt YouTube.

February 10, 2013 at 1:15 AM

hehe..amboih entry...

jom2 bercinta nak tak? hehe

February 10, 2013 at 1:24 AM

yeahh betull tu over sangat kisah cintanya tapi nikahnya tak jugak huhu.
nak kahwin dngan anak hati makbapak kena curi dulu ni lain pulak jadinya.

February 10, 2013 at 1:35 AM

xleh nk tgk habis td cter tu, brebut tv..hohoho
antara cinta pakistan n hindu tu kan..tgk td mcm best gk, tetibe ade yg menggatal tukar channel,mngalah je lah..ceh.

*sy xbersedia bercinta :D

February 10, 2013 at 2:36 AM

tadi pun tiba2 tertengok citer bollywood ni...
sanggup tunggu sampai habis..
ahahahha

February 10, 2013 at 10:10 AM

haha aie tengok cter tu dah tgh2 dah..so tgk gitu2 jer,hehe...
kes chnta shila tu,aduh serius amat sia2 menangis sbb yg masih belum halal untuk kita..patut ibu bapa jd keutamaan bukan chnta yg lalai dikejarkan..

February 10, 2013 at 10:24 AM

kumbang bukan sekor..
relax la cila amzah..


xila amzah blogger ni ok x?

February 10, 2013 at 11:29 AM

pon..pon..pon..still ingatkan reena x..hahaha..reena x tngok pown cerita tu..tp yg pasal artis tu kan..apa kak aris kata mmng betul..mcm bdak2 plak tngok video dia tu..

February 10, 2013 at 12:23 PM

setuju.... kes shila tu.... back to family...muhasabah apa yg patut...mabil kata putus...bukan luahkan kat u tube..... nampak tak matang.....

February 10, 2013 at 12:51 PM

akak pun layan hindustan semalam sambil tunggu hubby habis kerja

February 10, 2013 at 4:37 PM

mas masa tgk iklan tuh, awal2 da get ready..memang suka cerita tuh..pengorbanan n kesabaran..


mak oiii pedas plus2 tuh..eeyaii kalau mas memang meletup la usus mas ni..memang tak leh pedas..hebat lah..

yups setuju..tak rasa sedih tgk vid terbaru tuh..suppose dia mengadu je la kat Allah swt,mintak petunjuk mana yang sesuai..kasih ibu bapa hingga akhir hayat..

February 10, 2013 at 5:47 PM

wah boring tgk hindustan masak nasi goreng ek xila...nampak mcm sedap tu...huhu

kepada shila sila ikut kaedah cik xila kita ni....rasa2 sedih dan boring buat la nasi paprik ke steamboat ke...hihihi

February 10, 2013 at 10:23 PM

betul-betul.. nyampah dah tengok konflik dorang, macamlah tak boleh bertentang mata.. perlu jugak ke nak kepoh2 kat media. haih!

February 10, 2013 at 10:56 PM

Oh...gambar shila amzah yg pakai baju putih tu dia mengadu kat you tube eh xila...menarik jugak tu...hehe

February 11, 2013 at 5:39 PM

orang cakap siap nyanyi lagu ombak rindu ea. masalah tuu settle senyap kan lagi elok. tak lah heboh satu malaya. hmm.

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!