May 3, 2013

Mencari Nasi Kerabu Sampai ke Mydin Meru

Assalammualaikum,


Ini nasik kerabu tahu?



Nasi kerabu yang macam hat atas ni hanya boleh didapati di Mydin Meru, Ipoh. Di food court 'Selera Pantai Timur'. Sepinggan RM 5.90 kot. Kot la. Dah lupa. Kalo dua pinggan, dua kali bayar. Kalau tiga pinggan, paw mak ayah korang bayarkan. Hehe cukup!

Satu je tak perfect tentang nasik kerabu nih. Awat tak dak teluq macin hakak hoi. Apa-apa pon orang Afrika mampu nak makan nasik kerabu? Bersyukurlah anda!

Teringin benor makan nasik kerabu tu yang cari sampei ke Mydin. Jauh nau rasaunyau. Teringat pulak nasik kerabu bazaar Ramadhan, Medan Gopeng. Depa ada letak daging salai hat meletop top top punya. Cepatlah Ramadhan!




Ps :: Mohon sesape promote naik kerabu terbaek area Ipoh pelish. Hikhik. 


April 30, 2013

April Had To Go

Assalammualaikum,

Ini kali bukan Astro On The Go, mahupun manifesto Tan Sri Kulup bin Katup (sape tuh?), iklan lawak kak Ton, artis undangan meleTop, ahh sudah-sudah xila... Ini kali ceghita April yang terpaksa pergi...















Konklusion : Jangan lupo mengundi yuk @5 May 2013 ni...



September 20, 2012

Images of Ipoh : Welcome signage







Lai lai ~




April 4, 2012

Politeknik Ungku Omar

wordless wednesday, politeknik ungku omar, ipoh, tips belajar

Ayuh adik-adik lepasan SPM apply Politeknik Ungku Omar (PUO)!






Ps :: Bapak bosan ko zila, cakap benda skema....

Zila :: Ok fine....

Pss :: Letak gambar WW yang sedia ada dalam laptop. Tempat belajar adik I...


Zila :: Whatever...


February 26, 2012

Menghargai Alam - Perangai Semulajadi

Assalammualaikum,


most love, ipoh, lost world of tambun, Gunung Bubu di Perak, go green



Dulu dok kutuk-kutuk dalam entry [Ipoh Tak Maju-Maju]. Sekarang sudah sayang maa sama Ipoh. Kutuk pon bukan dapat apa. Walaupun serius rindu dekat Kolumpo tuh... sob sobs...


Bukan apa, sejak dah bekerjaya nih, barulah dapat explore kawasan-kawasan Ipoh nih. Sebab selalu kena pergi site dan tengah pekan. Haritu pergi kerja pagi-pagi naik motor. Pastu suka sangat dengan pemandangan pagi kat tempat sendiri. Berkabus. Dan terlihat gunung-ganang yang cantek-cantek. Tambun kot.... Pernah naik Gunung Bubu dulu, dan jakun menghargai flora fauna dekat situ. Dok wahh wahh sana sini sorang-sorang. Tapi kena marah sebab daki lambat. Huh.





 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!