November 19, 2012

Daisy | Korean Movie ENG SUB Sad Movie Ever

Assalammualaikum,


Saat mengarang entry ini, air mata jatuh tak sudah nokkx. Pasal Daisy | Korean Movie ENG SUB Sad Movies Ever ni lah. Ada ke patut depa dok buat movies sedih-sedih lagu ni. Patut sungguh ka? Hangpa habaq lagu mana...


Sinopsis Daisy | Korean Movie ENG SUB Sad Movies Ever:

Movie ini berkisahkan seorang gadis yang mempunyai kedai pamearan seni di Amsterdam. Movies ni semua berlatar belakangkan Amsterdam. Maybe lah Amsterdam kot, tak sure nokx. Dan akhirnya jatuh cinta dengan seorang Polis Antarabangsa yang bertugas di negara itu. Akibat insiden pergelutan antara Polis tersebut dengan penjenayah tempatan, maka gadis tersebut terlibat kecelakaan yang mengakibatkan kerosakan pada peti suara beliau (bisu). Sehinggalah dia bertemu dengan seorang assasin dimana jejaka itulah cinta sebenar yang dia cari selama ini.


Anda wajib tengok movies Daisy | Korean Movie ENG SUB Sad Movies Ever ini kerana:

1) Ianya berlatarkan pemandangan kat Amsterdam yang sangat indah. Scene padang/taman/laman bunga daisy banyak.

2) Mula-mula cerita ni agak konfius, tapi bila dah part gadis tu jatuh cinta sampailah ending was so osem!

3) Sedih gila nokx cerita ni...air mata laju tanpa henti. Siyes. Tengok banyak kali pun perasaan sedih tu tak dapat dibendung. Ikhlas je perasaan sedih tu datang tanpa diundang. Gua emosi ni!

4) Yang penting gua dah jatuh cinta dengan watak hero jahat tuh. Ahak.

5) Apasal gua ber-gua neh?

6) Dan apesal baru sekarang gua tengok movie nih?

7) Suka tengok movie ni sebab ada passion tentang seni lukuih. Seni lukisan tangan tuh. Bukan calang-calang orang dapat bakat tuh. Hade?

8) Hero jahat ni sanggup buat girl dia ni bahagia walaupun girl ni pandang dia sebelah mata. Yang spoilnya kenapa hero jahat ni assassin? Buatlah watak posmen ke...

9) Sudah cukup-cukup sudah.. Lagu dia sedih dari lagu cukup sudah tuh. Pui




Daisy | Korean Movie ENG SUB Sad Movies Ever
Siap dah download buat koleksi.




'Flowers can represents loves, but also can represents death.'




Secara keseluruhan tentang movies Daisy | Korean Movie ENG SUB Sad Movie Ever ni, saya bagi 4.8 out of 5 bintang. Yang lagi 0.2 gua tolak sebabnya masa mula-mula gua agak konfius. Movies ni sama level sedihnya dengan drama sambung-sambung Korea - Sad Love Story. Sroot srott sebak nokkx.

Sekian.







Ps :: Ini mungkin entry yang terakhir dari saya, siapa tahu? Hidup tak selalunya indah. Panjang umur kita jumpa lagi. #PrayForGaza.



14 comments

November 19, 2012 at 3:36 PM

nak tgk la..hepi ending ke x? huhu.

November 19, 2012 at 3:47 PM

sad ending awak ;'(

November 19, 2012 at 3:51 PM

wah..betapa lembutnya hati awak.. sampai boleh menangis tgk cerita ni... saya suka saya suka..hehehe..

ala.. nape gtau lambat. kalau tak, boleh hang out together gether masa kat perak hari tu..

November 19, 2012 at 7:46 PM

Ps dia tu, .. huhu

November 19, 2012 at 8:09 PM

wow..menarik..nkdownload gakla

November 19, 2012 at 8:32 PM

Korean Muvie, memang favourite..kalau tengok jer, wat keje lain pown xmo dah..^^ tengok dr sinopsis, mcm best ! =)

November 19, 2012 at 8:32 PM

Fuhh 0.2 je lagi nak full star. Hebatlah!

Err boleh bagi link kat mana nak download cite ni? Hehehe. Terasa nak bersedih-sedihan jugak :D

November 19, 2012 at 9:07 PM

itu kalu kami donlod guna idm (intenet donlod manager) je... cara nak install tu leh tnya gugel ye. kami tatau ;p

November 19, 2012 at 9:08 PM

perghhhhh kalau lah mak dapat buat skrip cerita macam tu kan besttt tp mak suka tulis komedi je yg sedih2 mak tak berapa pandai hehe

btw tks for ur help.. mak dah masukkan blog ini dlm blog list terbaru mak.. tenkiuuuuu

November 19, 2012 at 9:43 PM

mmg pasang niat hbis peksa , carii bebanyak video yg cun2 tahap berdoss .. masehh kak zila bgi idea ;) , tgok malam ni jgakk , hhe !

November 19, 2012 at 10:47 PM

wah..cam best je ni..nak donload la nnti..love korean drama so much!!grrr..addicted..aahah

November 20, 2012 at 2:12 PM

aduhh Na yg ketinggalan zaman laa ni..xtgk lagi ggrrrrr

November 20, 2012 at 2:42 PM

best ke..na try tngk gak la t..lame tak tengok cite korea..

November 20, 2012 at 9:27 PM

best ke dear ? dah tgk Nice Guy ? best jugak , tangkap leleh !grrrr .. haha

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!