September 14, 2012

Love Rain

Assalammualaikum,


Hujan Cinta?
Kalau benar bagai dikata. Setiap titik hujan tu kan satu rahmat. Memberikan peluang kepada petani untuk dapatkan tanaman yang berjaya. Memberikan kesyukuran kepada mereka yang susah diluar sana. Negara bertanah gersang tuh.. Sekarang kan musim hujan....Uhhh





Hujan sampai banjir sikit je mula merungut. Tak hujan-hujan mula berdoa sungguh-sungguh. Terlebih suda..


Sedang follow up drama korea 'Love Rain'. Selalu bila start hati terloncat nak tengok drama Korea, mesti dari episod pertama. Kalau episod pertama menarik minat, tak kan berhentilah sampai ke puncak cerita! 

Kisah ni pasal dua zaman cinta yang berlainan. Zaman pertama, zaman klasik pada era 70an. Suka sangat tengok sebab nampak klasik (em em) dan boleh memahami zaman orang Korea waktu dulu-dulu. Sopan je orang Korea dulu-dulu. Zaman sekarang skirt pendek masing-masing tak nak kalah. Huhu.







Episode 1 : Dalam 3saat aku jatuh cinta padanya...






Ps :: Kalau kita cuba memahami kisah perang, mesti kita akan hargai hidup kita yang indah sekarang.



9 comments

September 14, 2012 at 2:22 PM

Erm... Tengok pada jenis perang. Apapun, suka tengok cover photo anda di FB. Save the earth. Hahah.

September 15, 2012 at 12:53 AM

kita kekadang susah nak hargai apa yang kita ada,apatah lagi apa yang orang beri dengan kita..

maybe bila orang dah tiada baru kita duk tercari.slmt mlm ila~

September 15, 2012 at 9:10 AM

kemain beliauuuu minat drma korea. itu lakkdg manusia xsyukur, bile hujan hari2 xnak,tp xhujan diminxnye hujan =.=

September 16, 2012 at 7:49 PM

musim hujan musim untuk tido nyenyak.itu je gua faham pasal hujan :)

September 16, 2012 at 7:53 PM

jangan pula kita suka berperang.hehehe

September 16, 2012 at 9:19 PM

siyes sedih tgk gmbar ats tu ..uhuk3
kita x rsa bsyukur ,sbb kita dah lepas era perang2 ..kalau x ,bru nk hrgai rsa aman kan.......

September 16, 2012 at 9:52 PM

Betul tu, jgn mengeluh jika hujan sebab hujan tu rahmat Allah.. sekali ditarik balik nikmat tu habislah kita ;D

Love rain ni tak pernah tgk plak.. kisah, takut pula kalau xdpt stop bila dh tgk hahah
maklumlah baru start class =.="

September 17, 2012 at 2:34 PM

betul tu..byk owg mesti x puas hati apa yg terjadi..kalau panas sibuk kata panas kalau ujan sibuk kata ujan..kalauu...apa lg eh? :p

wah! cte tu nmpk cm best...aku x layan lagi.

September 18, 2012 at 1:47 AM

cite love rain ni best walaupun haritu start tengok dah tengah2 kot.

tp gitu lah. cite korea ni kalau first episode dah best mmg sambung tengok. kalau first dah spoil, mmg tak tengok2 dah. hehe :P

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!