January 30, 2012

Maksud Warna Kegemaran Anda

Assalammualaikum,


Tengahari tadi datang melawat [kakak koperal] yang bercerita pasal warna. Tiba-tiba menarik jugak. Korang boleh pilih warna-warna yang dicadangkan dalam blog kakak koperal ni. Sejauh mana ketepatan maksud warna kegemaran, tuan badan yang patot lebih tahu. So dengan eksaitednya telah memilih warna:



Oren - Suka kebebasan, aktif, agresif, sihat.

- Suka pakai baju kurung warna oren. Haritu pergi interview pakai oren dan mood terlebih ceria semacam. Senyum je memanjang walaupun penat sangat bila sampai sana. Mood masa tu pon macam aktif dan agresif semacam. Kawan pernah cakap yang, 'eh awak sesuailah pakai oren'. Hahah suka-suka.


Kuning - Ceria, tahan lasak, suka berkawan, suka popular, enjoy.

Suka dekat blog yang background dia warna kuning. Macam blog Fatin Liyana kan. Tak banyak blog warna kuning ek. Suka tengok warna kuning dan warna ni dapat serap aura ceria. Suka jugak warnakan rambut doodle warna kuning macam Paris Hilton gitu. 


Merah - Kemegahan, pantas, kurang sabar, bersemangat.

- Kalau barang peribadi suka warna merah. Rasa nanti macam nak kereta warna merah, rumah warna merah dan baju pengantin nanti wajiblah warna merahhh. Kalau bakal suami tak suka merah, suruh dia kawen ngan kadi jelahh. Megah?? Tak kot...



Biru Muda - Sensitif, beretika, romantik, suka menolong, mudah berkorban, kerjasama.

- Dulu je obses warna biru muda. Pastu dah besar panjang tak berapa. Warna blog ni warna biru muda kan sebab warna lain tak dapat nak masuk lah. Dulu pernah apply warna pink kat blog tapi bosanlah ramai pakai pink. Bila gundah gulana suka tengok warna kat langit. Tenang je... 


Sebenarnya dari kecik warna kegemaran asyik berubah. Takde penderian tetap eh? Alah biasalah tu kalau warna pengaruhi mood dalam membesar. Huh. Hati tengah ke laut tadi, tapi bila taip entry pasal warna ni mood berubah sikit. Bila moody layan lagu Sheila Majid best... Suka lagu pengemis muda tapi sebab AJL semalam dia nyanyi lagu warna kan, warna jelah...




most love, sheila majid, warna, maksud warna kegemaran, warna pilihan, trend



Ps :: Oh warna-warna pada dunia~




33 comments

January 30, 2012 at 3:15 PM

warna hitam apa pulak maksud dia? ngehehe~

January 30, 2012 at 3:24 PM

tafsirkn pink plis

January 30, 2012 at 3:27 PM

kahkahkah gi lah blog kak niza tu~

January 30, 2012 at 3:27 PM

warne pepel xde..sedih la cik.huhu

January 30, 2012 at 3:33 PM

suka biru!!! hehe

January 30, 2012 at 3:57 PM

warna pink takde ker??

January 30, 2012 at 4:04 PM

PINK ? haha.. blog bolat hnya pink sbgai ayu smta2.. tpi hati gua lagend okay !

January 30, 2012 at 4:10 PM

merah! ye. aku mmg kurang sabar. hahahahahahahahahahahaha!

January 30, 2012 at 4:43 PM

em....pink termasuk kategori merah ke?

January 30, 2012 at 4:53 PM

warna hijau takde kak ?? tak suka ? majuk laaa -_-

January 30, 2012 at 5:23 PM

Adaa! semua wana ada kecuali pepel. pi la baca kat blog ceq nuu~ :p


Cik paris, mekasih. Apapun, ketepatan dia tu tak dapat nak pastikan. Itu hanya kajian pakar2 saja. :B

January 30, 2012 at 5:51 PM

kita suka warna oren jga..mmng ceria ja pkai baju kurung oren..hihihi..kan..kan.. =)

January 30, 2012 at 5:53 PM

sy suka warna biru,pink,paris..huhu

January 30, 2012 at 6:51 PM

xde pilihan

merajuk hahaha

January 30, 2012 at 7:11 PM

ok eden suka warna merah, pink and hitam...huhuhu

January 30, 2012 at 7:13 PM

ske pink..hehe.. ^^

January 30, 2012 at 7:18 PM

ske warne merah ^^,

January 30, 2012 at 8:25 PM

neh mesti kes ajl semalam datuk shiela majid nyanyi kan. hehe

ijau takda ke? :P

January 30, 2012 at 9:17 PM

saya suka warna putih and pink..

tapi, tadi cek warna pink tu, asal descroption die lain macam..hehehe

January 30, 2012 at 9:55 PM

saya memang sensitif :P

January 30, 2012 at 11:00 PM

wane pink pulak? hijau.. :) hehee

January 31, 2012 at 12:28 AM

haha..entri celup ye..haha

em nak jawab jugak lah.merah hitam putih..hamik kau..haha

January 31, 2012 at 3:04 AM

sy suka merah,sy suka bergaya.lalaa~

zila,jgn marah..paris hilton sekdar gurauan..

January 31, 2012 at 3:30 AM

ala kale pepel tak de ke??hehe :)

January 31, 2012 at 4:07 AM

vote for biru!!! hehehehe... even belog saye pink.. weee~

January 31, 2012 at 7:54 AM

alaa, warne purple takde pon.

January 31, 2012 at 8:36 AM

suka putih..suci gitu..

January 31, 2012 at 9:50 AM

kite suka biru muda....

January 31, 2012 at 10:48 AM

feberet kita putih dan biru muda..:)

January 31, 2012 at 10:57 AM

aik??mood AJL x abis lg ke??hihi

January 31, 2012 at 6:16 PM

wano pink xhado ke?keciweee

January 31, 2012 at 10:16 PM

red is my favourite colour!! :D

February 9, 2012 at 9:24 PM

robot gua >> Kuning - Ceria, tahan lasak, suka berkawan, suka popular, enjoy.so konon~~

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!