May 3, 2013

Mencari Nasi Kerabu Sampai ke Mydin Meru

Assalammualaikum,


Ini nasik kerabu tahu?



Nasi kerabu yang macam hat atas ni hanya boleh didapati di Mydin Meru, Ipoh. Di food court 'Selera Pantai Timur'. Sepinggan RM 5.90 kot. Kot la. Dah lupa. Kalo dua pinggan, dua kali bayar. Kalau tiga pinggan, paw mak ayah korang bayarkan. Hehe cukup!

Satu je tak perfect tentang nasik kerabu nih. Awat tak dak teluq macin hakak hoi. Apa-apa pon orang Afrika mampu nak makan nasik kerabu? Bersyukurlah anda!

Teringin benor makan nasik kerabu tu yang cari sampei ke Mydin. Jauh nau rasaunyau. Teringat pulak nasik kerabu bazaar Ramadhan, Medan Gopeng. Depa ada letak daging salai hat meletop top top punya. Cepatlah Ramadhan!




Ps :: Mohon sesape promote naik kerabu terbaek area Ipoh pelish. Hikhik. 


7 comments

May 3, 2013 at 11:11 PM

ok, lala pun baru je lepas makan nasik kerabu . yummy :D

May 4, 2013 at 12:30 AM

Area Ipoh taktaw pula..tp kat Kelantan banyak la..hehehe

May 4, 2013 at 7:39 AM

cubalah buat sendiri, mesti lagi sedap =)

May 6, 2013 at 12:20 PM

nasi kerabu iteww tak tak tau la kat area mana sbb tak berapa gemar

kalau nasik arab ada tempat best

dekat area JPN tu.

harga pun murah

:D mmg best, kite pnh review. hihi

May 8, 2013 at 9:08 AM

sila dtg pasar mlm station 18 setiap hari isnin, ada stu mkck kelantan tu jual..mmg best!

ada dg salai, solok, telor, ayam rempah!

dtg kui 5.30 pon ramai dh org tau.

May 8, 2013 at 2:28 PM

owh, apasal tak singgah pasar malam, buat area ipoh byk pasar malam ke?

hehehe

May 8, 2013 at 6:59 PM

phew, mahalnya! kealntan jugak yang terbaik. 3.50 sahaja sebungkus lengkap pelbagai lauk pauk.

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!