November 27, 2011

Ciri-ciri Pengguna Facebook

Assalammualaikum,


Rasanya korang ada stalker tak kat Facebook? Peminat ke ape ke entahlah. Macam-macam perangai manusia zaman teknolgi cyber nih. Nak ngorat, melalui FB. Upload kat kahwen, tag orang kat FB je. Benda semua perkara melalui FB. Klau rindu pun guna FB!



Orang Kepoh

Orang yang kepoh lagi annoying ni, adalah kategori semua yang kita post kat FB ni semuanya nak jadi isu. Bila ada keturunan sedara yang kepoh, maka jauhkanlah FB anda dari mereka. Boleh tak kalau kita post something, semua dia nak cerita kat keluarga dan saudara mara lain. Kita tak ambil port pon pasal dia. Excited sangat kot kehidupan orang lain. Menyesal approved!


Orang Gila

Ada satu mamat ni kenal pon atas member. Tapi last-last dah jadi kawan kat FB. Last-last dia siap copy segala gambar saya dekat FB pastu pergi edit-edit kasi cantik post dekat inbox. Terasa seram pulak suka hati nak edit gambar orang lain nih. Last-last private semua gambar FB. FYI mamat, saya tak suka edit gambar. Takde originality.


Orang Stalker

Siapa si stalker? Bekas kekasih atau musuh atau tak semuka bulu dengan kita? Atau kekasih, skandal, atau idaman hati? Lumrah lah tu stalk orang, tapi nasib baik FB takde 'Lipton is now viewing your profile' kat notification kan? Fuhhh.


Sekarang tak berminat dengan FB. Tapi bukak lah jugak kadang-kadang sebab ada berita terbaru dari kawan yang betul-betul kawan kita kan. Nanti jadi manusia yang tak berupdate pulak. Bukak FB pun untuk ping blog. Tapi FB serius dah seram. Macam nak buat FB lain....Tapi dah ada Googleplus, tak payah kot buat FB lain...Huhu



Ps :: Lipton is now viewing your blog. 253 like this.


17 comments

November 27, 2011 at 11:21 AM

aie pun bukak fb sbb nak ping blog jer,hehe...kalau ada yg main copy pic ikut suka rasa tu,lepas tu simpan..fuhh,memang psiko..huhu

November 27, 2011 at 11:33 AM

buka sat2 je...cemuih takdak org nak sembang...hukhuk

November 27, 2011 at 11:38 AM

memang menakutkan lah kalo sampai siap2 edit gambo tu

huuuu

November 27, 2011 at 12:22 PM

bukak tgok group kelas jek, haha

November 27, 2011 at 12:23 PM

hati2 jela

hurmmm

November 27, 2011 at 12:30 PM

stuju dengan aie. aku bukak FB sbb nak ping blog ja. pastu update status bila perlu.hehe

November 27, 2011 at 2:43 PM

bolat ade 2fb.. 1 ping blog..1 ngn kwn2.. aiyerr.. smua gmbr private,, hnya yg knal jer.. tkut jgak =,="

November 27, 2011 at 3:45 PM

agaklah... bukak fb sebab nak ping blog je huhu...

November 27, 2011 at 5:05 PM

walaupun bosan+orang stalk fb+orang curik pic+orang suke2 copy pic.. nak tak nak kene bukak jugak. Sebab buat bisnes kat situ. huhuhu.. google plus best tak?

November 27, 2011 at 6:22 PM

Yang takut tu siap amik gambar2 orang plak tu.huuu~ sy pun penah jadi.terus private album n remove orang tu dari fren list.takot!=.=

November 27, 2011 at 6:45 PM

semua bukak fb nak ping blog padahal, apdet status memanjang tuka DP 24jam haha.

November 27, 2011 at 7:28 PM

yup2 sokong.fb da dislhgunakn dh.huuuu

November 27, 2011 at 7:48 PM

Disebabkan aku suka download gambar member2 FB pastu edit jadi versi kartun, rasanya aku boleh dikira termasuk dlm kategori Orang Gila... hehe

November 27, 2011 at 10:26 PM

seram giler bila ade org copy gamabr then edit2.. wendy pon prnh kena skali.. pastu trs privatekan gambar.. FB nih mcm2 leh watkn..adeh..banyak manusia, bnyk ragamnye..

November 27, 2011 at 11:59 PM

tepat sekali..fb nie byk buruk...dulu penah deactive fb setahun.tp last2 wt akaun bru sbb lupa pswrd..btw still jgk bwk keburukn

November 28, 2011 at 12:53 AM

btol2..fb skarang da macam makin mesra stalker..haha..da jrg men fb..buka jap,cek2 noti..then blah..hehe

November 28, 2011 at 11:45 AM

privacy makin brkurang dlm fb ni

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!