October 31, 2011

Welcome Tab & Kepentingan Facebook Fan Page

Assalammualaikum,

facebook, tips, timeline facebook, welcome tab facebook, kelebihan Facebook fan page, info, world
Sumber Google


Tahu tak apa tu 'Welcome tab' untuk facebook fan page? Ala macam sebelum korang click sesuatu page tu, korang akan disambut dengan gambar atau ayat-ayat welcome atas kedatangan korang tuh. Tak paham ulang balik. Macam gambar saya kat atas tuh lah. Agak hodoh sebab tak tahu macam mana nak edit cantik-cantik nya ponn.


Yakin nak buat bila nampak kat dashboard entry dari Hasrul Hassan. Baca punya baca tak paham sangat la pulak tapi cuba-cuba akhirnya jadi lah jugak. Tapi kalau korang nak cuba kan, cuba refer entry Kotak Bulat pulak. Harap berjaya lah jugak ye. Cayok-cayok. Poyo giler bila buat facebook fan page?


Kelebihan Facebook Fan Page

Banyak kelebihan nya. Salah satu dapat share entry korang dekat warga facebook. Selain pengikut blog dapat kenal dengan anda dan kehidupan anda. Err maybe. Yelah tak nak lah campur adukkan facebook personal dengan blog. Serabut semacam. Itu pendapat peribadi je. Dan lagi-lagi bila post kat facebook terus link dekat twitter jugak. Secara tak langsung, follower twitter jugak dapat update dari korang juga.... Begitulah hendaknya ye..


Dah baca entry ni, dengan machonya kena lah like facebook fan page kami deh. Haa haa tak tahu. Huhu. Dan juga follow di twitter jum. @dearxila. Tweet-tweet dan wiwitt. Teheee.




ps :: Tak boleh tukar nama fan page pulak. Perh - perh - perh.


24 comments

October 31, 2011 at 3:50 PM

huhu,. so kewwll.! aku nak tgu bila dah fofular mcm paris la, bru nak wat fan page.. ekeekke

October 31, 2011 at 4:02 PM

eii bdk ni....xpelulahdekoi...
@__@

October 31, 2011 at 4:09 PM

oohh...centu eh? nakbuat2!
heh3...*sebok je kan*

October 31, 2011 at 4:15 PM

dh like fan pages teh Lipton

ngeh3

October 31, 2011 at 4:44 PM

camne design tu ek?
ajar ajar ajar

October 31, 2011 at 4:48 PM

#retis!
XD

October 31, 2011 at 5:01 PM

hoho nak buatlah! tapi segan....

October 31, 2011 at 5:23 PM

@Niza Romli
buekjelahuhuhu...

October 31, 2011 at 5:24 PM

@Lea Isnawi
oyehyehhh. muahx ciket

October 31, 2011 at 5:25 PM

@azrijohan
err ms paint je...huhuhukk

October 31, 2011 at 5:25 PM

@Aduka
bwekk ;p

October 31, 2011 at 5:25 PM

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !
yakin boleh!!! :)

October 31, 2011 at 5:27 PM

yeah yakin boleh!

October 31, 2011 at 5:28 PM

kitew takada fan :'(

October 31, 2011 at 5:47 PM

weeewiitttt
bile ntah ase nye nk buat fan page ni
teringin gak
hehehehehe

October 31, 2011 at 6:29 PM

tak sampai hati la...hehe

October 31, 2011 at 7:15 PM

kita pun mola2 dl mn ada fan. Kita curik2 on fb laki kita dgn kakak kita...kita like sendiri je untuk bg sokongan kt diri sendiri..hahaha...last2 ada je yg ikut. bia la yg ikut ada tak byk ketol pun...janji hadoo! huhu

October 31, 2011 at 9:10 PM

hodoh itu seni.hehe..cik paris pakai tool apa eh nak mendesign2 tu..paint je eh?buat tutorial plis..plis plis..**wink

October 31, 2011 at 9:32 PM

cool babe . nak buat jugak yang welcome tab tu -.-''

October 31, 2011 at 10:24 PM

ayat pun mesti kena baik dan menarik bru org tertarik debom hehe welkam2

October 31, 2011 at 11:58 PM

baik.. sy like skang.. hehehe

November 1, 2011 at 1:39 AM

kihkih..masa mula2 buat page,adiela mcm malu je..haha..sbb slalu nye blogger yang femez je buat,tp sbb diela xnak campur khidupan blog n realiti,tpaksala buat..haha..neway,chaiyok2 page paris :D

November 2, 2011 at 3:40 PM

macam nak buat.sebab macam cool gila ada fan page sendiri.Haha tapi paling tak cool kalau tak ada orang like :|

November 3, 2011 at 10:09 PM

hehehe..kamu da pOpular...xpe la buat fan page...ct masih misteri lg ...hihihi

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!