August 7, 2011

VLog - Aktiviti Hits Masa Kini


Assalammualaikum,

vlog, VLog - Aktiviti Hits Masa Kini, remaja, youth, hits video log
VLog - Aktiviti Hits Masa Kini

Vlog ataupun Video-log memang menjadi trend masa kini eh? Remaja-remaja sekarang dok berlumba-lumba cakap-cakap depan kamera sorang-sorang. Sounds nice. Kiut. Yang kiut, memang ternyata kiutlah, tapi yang tak berapa kiut tuh, tak ape lah boleh cuba lagi. Boleh cuba gali-gali bakat buat vlog tuh lagi....*Kiut means term of bakat okeh.



Vlog pon sama la function nya macam belog. Tempat kite ramai-ramai express kan apa yang terlintas di hati ke, share pengalaman pergi zoo ke, nak kepoh baru balik dari Disneyland ke, buat telenovela ke, nak ngumpat cik eton sebelah rumah ke, tempat kongsi rahsia kejayaan buat cup cake ke, dan banyak ragam lagi lah penduduk muka bumi ni....*Kepoh jap



Tapi yang bezanya belog tak dapat tunjukkan rongga mulut yang cantek, just boleh letak gambar peace-peace macam tu je... Tapi vlog boleh.. Haa,, Kau ade? Hehe. Ermmm macam nak try lah kan. Ewahh.. Duduk senyap-senyap depan laptop suda...



Tapi kalau nak vlog kenalah pandai dan mahir berkata-kata kan, pandai ekspresikan muka pelbagai gaya, muka kena ade siket sengal-sengal, tapi kalau takde tak pe lah janji ikhlas. kan?? I would prefer to be as viewer je lah. eh.. Niat nk vlog pon perlu untuk benda yang nak disampaikan tu. Kalau setakat pikir nak femes-femes ni, tak payahlah. Hanya originality vlogger je akan beri kesan pada penonton. Agak-agak camtu lah kot..~fuhh



Vlogger-vlogger kat Malaysia pon bukan main berbakat lagi...
Cam Matluthfi.... Jom terjah sape mat luthfi
err dik angkat saya...
Boleh?



*serius comel*
kah kah kah


Vlogger-vlogger lain pon comel jugak, bijak-bijak plus berbakat jugak. Macam Maria Elena ke, Anwar Hadi ke, adik Shahrin ke, Nak lebih lagi pergi la youtube, taip lah nama dorang ni satu-satu... Kena ada happy face tak kalau vlog? Hurmm,



Malang nye, (aiseh kena guna perkataan suey), ada je vlogger lain yang sangat annoying nak tercekik! Tapi tak apelah, usaha tu ade...(again) Just, keep it up. *Pengkritik tetap



Tak lupa jugak kat Online video sharing version Malaysia jugak,

1 Tube 1 Malaysia

Pergi je link kat atas nih, macam-macam ada...
Kemon lah kasi support sikit untuk depa. Malaysia boleh ma...



Tapi share-share something tuh berpada-pada lah jugak, Lagi afdal kalau share benda yang berfaedah, yang dapat ingat-memperingati sesame sendiri, yang positive-positive, macam ni kan lagi bermakna. Semua orang pon dapat impaknya. Hurm harap macam tulah.



Last but not least

Video Wecome Ramdhan dari Aiman Azlan & AnwarHadi lagi:




Teruskan usaha anda vlogger semua..
ececeh...


p/s :: sape main friendster lagi? wondering*


4 comments

August 7, 2011 at 3:29 PM

salam kenal amy singgah dan follow , jemput ke belog amy..

August 11, 2011 at 11:14 PM

kenal Matluthfi dgn anwar hadi je. huhu.
Nice thread:)

August 12, 2011 at 1:56 PM

yup my plessure~ gudluck

January 18, 2013 at 5:10 PM

Vlog - Aktiviti hits masa kini

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!