January 26, 2012

Prinsip Mat Romeo

Assalammualaikum,

cintailah cinta, Boys Over Flower, mat romeo, drama korea best, prinsip mat romeo, lelaki, love


Mat romeo yang digambarkan di dalam entry ini seolah-olah jejaka macam Anuar Zain ye. Siapa takde package macam beliau tak boleh apply. (Gurau je). Mat Romeo digambarkan macam mana sebenarnya eh? Yang penting pandai berkata-kata dan berlakon. Huhuhuh. (mulut muncung).


TELEFON


1. Takkan call makwe dulu. Tunggu makwe call dulu baru angkat dan sembang macam tengah busy. Padahal pakwe tu punyalah rindu suara si makwe. Sanggup tunggu call dari makwe berhari-hari dan mungkin berminggu. Dasyat ego laki jenis ni.


2. Bila dah jawab panggilan makwe tu, buat tanya khabar endah tak endah pulak. Konon busy. Padahal seronok gila makwe call. Dan rasa menang sebab tak call makwe tu dulu. Apa punya perangai.


3. Lepas tu bagitau tengah busy dan suruh cakap cepat-cepat sikit.


4. Yang penting jadi orang pertama letak telefon sebab jaga market. Tak paham betul. ><"


5. Lepas letak telefon, senyum-senyum riang sebab orang tersayang dah call dan dapat buat jual mahal. Lepas ni dia takde punya nak tunggu call dari makwe lagi. Kalau rindu terus call. Cuma perangai jaga saham macam ni je sekali-sekala...



Ok idea ni datang dari cerita korea BOYS OVER FLOWERS. Tapi macam sedikit betullah. Betul tak mat-mat romeo sekalian? Alah semua lelaki macam tu. Tapi tak semua lah, sesetengah yang bajet je macam tuh. Paham dah laki macam ni tapi kadang-kadang kiut ape. Hehe...


Ps :: Fakta : pengunjung blog ni ramai perempuan dari mat romeo..




26 comments

January 26, 2012 at 11:02 AM

hehehehe nasib rara dh kawen.xde lah nk ber romeo2 cm ni.hehe

January 26, 2012 at 11:05 AM

Hai...saya Mohd Niza, saya tak romeo!




Teringat pakwe lama kita. Wlpun cuma EX tapi hubungan tetap diteruskan sbagai sahabat. Indah pulak rasanya, lagi2 bila masing2 dah berkeluarga dan hubungan rapat dgn suami/isteri masing2. Biasanya, akn chat kat fb je dan dia akan mula tegur dulu dengan ayat...'hai mohd niza..' hehe..lawok gila dia tu.

January 26, 2012 at 11:26 AM

lee min ho nie mmg suai laa balakon lagi ego. kiut nak mati..huhu!

January 26, 2012 at 11:27 AM

teraser mcm romeo la plak.. haha.. tp kekasih pun xdak lagi..

January 26, 2012 at 11:54 AM

yeke? alien romeo ade tak? hihi >.<

January 26, 2012 at 11:59 AM

hahahaha.... prinsip mat romeo ialah berlagak! haha...

January 26, 2012 at 12:22 PM

tak pernah kenal mat romeo..nasib dapat suami pun tak romeo..

January 26, 2012 at 1:29 PM

ego mat romeo tinggi. perggghhh

January 26, 2012 at 1:39 PM

err..aku yng mempunyai misai separuh cukur ni boleh diketogerikan sbagai mat romeo tak.?

January 26, 2012 at 1:41 PM

hahahaha..terpengaruh ngn cte korea rupenye...p mmg betul pn...lelaki nie ego sgt2...rindu p xnk ckp..nk kite guk y mulakn...last2 dy tgu kte cl or msg and at de same time kte pn tgu dy cl or msg kte...aigoo

January 26, 2012 at 2:18 PM

stuju2.. hihi..bajet romeo la tu kn lau guna prinsip ni =.="

January 26, 2012 at 3:06 PM

haah..cam betulkan..hehehe

nway..gd luck sok...
yeay..
awak boleh punye laaa!!=]

January 26, 2012 at 3:08 PM

alaa.. xyah nak romeo sngt laa kan.. haahaa !

January 26, 2012 at 3:14 PM

romeo la sangatkan....ekekeke..


lelaki dengan ego...hmmm..

January 26, 2012 at 4:24 PM

tension kalo dpt pakwe mcm ni
bajet nak perfect je kan

January 26, 2012 at 4:29 PM

tak ada pakwe. *tiba tiba.

January 26, 2012 at 4:37 PM

ek.. xsuka lal lelaki mcm nie,,, tinggi giler ego... xsuka. wek.. haha :D

January 26, 2012 at 5:45 PM

selamat jalan romeo..huhu...bukan semua kan..de segelintir je

January 26, 2012 at 6:31 PM

yela nk market up sokmo

kne la jual mahai

January 26, 2012 at 6:45 PM

bolat benci lelaki romeo nih.. ego lebih..

January 26, 2012 at 7:30 PM

ego sungguh mat remeo nih >,<!

January 26, 2012 at 8:55 PM

hye, my name is Rain..haha...selamat jalan romeo...

spontan K

January 26, 2012 at 10:11 PM

masa bercinta..si dia bukan main payah nak call..
psssstt..si dia mat romeo ke? ark..haha

January 26, 2012 at 10:49 PM

Ego Si Princess pula mcm mana?..hehe

January 28, 2012 at 4:58 AM

Sesungguhnya Mat Romeo mempunyai ego yang sangat kuat.

February 9, 2012 at 9:33 PM

entry pasal gua ke ni?

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!