January 24, 2012

Review Novel Dear John

Assalammualaikum,

most love, novel, novel inggeris, novel Dear John, review, love
Sumber Google


Wahh akhirnya dapat jugak novel seketul ni. Dah lama mengidam. Dulu nak beli tapi wangnya tidak cukup. Nasib pergi kedai buku dengan mak. Padahal semua budak-budak zaman ni pergi beli buku dengan voucher kan. Jeles disitu. Sape suruh habis belajar awal sangat kan. Oh mak kan beli novel Ombak Rindu. *Elehh. Hehe.


Sinopsis Novel Dear John
Panjang sangat sinopsis dia nak copy kat cover buku tu. Tapi secara ringkasnya. Novel Dear John ni pasal pasangan kekasih yang bercinta tapi banyak halangan. Si John ni terpaksa tinggalkan Savannah kerana menuntutnya bertugas sebagai askar. Tapi ada selitkan sekali peristiwa 9 September dan pasal agama dorang. Itu tak payah ambil kisah sangat. Baca tang romantik-romantik je. Setakat ni baru baca Prologue je.

Tapi yang bagusnya karya Nicholas Sparks ni kan, bahasa Inggeris dia sangat santai dan mudah faham. Takdelah terbelit nak paham. Relax je bahasa dia. Ini kira novel Inggeris ketiga baru. Yang pertama dah kasi orang sebab cerita tak best. A walk to remember pulak dah kemana. 

Ingat nak kumpul semua karya abam Sparks lah. 

Teringin jugaklah nak kumpul Twilight, asyik pinjam je kerja. Tapi buku mahal lah. Harga Novel Dear John ni pon RM30 plus plus. Sape ada baucar buku lebih? Bak mai sini. Hehe. Lupa pulak, novel ni pon ada difilemkan jugak. Teringat tengok cerita 'The Notebook' yang lembab gila. Tengok petang-petang pulak tu. Lembab pon feeling sampai habis.






35 comments

January 24, 2012 at 10:22 AM

wah bace buku inggeris

xpnh rse nk bace pulak

January 24, 2012 at 10:22 AM

wah bace buku inggeris

xpnh rse nk bace pulak

January 24, 2012 at 10:27 AM

tak pandai nak bace novel inggeris,
nanti banyak kali dok belek dictionary.


HAHA! :D

January 24, 2012 at 10:40 AM

wah. bce buku omputih!

January 24, 2012 at 11:28 AM

hehe say tunggu Dr. in tha house sampi dlu..heheh




http://nighberkz.blogspot.com

January 24, 2012 at 1:40 PM

mcm best. romance2 ni memang layan laaa. ngeh2

January 24, 2012 at 2:20 PM

wah! sy ske membaca tapi tak de mselah skrg :(

January 24, 2012 at 2:21 PM

buku english walaupun mahal tpi berbaloi ! :)

January 24, 2012 at 2:29 PM

buku BI ni best..citer tak macam citer melayu..hehe

January 24, 2012 at 3:15 PM

kalo lea bace buku omputih berzaman nak abes kot

January 24, 2012 at 5:27 PM

tak pernah baca novel B.i ni..selalu baca novel hlovate je..hee..

*memula baca tajuk teringat cerita john doe,kenal john doe?cer google...hehe

January 24, 2012 at 6:17 PM

aku teringin nk beli buku inggeris,tp takut nk beli sbb tak tau writter apa eh yg best..

hang dgn adik aku sama ja,main wau..err

January 24, 2012 at 6:24 PM

dahsyat,,,

saya beli jugak buku omputih,
Tapi bacanya belum lagi..
hehehee...

January 24, 2012 at 7:12 PM

kita baca novel mlayu ja..tu pon tak terhabis..hahaha..

hebat paris ha =) hebat2

January 24, 2012 at 7:29 PM

novel AWAK SUKA SAYA TAK? pon nana baru habis baca..tebal sampai 70 bab... kalau dapat baca lagi novel mcm nie..pengsan..huhu

January 24, 2012 at 7:29 PM

umi zuan rajin baca novel.. rasanya umi dah trpengaruh ngan adik zuan yang suka baca novel..huhu

January 24, 2012 at 8:09 PM

xminat novel english.. novel cinta minat..hik3

January 24, 2012 at 8:34 PM

wah..cik lame x layan novel..last novel inggeris cik bace tjuknya a novel idea..citer tu pon romantik =)

January 24, 2012 at 8:56 PM

haha..sukalah membaca novel ye..english lg tu..cayalah.

January 24, 2012 at 9:20 PM

Wah bestnyaaa, tapi tgk versi movie kalau yg malas membaca macm sye nie hek hek :p

January 24, 2012 at 9:53 PM

wa dah lama tak baca novel,ritu nak pi habiskan voucher pun taktau beli buku apa ntah,haha.sebab buku yg ada tak best langsung :P

January 24, 2012 at 11:00 PM

oh ye kamu kene tag..jawab ye :P

http://nanasuicide.blogspot.com/2012/01/tag-apa-tuh-tag-3.html

January 25, 2012 at 12:32 AM

omputeh tu,,hehe malu den..

#suka baca novel,tapi tak mampu nak beli..heheee

January 25, 2012 at 12:35 AM

nak bce buku BI...hurmmm buku BM pon xsuka..hahaha

January 25, 2012 at 1:40 AM

mcm best jeee

January 25, 2012 at 1:51 AM

sudah lama mengidam buku ini... !!!!
hari tu nak beli tak cukup duit, tapi last week nak pi carik, takde stok dah... T_T

January 25, 2012 at 1:57 AM

mcm best je..pinjam blh?hehe
sy pon takda baucer buku, jeles2
err yaaa agak lembab kan jln crita cite tu tp layan jgk la jnji romantik :P

January 25, 2012 at 3:02 AM

td baru settle guna 50 utk stationary

ala,rase bsalah nak beli novel...huk3

January 25, 2012 at 3:24 AM

kamu! saye pun buat review novel. hehehe. marilah ke belog saye. kahkah. ;)

January 25, 2012 at 8:40 AM

lipton3 shoutbox ko hang :( *nak bagitau aku datang sini :P

January 25, 2012 at 9:30 AM

i follow you... follow me back okey... nice blog ! superb!

January 25, 2012 at 9:30 AM

i follow you... follow me back okey... nice blog ! superb!

January 25, 2012 at 9:37 AM

hmm azza tak baca novel dia tapi dah tengok cerita ni, azza boleh lah ska juga cuma agak lembab plus pelakon tak best.yang lelaki sayu sangat pendiam sangat, perempuan amanda sefried tu berlakon bagus sangat tapi tah tak tau kenapa kami tak suka dia. tapi lakonan dia memang bagus. ramai pengarah nak dia berlakon.

January 25, 2012 at 9:37 AM

sori azza busy gila plus xde semangat berblog dah... tahun baru mood lain agaknya,

January 25, 2012 at 12:26 PM

dear cikparis.bila lak nak filemkan blog puncak paris ni?so suweeet~~

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!