July 18, 2013

“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”

 
“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”


Saya teka : RM 68.25



Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.yYlJaCvK.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.yYlJaCvK.dpuf

Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf
Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Com - See more at: http://fuh.my/contest-mega-raya/#sthash.o22Su1l2.dpuf

May 8, 2013

“I Am The Unstoppable Explorer”


Greetings everyone !


I Am The Unstoppable Explorer?
Yes, I am a true explorer of nature and always wanna be that kind of explorer. I want to be part of nature to ensure that it is always reserved so we always appreciate the invaluable gift of God. Natural smell, the sound of merry birds, vast stretches of green and cloud, fresh atmosphere, that's what I aspire every days! 

So much fun at the top of Gunung Bubu, Kuala Kangsar, Perak.



Picnic at Bukit Wang, Changlun, Kedah. 



Picnic again at Sungai Gabai, Hulu Langat, Selangor. The best crazy experience cause we had sliding on the dangerous long rocks. Don't ever try this kiddos hihi. 



Have you ever tried kayak-ing in a small boat? Safety comes first aa...



How bout rock climbing huh. Great experiences!



Best sea blue at Thailand.



Astro-On-The-Go for unstoppable explorer !
Me and my friends were planning to go to the island of Mabul, Sabah soon..! Well as a backpackers, we had to plan and booked early flight for maximum savings! Pray for us!

Often as a backpackers, we will always need a smartphone to explore and reached the places  we wanted to go easily. It is easier to get information, directions, weather, and if you subscribe to Astro On-The-Go into your cell phone, entertainment and your favourite programmes will be with you whenever and wherever it is! 

*Click here to subscribe to Astro-On-The-Go for more details




Environmental conservation.
Imagine if the environment is getting damaged and useless? How to breathe and live in a healthy and fit environment? We as a earth's population should appreciate and take appropriate actions to environmental preservation. Lets do it guys. Save our earth starting from now ! 

“The earth has music for those who listen.” 
― George Santayana



“Earth and sky, woods and fields, lakes and rivers, the mountain and the sea, are excellent schoolmasters, and teach some of us more than we can ever learn from books.” 
― John Lubbock




“Our task must be to free ourselves... by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and it's beauty.” 
― Albert Einstein



“I like this place and could willingly waste my time in it.” 
― William Shakespeare





Are You an Unstoppable Explorer?

Wanna join too? In order to qualify as a participant for the Explorer-On-The-Go contest event, all you need to do is:

1. Write a blog post titled “I Am The Unstoppable Explorer” and tell us
• Why do call yourself an unstoppable explorer? What are your explorer characteristics?
• What were the challenges you faced in your most recent adventure? And how did you overcome them?
• In your opinion, what is the essential gadget you can count on in your adventures? Mobile phone? Tablet? Camera?
• Let us know how Astro-On-The-Go allows you to explore and watch your favourite programmes and the best of Astro anytime, anywhere.
• Include the image below with the hyperlink – www.astroonthego.com
2. Once you’re done with your blog post, kindly fill in your details in the form prepared below.
3. Deadline to submit your entry is 3.00pm, 13 May 2013 (Monday).

Event details

What: Explorer-On-The-Go contest
Date: 18 May 2013 (Saturday)
Time: 10.00AM onwards
Venue: Sunway Pyramid


Participants will be put through a series of challenges that’ll put their brains and social media skills to the test, and the winning teams would walk away with the following prizes:
Grand Prize
2 x Samsung Galaxy S4 + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)
1st Runner Up
2 x Apple iPad Mini + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)
2nd Runner Up
2 x Nexus 7 + (Bonus: RM800 cash each IF you are an *Astro-On-The-Go subscriber)
Bonus prize for top-tweeting team
RM500 cash + (another RM800 cash if you are an *Astro-On-The-Go subscriber)
Bonus Lucky Draw (for ALL Astro-On-The-Go subscribers ONLY)
1 x Apple iPad Mini
*Click here to subscribe to Astro-On-The-Go. The service is available to all Malaysians, even non-Astro subscibers!
Best Buzz Bloggers (Post-event)
1 x Apple iPhone 5
1 x Apple iPad Mini
1 x Nexus 7
Bonus: A mystery prize awaits all post-event buzzers!


Ps :: Do not think more, visit http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/ to be unmatched settlers! XD



February 12, 2013

Talent of The Day

Assalammualaikum,







 







All photos taken last week punya...huhu
Maaf kualiti henpon cap gajah duduk.


Bagi sesiapa yang ingin menempah perkhidmatan kami, (foto gedik bersama Ahmad Danial), sila ke kaunter B. Sewa untuk sejam, RM 7k. Haa mampu? Eh mana gambaq you xila? Eh eh tak perlulah... Nanti masuk Mastika, ai jugak yang rimas nak layan peminat...kahkahkah.




Ps :: Yayy esok sekolah!~


February 11, 2013

HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE




HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE 

Sudah join Giveaway dari Page Facebook Shidaizy Boutique. Jual produk online dah sekarang... Baguih la angpa, baguih.. Teruskan usaha ya. Teringin gak nak berjual beli online-online nih. Tapi heheh belum lagi kot. Sape nak join klik lah banner.

 Tag : Alien dan Raksasa. (keke jgn mara aa..)



February 3, 2013

Segmen Pencarian BloggerStarz

Assalammualaikum,


Ceritakan pengalaman korang yang paling best dan paling hampeh dalam sejarah korang berblog:
Paling Best
Pengalaman yang paling best dalam berblogging nih mestilah ada kawan-kawan maya yang ohsem. Dapat kenal pelbagai ragam manusia maya nih. Pelbagai karakter melalui penulisan. Dan ofkos la ilmu yang kita dapat melalui pembacaan kan. Bagi yang share benda baik lah. Benda kurang baik kita jentik jauh-jauh. Ilmu yang kita dapat tulah yang paling berharga. Ohsemm kate koo..

Paling Hampeh
Paling hampeh bila....bila..bila...banyak kali blog nih bertukar alamat url blog. Hampeh gila rasanya. Rasanya lebih dari 6 kali. Kah kah kah. Baru-baru nih ada masalah domain dot my. Tapi alhamdulillah dah ok. Ahakkkk ;p



Ps :: Jom weh


Pentingnya Google Plus (G+) Follower

Assalammualaikum,

Penting dan perlu sangat ke ada akaun Google Plus (G+)? Dah la akaun laman sosial seperti Facebook, Twitter, Myspace, Friendster, Formspring, pon terhegeh-hegeh nak berupdate, inikan pula nak ada akaun Google Plus (G+). Huk alohhh...

Kalau kamu semua perasan, saya dah tak guna widget follower blog yang biasa tuh. Sekarang nih pakai widget Google Plus (G+). Barulah up to date derr. Ya memang dulu terjebak dengan Google Plus (G+) sebab tengok senior-senior blog berubah ke arah Google Plus (G+). Sebab tuh saya dah ada banyak follower among Google Plus (G+) sebab dah lama bertapak kan. (Banyak lah sangat..) Dalam tahun lepas jugaklah kot.

Pentingnya Google Plus (G+) Follower
Untuk pengetahuan, blogspot untuk blogger nih kan salah satu produk Google. Sekarang nih, pihak Google tengah upgrade blogspot secara berperingkat. Tengok sajelah widget follower yang hat biasa tuh dah tak ada di 'add a widget'. Pihak Google sekarang dok sibuk promosi Google Plus (G+) Follower mereka di column widget kan. Dekat sidebar pon ada kan. 'Upgrade to Google +' bagi mereka yang belum.


Google Page Blog Dear Xila


Thats why anda kena ready dari sekarang. Mana tahu masa akan datang, tiba-tiba widget follower yang biasa tuh akan lupus. Google Plus (G+) Follower berfungsi macam facebook jugak. Dapat share dikalangan rakan yang anda following. Fungsi G+ seperti like di Facebook.

Tapi dari dulu sampai sekarang pening nak manage Google Plus (G+) sendiri. Dah la siap ada [Google page](click) yang fungsinya seperti fan page Facebook. Macam nak kena hire admin lain la. Keke. Lain kali kita bincang pasal dua benda alah ni lagi oke.




Ps :: Rindu zaman keremajaan Myspace dan Friendster!


February 2, 2013

Segmen: Blogwalking Bersama Arra Ahmad

Assalammualaikum kawan-kawan,

Segmen: Blogwalking Bersama Arra Ahmad


Follower saya sekarang nih ialah 433. Tapi nih follower Google plus tau. 

Jom bersegmen jom bersama Arra.


January 31, 2013

2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!! Give away

Assalammualaikum,
ohsemmm 


Saya dah join Remy Hazza punya GA. Mudah saja, follow, like & G+. Adun sebati end of Februari tamat promosi. Moga-moga saya menang hey sukanya. (Ni lirik lagu tau Remy, ce teka lagu apa? Remix lagu cucur) Har har har. 

Maghi ler join kawan-kawan! :)
(Klik banner reramai k)

 

January 19, 2013

" GA Januari 2013 Nurul Yui"


 

Assalammualaikum,

Hari nih last day untuk join segmen Nusha. Kemain nak bersegmen bagai tentang si cecomel nih. Walaupun tak dapat bela kucing, meluahkan kasih pada kucing melalui segmen jelah kuikui. Melalui gambar, perlu diluahkan dengan kata-kata apa yang anda gambarkan. Gituuu. Jom turut join jom.

Shinchan : Yuhuu Kika, shinchan dah sampei.. Bukalah pintu ghumah kamu nihh...
Kika : Kejaplah yob... Kika tengah betulkan masalah pemparitan dalam ghumah Kika nih ha... Ate graduate dari Uniten Degree in Mechanical Engineering, haruslah buat sendirik...
Shinchan : Ego bebenor lah kamu ni Kika oii...

 Huhuhu. Memang giler senget punya ayat. Wish me luck. Kbai.


January 13, 2013

Terkejut Traffik Blog Beribu Dalam Sehari

Assalammualaikum,

Tiba-tiba traffik dan pageview blog nih tinggi mendadak mencapai 2ribu visitor dalam sehari. Adakah blog nih ada buat salah atau kontroversi melampau? Cuak gak pada mulanya. Rupa-rupanya dapat traffik beribu dari segmen [Tambah Trafik Tambah Follower 2013] (click) pada beberapa hari yang lalu.

Sebahagian traffic yang mai. Click untuk tumbesaran.


Rupa-rupanya, dalam segmen tersebut, 10 peserta segmen yang pertama dapat trafik blast dari HasrulHassan. Rasanya blog ini antara yang terawal lah kot. Alhamdulillah lah traffik beribu kan. Tak pernah-pernah dapat traffik setinggi tuh. 

Yang penting apesal.com dan busuk.org pun banyak berjasa. Heart them. Keke.

Yang penting sekarang nih banyak melawat blog HasrulHassan. Ate katenye blog pendidikan untuk blogger. Tapi kadang ada jugak faham, kadang terlampau tinggi ilmunya. Susah nak kejar. Tapi usaha tangga kejayaan oke. Selamat maju jaya untuk semua blogger tempatan. Peace...



Ps :: Berjalan di tanah gersang...ooo kembara...


January 9, 2013

Tips dan Trick Dapatkan CPUV / BE Dari Nuffnang!

Assalammualaikum,

Dapat CPUV (Cost Per Unique Visit) / BE (Buffered Earnings) berkembar lagi dari pihak Nuffnang. Thanks so much Nuffnang menyedari akan kewujudan blog www.dearxila.my nih. Nuffnang sejak kebelakangan nih pandai noh ambil hati blogger. Last dapat CPUV/BE nih dalam [Double Buffered Earnings Sedang Berlari-lari] nih.


Malu nak tunjuk amount kita. Tapi syukur...


Tips dan trick untuk dapatkan CPUV/BE dari Nuffnang.
Betul la apa blogger otai kata. Mula-mula kita kena stabil pageview visitor kita, bila rasa dah oke hantar ticket kat Nuffnang bila tak dapat atau tak pernah dapat CPUV/BE lagi. Hantar kekerapan kali. (Tapi pengalaman saya, dua kali setahun je. Aipp jangan malas!) Bila dah dapat CPUV/BE, updatelah kerap. Lepastu tricknya, jangan update hari-hari, biar selang seli ke, nanti Nuffnang bagi lagi CPUV/BE kat korang... Itulah dari pemerhatian hamba.... Just shraring...

Untuk tips dan trick yang lain, contohnya nak dapatkan pageview ke, hamba tak berapa mahir. Pageview hamba bawah 400-200 je. Kalau tak update lagilah jatuh.

Dah share tips dapatkan CPUV/BE dari Nuffnang tadi kan, apa lagi pandai-pandailah click kalau nampak iklan dari Digi dan Nilai University ya. Makaceh.... Kalau blogger baru yang belum mendaftar ayuh daftar di NUFFNANG atau  CHURP-CHURP. Kalau buat blog haruslah selitkan income ya.. Baru semangat nak blogging. Terpulang pada individu...





Ps :: Tolong update address blog hamba kat blog kamu-kamu ya. www.dearxila.my.


January 8, 2013

Video Persembahan Lagenda Rock di Anugerah Juara Lagu 27

Assalammualaikum,

Persembahan lagenda-lagenda rock - Mega, Aris, BPR, Ramli Sarip menutup tirai Anugerah Juara Lagu 27 beberpa hari yang lalu. Terhebat... Terbaik. Walaupun bukan lahir dengar lagu-lagu depa, tapi lagu KRU (hehe jujur tak?), tapi lagenda-lagenda rock nih mengingatkan tentang kenalan-kenalan zaman universiti dulu.




Disebabkan beberapa kenalan zaman universiti dululah kenal dengan Ramli Sarip, and the geng yang lain. Dulu tak berapa nak minat dengar lagu rock leleh bagai nih. Tapi disebabkan kenalan-kenalan nih lah yang bawak feel rock leleh nih sebenarnya ada jiwa tersendiri. Terima kasih family "COCOBALLZ". Family dihati. Tak faham. Geng masa universiti la....

Ramli Sarip pernah datang [UUM]. Perghhh berapa UUM bayar agaknya...



 

January 5, 2013

Tambah Trafik Tambah Follower 2013

Assalammualaikum,

Click banner.


Blog Hasrul Hassan(HH) blog pendidikan buat blogger ada buat segmen untuk permulaan awal tahum 2013 nih. Terasa nak join 'Tambah Trafik Tambah Follower 2013' nih sebab tak pernah lagi join segmen dari beliau. Nak jugak merasa dan try kan. Blog www.dearxila.my nih hanyalah blog peribadi yang berkisar hal-hal peribadi admin dan buat bacaan umum.

Sebab membaca kan jambatan ilmu. Start awal tahun nih dah berazam bila mana setiap kali nak Google atau seacrh sesuatu info, yang mana relevan nak jugak kongsi dan titipkan dalam blog nih. Biar ilmu dan sesuatu info (general view) yang kita dapat tuh dikongsi bersama-sama dengan pembaca lain. Salam perkenalan dari saya www.dearxila.my. Hehe...




Ps :: Mohon tukar url saya di blog kamu ya kawan-kawan ><


December 14, 2012

Konsert Anuar Zain 16 Februari 2013, Tiket Mula Dijual

Assalammualaikum,

Anuar Zain akan mengadakan konsert sempena tiga dekad penglibatannya dalam dunia seni di Stadium Putra Bukit Jalil 16 Februari 2013 ni pada pukul 8.30 malam chuolllsss....[sumber]

OMG, OMG, Pengsan boleh tak? 



Konsert Tiga Dekad Muzik, Cinta dan Sanubari
 Stadium Putra Bukit Jalil
16 Februari 2013
8.30 pm


Untuk maklumat lanjutnya pon tentang Konsert Anuar Zain, silalah melawat ke Official Facebook Fan Page Anuar Zain di Anuar Zain Network. Dan silalah usha-usha harga tiket konsert Anuar Zain nih di Ticket Charge.



Menagis air mata darah tengok harga tiket diatas. Mohon sesiapa yang baik hati tolong belikan tiket  Konsert Anuar Zain nih untuk saya... Kalo boleh tempat duduk VIP tau.. Plishh plishhh plishhhhh. Kah kah kah.





Ps :: Benci dengan reff Kpop..!


December 13, 2012

1MYID Domain Blog dot.my Percuma Untuk 1500 Blogger Terawal

Assalammualaikum,

1MYID domain blog dot.my percuma diagihkan untuk 1500 blogger pertama dibawah pendaftaran cik blogger coklateyes.my. sebelum 25 Disember 2012!

Apa itu domain? 
Domain ialah nama alamat blog anda. Macam saya punya : www.zilamanaf.com. Haa gitu.. Saje je gedik nak bertukar kepada dot.my pulak. Memang ada cita-cita dan niat disitu. Ingat nak tukar awal tahun depan tapi memandangkan Coklateyes dah promote gitu apa lagi sambar lah kan... Kalau nak lebih lanjut pasal domain sila [kesini].

Baru je daftar untuk rebut domain dot my dari blog coklateyes. Kalau rasa-rasa nak sama terus lah ke [step 1] untuk chek availaibity nama blog pilihan korang. Contoh: www.zilacomel.my. Ahak-ahak. Lepas tuh ke [step 2] untuk pengesahan email. Dan step ke tiga, tunggula approval dari tuan blog dan admin ya.


 Jangan ragu-ragu lagi sebab projek nih dibawah MOSTI gitu..


Oh yeahhh. Thank you chuol baca blog ai... Ahakkkk




Ps :: Jom join pencarian blog untuk autopublish suterkasih yann pulak..


December 9, 2012

Live Streaming Malaysia vs Thailand | Piala AFF Suzuki

Assalammualaikum,


Perlawanan separuh akhir pertama Piala AFF Suzuki 2012 antara Malaysia menentang Thailand pada 9 Disember disertakan dengan link live streaming khas unutk mereka yang kat asrama tu. Hew hew hew.

Sebelum ni Malaysia dengan gagahnya membaham Indonesia. Diharap dapat baham pulak Thailand yang menjadi pasukan pilihan untuk menjuarai Piala AFF Suzuki kali ini. Ala Raja Gopal kan ada kuasa majik gitu. Malah dia kenal pemain dia. Hew hew hew.


Separuh akhir pertama Piala AFF Suzuki 2012 :


Juara kumpulan A (Thailand) vs Naib Juara Kumpulan B (Malaysia)
Stadium Nasional Bukit Jalil 
8.45 pm




Go go Harimau Malaya!
We always support you taw. Kalau tak nak kena baham dengan penonton do your best oke....
Hew hew hew.






Ps :: Entry test.


November 29, 2012

"Mini Gempak Giveaway by Mibz,Amercorner,EzzatieBrahim"





Tag tiga orang blogger :
L





Hadiah-hadiah Mini Gempak Giveaway
Pilihan hadiah :  Sport Mp3
(exclude memory card)
Jika peserta lebih daripada 150. 2 top referral akan diambil. 

3x Swatch Watch.
pemenang jam akan dipilih secara cabutan tangan by Chipstore.
Peserta yang ke 300 akan memenangi sport MP3 atau Domain one year atau Lomo aquapix.
(pilih salah satu)

Sport MP3(exclude memroy card)
Lomo aquapix



JOM JOIN. 





 Ps :: Nampak Lomo tu? Dah nampak join lah. Hehe
Pss :: Malas lah nak update entry sekarang ni. Padahal banyak benda nak cerita. Hehe


November 27, 2012

Give Away Dot My by khairul-zamri.com

Assalammualaikum,





Tarikh tutup penyertaan giveaway ini: 
Tepat jam 11.15 malam, Selasa 27 Nov 2012
Pengumuman Pemenang:
Rabu, 28 Nov 2012
Penganjur bersama : Aida Omar, Shida, Emas Putih





Ps :: Saya mahu menang kerana ingin menggunakan dot my pulak disebabkan domain sekarang milik alien Kampung Tungau. Teringin sangat nak pakai domain lain. Kasi lah chance!!! ;p


November 26, 2012

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com

Assalammualaikum,


Click banner untuk jejoin :p



Hehe first the time kite join setelah lama tak join segmen-segmen nih. Blog kak Mialiana.com best sebab dia selalu anjurkan benda-benda macam nih dan dia rajin gila blogwalking. Nak semangat itu!

Follower pon takat 2213 dan harap dapat tambah kawan maya! Wee

Jom jejoin !


November 9, 2012

Cool Blog & Cute Blog

Assalammualaikum,


Lately ni bila rasa dahaga mesti teringat dekat Cool Blog. Lagi-lagi yang berperisa cekelat (Chocolate Blog). Perisa Oreo pon sedap (Oreo Blog). Dua perisa tu je yang pernah beli. Takut nak beli perisa lain sebab membazir kalau tekak tak dapat terima. Kannn. (suara-suara sumbang)




Kenapa Heliza Helmi kiut sangat nehhhh???

Bolehlah lawati dan Like laman [Facebook Cool Blog] untuk maklumat lanjut atau terus ke [Website Cool Blog]. Kat sana lagi giler comei Heliza Helmi tu. Gewammm. Rasa macam nak buat besan je. Kah kah.



Nampak tak laptop den ditumbuhi pelekat Cool Blog free?



Cawangan Cool Blog kat rumah den dekat aje haa. Nasib baik tak ikut nafsu sangat sebab mahunye rasa hari-hari nak pergi. Kalau ikutkan harga bagi secawan perisa Cool Blog bolehlah diterima. Tak macam kiosk ice blended lain, mahal, malah tak sedap pulak tuh. 

Tekak hari-hari mahu ais sejuk. Dulu dah janji tak nak minum ais sejuk dah sebab nak jaga awet muda konon (kihkih). Tapi sekarang ganti Cool Blog dengan milo sejuk. Wee. Pastu kasi tabur plak serbuk dekat atas ais tuh. Memang sedapppp. Dah macam boleh bukak kiosk Milo Sejuk Tabur Xila Wink-Wink Sdn Bhd. Gagagaga.



Milo Panas anyone? Siap setrow lagi






Ps :: Siapa duta Cool Blog sebenarnyewww niewhhh? ;p
Pss :: Oh kiut tak blog kiteww? ;p


 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!