November 20, 2012

Twilight : Bengkang Down [Part 2]





Bella masih was-was apa yang dilakukannya saat ini. Dipegangnya sudip, kemudiannya piring, dicapainya itu ini seolah seakan serba tak kena.

"Whats wrong momma? Mee suruh ma tunjukkan cara buat bengkang je ponnn. Kenapa panik sangat ni?" Mee yang kehairanan dengan sikap resah ibunya terus meluru ke arah Edward yang muncul di ruang dapur.

"Whats wrong darling. Bella?" Edward menyoal.

"Papa, papa, momma tiba-tiba jadi resah macam tu pa. Mee tatutt.." Mee memeluk erat papanya.

Bella cuba memujuk Mee. "Sayang, maafkan ibu sayang. Oke lets we start over again ok." 


Edward yang memerhati gelagat anak-baranak itu hanya tersengih saja. Faham benar akan perangai isteri kesayangannya itu. Dia beralih semula ke ruang tamu.


"So momma meh Mee pukul telur ni sampai kembang okeh."

Mereka anak-beranak seolah seakan leka dengan kuih bengkang in making mereka. Seolah tiada masa yang mampu dicuri sehinggakan tiada suara pun yang kedengaran. Beberapa ketika kemudian...

"Yay we did it mom. Tapi Mee pelik kenapa kita punya adunan kaler pepel? Selalu momma buat warna brown kan?" Mee yang musykil dengan hasil adunan mereka mula menyoal.

"Takpe la sayang, selalu ibu buat brown kaler kan. Kali ni lain sikitla." balas Bella yakin.


1 jam setengah kemudian...


"Momma tak jadi pun? Rasa kelat kot. Hangus pulak tuh. Tell me why momma?" Mee mula merengek.

"Shh, shh sayang, nanti kita suruh papa beli oven baru oke? Oven ni rosak kut. Arghh ni yang ibu down nih, down, down sangat!" Bellamula bermain emosi.

Edward yang sedari tadi memerhati gelagat mereka mula menghampiri. "Hows the result?"

"Papa....! Hangus..." mimik muka Mee sungguh lucu ketika itu.

Edward ketawa besar. "Nah ambil Ipad mini keluaran Kanada papa nih. Papa dah download siap-siap tadi cara nak bake bengkang. Tahu bengkang enkorang tak jadi punya. Hehe"

Mee bingung. Dipandang wajah papanya, kemudian ibunya, seakan tidak mengerti maksud disebalik sengih papanya.


"Sebenarnya nak, papa ni vampire dan sejak ibu kamu kahwin dengan papa, dia pun ada kuasa mistik istimewa. Dia dapat hasilkan makanan dari apa yang minda dia fikirkan. Haa gitu."

"Betul nih momma?"

Bella hanya tersengih dengan penjelasan Edward. Dia mengangguk.


"Wuaaa momma jahat! Down ar camni, down..." Mee mencapai dua belah garfu dsisinya...

Bella yang terkejut dengan tindakan spontan anaknya yang menghala garfu ke matanya mula melarang. "Jangan sayang jangannnnnnn......"





TAMAT








Ps :: Kahkah macam harem.



13 comments

November 20, 2012 at 2:11 PM

ahahahahaharemm hihih ;D

November 20, 2012 at 2:32 PM

???? ... Huhuhuhuuuuuu..
Last2 rupanya momma dia ada kuasa mistik..muehehehe..!!..

November 20, 2012 at 2:37 PM

Oloh...ada plak vampire hebat cmtu....ekekeke....nice story, bisa bikin kita ketawa....xde larr stress...

Psss...klu xsilap, cuma olahraga ngn bola sepak jew men kt uum.....

November 20, 2012 at 2:40 PM

kelako..pandai eh mereka jalan cerita bengkang down..

November 20, 2012 at 4:06 PM

hahahaha!!! mmg bengkang down!! hahahaha!!

November 20, 2012 at 6:51 PM

uit..olah ke? hehe

November 20, 2012 at 9:25 PM

hahaha , patotlah down , down , down ! haihh , teringin nk kuasa mistik cenggituh ! :D

November 20, 2012 at 10:18 PM

bengkakng hngus ke??hehe
macam2...^o^

November 20, 2012 at 11:42 PM

hahahahha! macam2 ... :)

November 21, 2012 at 10:51 AM

haha..dh mcm cite kasssim slmt

November 23, 2012 at 9:41 PM

bengkang pun bolehhhh. hahaha

November 24, 2012 at 1:00 AM

hahahahaa...adoyyy

January 12, 2013 at 11:49 PM

hahaha..ok,bleh byangkan muka sorg2 :P

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!