April 29, 2012

Jom Bersihkan Jom Heboh

Assalamuualaikum,


Baru pulang dari jom, jom, jom, jom, jom heboh-heboh. Ternyanyi sudah...


Perasaan bersiar-siar terbantut kerana hujan. Hujan 15 minit, reda.... Hujan balik lagi 15 minit kemudian. Tak best lah kan jalan-jalan tengah hujan. Bersesak-sesak pulak tuh. Bukan nak jumpa retis sangat. Time ni lah dapat borong barang-barang bundle. London bisciut, rebena, kopok.... Walaupun nampak retis yang berlakon petang-petang tuh, Emeriz (nama sebenar tak pasti). Ikhwan Hot FM, hero Flat 4A, Boboiboy...


Kebanyakan yang datang adalah segerombolan keluarga. Aktiviti yang sihat bukan? Cuma kalau tak buat konsert malam tuh pon takpelah. Orang akan datang punya.. Jom BERSIH 3.0 kan Jom Heboh! Cegah maksiat!  We want BERSIH 4.0 @ Jom Heboh!





Eh cakap pasal BERSIH ya? em em em....


Takde kat tempat kejadian so senyap jelah kan. Lagipon mengharapkan orang post kat FB, Twitter, Blog so, senyapkan jelah jugak. Cuma kita ni para blogger, janganlah jadik lembu dicucuk hidung. Orang ni orang tu tulis puji caci BERSIH, iya kan aje.. 


BERSIH bukan setakat kerajaan dan pembangkang aje. Bukan pasal agama. BERSIH cuma platform untuk menentang pilihanraya yang tak telus. Jika benar bagai dikata, kita BERSIH! Cumanya orang luar (bukan melayu) nak tunggu dan lihat Melayu berpecah je. Cuma Melayu yang teruja sangat nak bercakaran. Tak sokong mana-mana. Sokong orang melayu bersatu. Tak sanggup melayu jadi kuli kepada Cinabenk mahupun pariyapa (masa depan). 


Jangan pulak menang sorak, kampung tergadai. Pindah Bangladesh pulak...


Depa suka troll tak matang...




I Love Malaysia.



20 comments

April 29, 2012 at 8:30 PM

kan kan? susah la mcm ni.. betul dh tu nk tegakkan ape yg tak tegak. eheh ayt aku ni kang jd double meaning pulak :3
hmmm tp tak kena cara.
sgt takut dgn keadaan kt msia skg. jgn smpai jd mcm kt thailand segala sudah la. haru! T_T

April 29, 2012 at 9:00 PM

amboi. emonya pasal bersih :0

April 29, 2012 at 9:46 PM

Bg sy, yg sokong Bersih ni ada sbb trsendiri. Ada cra trsendiri. Yg ya nya bab undang2 kita kureng fhm.. So tgkkan aje la.. Sy ni pun msih kurang ilmu, tp sy yakin ada kbenaran sbalik smua ni. Apapun, mudah2han ngara kita trus aman!^^

April 29, 2012 at 10:48 PM

bestla dapat g jom heboh ek..jarang jugak dapat pergi jom heboh..huhu..bersih jgn tak bersih...wuu

April 29, 2012 at 11:41 PM

setuju dengan pendapat anda jom buat Bersih 4.0 cegah jom heboh tmpt maksiat :)

April 29, 2012 at 11:45 PM

i love malaysia yg aman...

April 29, 2012 at 11:45 PM

pernah sekali je g jom heboh then x pergi dah. x best sebab sesak!

April 30, 2012 at 3:09 AM

time balik cameron igt nak singgah jom heboh tp turun dr cameroon pun dah lewat so cancel jew lahh :(

April 30, 2012 at 6:56 AM

tak penah pun pegi jom heboh2 ni :P

BERSIH tu mcm saje nk bg kaum melayu bergaduh aje. =.='

April 30, 2012 at 9:19 AM

tak kisah la depa nak hak apa sekalipun tapi jangan gadaikan negara.aku masih harapkan anak cucu aku hidup aman.. tapi kalau sekarang macamni gayanya, nasib hdup aku pon belum tentu lagi :(

April 30, 2012 at 11:21 AM

haih.. skrg , semua nk kecoh psl bersih kan..

April 30, 2012 at 12:35 PM

hai xila..kwn si oink!

oh pi jom heboh?
smlm ade tgk melodi live kat sini jugak si wahid ganti zizan sbgi pengacara..

setujulah BERSIH kan sumenya..hihihi..

April 30, 2012 at 3:45 PM

deno dah bersihkan bilik semalam lagi ada faedah kan...

April 30, 2012 at 4:46 PM

betul tu.. harap melayu bersatu xnk jatuh ketangan cina @ india..

April 30, 2012 at 9:00 PM

orang perak ke ? tak minat jom heboh :)

April 30, 2012 at 10:58 PM

Bersih ni tak ada pape sangat kalau polis tak masuk campur. Jaga dan perhati sudah. Ni nak jugak cabar si pembersih. Bukan nak cakap polis bodoh, bukan jugak nak back up Bersih. Shag ada sana. Shag nampak apa yg jadi. Shag dengar apa dorang cakap. Patutnya biar je pembersih nak cakap pape. Polis patut diam. Ni lagi simbah minyak tanah ke apai sapa suruh. Padan muka lah kena serang :P

May 1, 2012 at 3:22 PM

jom~ p jom.. ramai2.. p buat amal.. bersih kan jamban rumah masing2..hee cuti kn..

May 1, 2012 at 5:12 PM

fobia nak pi jom heboh sebab ada kisah yg menakutkan, haha

May 2, 2012 at 1:08 AM

aie tak g pun jom heboh aritu,padahal dekat jer pun..heh..

pasal bersih,bosan tengok kita pecah belah...

August 26, 2012 at 1:38 AM

i love malaysia n of coz i really love you nurazilah..

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!