July 22, 2013

Bila Terkenang Arwah...

Assalammualaikum,

Bila ingat kembali kenangan dengan arwah rasa sebak sangat. Entah kenapalah rasa sangat terkenang-kenang dengan dia selepas solat atau bila duk termenung ke. Pedih sangat. Rindu, sebak semua bercampur baur. Lebih-lebih lagi bila tengok Facebook dia yang masih aktif. Yelah kadang-kadang FB dia muncul di wall tiba-tiba disebabkan tagged, like, comment semua seolah dia masih ada...

Kadang-kadang rasa dia tenung dari 'sana'. Seperti menjemput, rindu, ingin didoakan. Entah.. Mungkin masih ralat tak dapat jumpa dia seperti dirancang 4bulan lepas. Ada hikmahnya dan Allah lebih Maha Mengetahui...

alfatihah, surah alfatihah, meninggal,
 Alfatihah untuk Nik Najwa Wan Yusof


Gambaq diambil dari FB dia...


Ah winduuuuuuuuuuuuu *love*



23 comments

July 22, 2013 at 10:10 PM

semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman dan beramal soleh kepadaNYA.. amin..

July 22, 2013 at 10:20 PM

aminnnnnn :')

July 22, 2013 at 10:41 PM

al fatihah buat beliau...

July 23, 2013 at 1:22 AM

alfatihah...

July 23, 2013 at 3:16 AM

hanya doa yang mampu di beri dalam keadaan seperti ini. be strong ::))

July 23, 2013 at 3:58 AM

banyakkan sedekah untukNya...

July 23, 2013 at 8:37 AM

May Allah bless her. Insya Allah kita doakan yang terbaik buat arwah...

July 23, 2013 at 8:42 AM

Aminnnn....
jom ke sini tengok keputusan :)
KEPUTUSAN? http://annamariana1989.blogspot.com/2013/07/kad-raya-keputusan.html

July 23, 2013 at 9:00 AM

Lawa orangnya..
Al-Fatihah

July 23, 2013 at 9:01 AM

Al-Fatihah buat arwah

July 23, 2013 at 9:24 AM

mungkin some one patut deactivate FB dia. orangnya pun dah takda. tak elok plak FB nya terus ada seolah-olah dia masih ada di dunia.

July 23, 2013 at 9:27 AM

al-fatihah utk arwah...

July 23, 2013 at 11:08 AM

bila rindu, perbanyakkan sedekah al fatihah dan bacaan yassin...

July 23, 2013 at 11:22 AM


thanks guyss :'(

July 23, 2013 at 12:25 PM

sedekahkan yasin dan alfatihah buat beliau

July 23, 2013 at 12:56 PM

al-fatihah untuk arwah.. doakan semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh..

July 23, 2013 at 5:29 PM

Al-fatihah, smoga rohnya tenang disna..sbgai kwan, doalh bt arwah selalu =)

July 24, 2013 at 7:20 AM

Salam.

Al-fatihah..sahabat ya xila.. :)

Doakan la supaya mudah perjalanan arwah kat alam sana.. ingat selalu, bila tiba waktu, kita menyusul dia pula..

July 24, 2013 at 8:55 AM

salam sis..al-fatihah juga untuk arwah yang cantik manis...kuatkan semangat ye..kita yang masih hidup ni jangan lupa sentiasa sedekahkan ayat2 al-Quran untuk mereka yang sudah tiada...

July 27, 2013 at 6:18 PM

Semoga arwah tenang di sana

July 28, 2013 at 10:29 AM

Doa buat arwah. semoga rohnya tenagn di sana.

July 29, 2013 at 10:45 AM

Assalam..sedih kan bila kehilangan kawan rapat..akak juga pernah kehilangan kawan/roomate ms universiti/sekelas/sekatil..kwn akak meninggal semasa bersalin..teringat plak time jog,mkn,stdy sesama. Xsangka yg dia mendahului dr kita kan. Hanya alfatihah sj yg mmpu disedekahkan bila rindu bertandang.

August 4, 2013 at 4:46 AM

Al-fatihah buat arwah~

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!