January 20, 2012

Hatiku di Kinabalu

Assalammualaikum,


'Tinggi-tinggi Gunung Kinabalu,
Tinggi lagi sayang sama kamu,
Biru-biru hujung Kinabalu,
Tengok dari jauh hati saya rindu...'
Sebahagian lirik sayang Kinabalu

muvee, kinabalu, lirik sayang kinabalu, mendaki gunung, love movie, go green, inspiration
Sumber Google


Ini mood lepas tengok Hatiku di Kinabalu (bah) la ni... Cerita dia best sebab berlatarkan view Kinabalu. Memang teringin kot bah pergi Gunung Kinabalu. Lagi teringin bila lepas tengok cerita ni.


Lakonan Zul Ariffin dan Yana Shamsuddin yang jatuh cinta pertama kali. Mula-mula Yana buat research lah kot jadi orang Sabah. Lepastu hampeh. Bahasa Sabah Yana pun tangkap muat je. Kenapa tak Stacy je yang jadi heroin? (eh?). Tapi kalau boleh ending dia tak nak la macam cerita ni.... Sob sobs...


Hatiku di Kinabalu






37 comments

January 19, 2012 at 4:31 PM

lawak pun ada cite ni paris. hehe..

January 19, 2012 at 4:43 PM

haa , tak tahu pun psl crita ni , huhu .

January 19, 2012 at 4:43 PM

macam pelik je yana ni cakap sabah ek..huhu..


hero dia encemmm...hehe

January 19, 2012 at 4:44 PM

hehe.. junior L ada yg dari sabah, kalau nk p sana gtaw jerk, L boleh counting2.. huhu

January 19, 2012 at 5:00 PM

@Cik tikah
awal2 tu lawak...mcm cite katun huhu'

@nalisa
haaa pon brau tauuu lisaa

@aien
huhu xminat hero die eheh ;p

@L
asehhhh, mauuuu bahhhh :)

January 19, 2012 at 5:03 PM

Sedih cerita ni. Menanges tengok arytu. Heeeee

January 19, 2012 at 5:08 PM

bakalakau<--ayat ni selalu dgr kat radio tp tak taw mksdnye ape..huhuhu

January 19, 2012 at 5:29 PM

ending dia tak best kee? baru nak tengok ni :)

January 19, 2012 at 5:42 PM

@♥ p a a n i ♥
ending sedih....xpatotttt!! ;p

January 19, 2012 at 5:42 PM

sobs sobs xde citra kat umah ..i loke yana harus lah

January 19, 2012 at 5:48 PM

best ke zila citer ni?wuu aie tak tengok pun lagi citer ni...:'(

.

January 19, 2012 at 5:58 PM

@Phat
tu haa dh bg link tuhhh tgoklah :)


@aie
suka kan sebab kan ade view kinabalu je, try lah tgok ;)

January 19, 2012 at 6:13 PM

tumpang tengok tv sat nah!

January 19, 2012 at 6:14 PM

xtgok pon citer nih..tpi suke pompuan nih brlakon.pe nme die tah.hehe. btw , anda ditag !
join la. :)
http://dieylashaza.blogspot.com/2012/01/first-giveaway-by-butik-fiqra.html

January 19, 2012 at 6:23 PM

paris, aku penah pegi KK sekali. tengok Kinabalu sambil dengar lagu tempatan dalam teksi. style tau :)

January 19, 2012 at 6:28 PM

suka cerita ni... tapi tulah , dialek yana tak berapa best.. tapi still, yana sangat comel.. ^^

January 19, 2012 at 6:40 PM

rasa macam pernah dengar je tajuk drama ni..

January 19, 2012 at 8:17 PM

ada masa balik ikut sy ye..

#sy orang sabah tau^^

January 19, 2012 at 8:25 PM

ouh cerita..
eh bolat dh lama tinggalkan bumi sbah dekat 12thun dh T___T

January 19, 2012 at 8:49 PM

suke cter nie.... tp last2 cm tergantung lak....

January 19, 2012 at 10:03 PM

siap laporan..baru abis layan cerita tu diblog ni..masehh

okbai^^

January 19, 2012 at 10:25 PM

cite baru ke nih?

January 19, 2012 at 11:18 PM

teringin nak tengok

tapi ternet semput2 pulak

adeh

January 19, 2012 at 11:31 PM

erkkk haha ape la...

January 19, 2012 at 11:33 PM

dah tengok cita nie..sedih..

January 19, 2012 at 11:43 PM

dgn cik skali ternyanyi.haha

January 20, 2012 at 12:34 AM

3 kali tgk

tringat2 lagu die waaaa

January 20, 2012 at 1:09 AM

boleh bah kalau kaw..hehe..jalan cerita die menarik..

January 20, 2012 at 2:32 AM

pape pn,aq suke lagu sabah ni..
n_n

January 20, 2012 at 8:25 AM

belom tgk lagi

January 20, 2012 at 1:07 PM

eh citer nie series ker atau citer abis nie? jum layan tonton ariana mikhail :

http://www.lidiasuraya.blogspot.com/2012/01/tonton-ariana-mikhail.html

btw salam kenal. tq singgah. i singgah balik n i foloow u kay :)

January 20, 2012 at 1:18 PM

@Picoz Shupalula.
brula jgk, awal jan...

@lydia
cite penuh ni...


suka pulak nyanyi lagu ni...huhu

January 20, 2012 at 2:57 PM

Salam Paris,,

tq singgah blog anty and komen ye..

blog otai dah pencen.. heee

tak tengok pun cite tuh,, tapi i love Sabah so much.. especially pine resort...

January 20, 2012 at 4:04 PM

wah mcm menarik ni paris!

okeh bah klu ko! hahahaha

January 20, 2012 at 5:53 PM

best la cerita ni , kan ? ada sedih sikit :))

January 21, 2012 at 4:50 PM

errrrr agak frust dgn ending cite ni huhu

January 22, 2012 at 11:41 AM

tak pnah tgk pon..astro citra ek..ala..tak beli =(

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!