November 14, 2012

Istanbul, Aku Tak Jadi Mai


"Dian, you tak payah datang sini lah. Nanti cuti semester I balik Malaysia oke?" 

Azad sedang meyakinkan Dian. Dia tak mahu gadisnya itu bersusah-payah ke sana hanya kerana cinta. Dia mahukan Dian menumpukan sepenuh pelajarannya di Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah.

"Tapi you, I saja je nak holidays kat Istanbul tuh" Dian bersungguh.


 *****

Sejak pertelingkahan kecil diantara Dian dan Azad hari itu, mereka sudah 3 minggu tidak berhubung. Baik Azad mahupun Dian masing-masing tak mahu mengalah. Ego meninggi langit. Namun Dian mula merasa rindu yang menebal terhadap teman lelakinya itu. Dicapainya telefon lalu mengamati nama Azad di skrin smart phonenya.

Esok Dian sampai Istanbul!
Sengaja Dian memberi mesej begitu kepada Azad untuk menguji lelaki itu. Sedangkan dia hanya merancang untuk ke Istanbul pada bulan depan. Tut tut..tut tut.... Bunyi pesanan ringkas kedengaran.
'Hmm Azad.' Dian pantas membaca mesej dari Azad.


Really? Omajott. Nanti I jemput you kat airport. Kbai. - Azad

Eee tak sabar, tak sabar, tak sabarnye... Dian membalas teruja.






*****

Dian sampai ke perkarangan Lapangan Tebang Antarabangsa Kuala Lumpur tepat pada masanya. Lebih kurang sejam saja lagi penerbangan direct ke Istanbul. Sementara menunggu panggilan penerbangan, Dian lepak di Kiosk Tutti Frutti berdekatan.


"Eh, Dian kan?" seorang wanita lingkuangan 40-an menegurnya.

"Emmm" Dian cuba mengingati wanita itu. "Auntie Farah!" Kedengaran menjerit sedikit suara Dian ketika itu.

"Yes dear, its been a few years kita tak meet up kan? So how are you darl? Dengan beg besar ni you nak travel mana? Sorang je ke? Eh you kerja mana sekarang?" Soal wanita itu panjang lebar kemain uols.

Dian mengerut dahi. "Err saya..saya saje je bawak beg besar ni. Saje nak makan ice cream kat sini. Saya baru pi audition Masterchef last week, tapi dah tersingkir top 100."

"Ohh macam tuuu. Muka you dear sangat flawless ni..macam auntie jugak. Auntie ingat nak bagi job lah kat Dian. Jadi retis. Income 20k per month. Next week shooting. So how?"

"Really auntie? I want I want!" ujar Dian keriangan.


Makanya berlalu lah wanita itu bersama Dian untuk ke Mont Kiara bagi menandatangani kontrak persetujuan. Azad? So, Istanbul, Aku Tak Jadi Mai! Ahakk








Ps :: Demm ajak semorang gi tengok filem ni semua taknak. Depa kata tunggu donlod ja takpun youtube! Omajott. Salam Maal Hijrah. Ayuh bangkit dan maju.



43 comments

November 15, 2012 at 1:47 AM

hahahaha...so azad caner?


kechian die awwww..hjahaha

November 15, 2012 at 1:52 AM

ok td abg aku baru tgk cite nie.. Dia ckp dlm pggung ada org nanges bagai... pastu time dah hbis tu, semorang dalam panggung tepuk tangan.. sedap sangat ke cite nie ? nie rasa nak tgk nie.. Dah lama x tgk wayang huhu

November 15, 2012 at 3:40 AM

Haha..tak jadi mai no~ nice entry..salam maal hijrah..singgah2 la blog saya..hoho~

November 15, 2012 at 9:23 AM

lol obses nak jadi retis.. sampai lupa boyfriends dia menunggu. haha..hampeh! Jom pi tengok

November 15, 2012 at 9:43 AM

ohhh... begitu... so.. sesak x nk pg istanbul..?? ehhh.. mount kiara.. :D

November 15, 2012 at 11:52 AM

teman kite tgk

November 15, 2012 at 12:29 PM

haha, tu laa tengok cite ni macam best je. jom kite tengok dua jom jom :)

November 15, 2012 at 3:14 PM

nak tengok. tapi tak smepat. mmg tunggu donlod punya je lah. :D

November 15, 2012 at 3:30 PM

Nieza excited nk tgk citer ni..lisa sgt comel

November 15, 2012 at 4:04 PM

best ke cite nie ? kenapa wa macam tak de feel nak pegi tgk . tapi lisa tetap comel . hehe :D

November 15, 2012 at 5:32 PM

Baru tengok semalam cite ni..haha..orang sedih,kitorang gelak...mai gelak sebab nak cover sedih,motif dia tak tahulah.hahaha

November 15, 2012 at 6:55 PM

salam maal hijrah...jom tgk istanbul tak dtg tu...... tak sempat nak pi......

November 15, 2012 at 6:58 PM

KEKAWAN NA SMUA CKP BEST...NA NAKK TGKK JUGAKKK ;/

November 15, 2012 at 8:00 PM

ha??yeke tu..jadi mai ke xjadi??huhu
kene tgok ni... ^o^

November 15, 2012 at 8:00 PM

serious best tgk....tak rugi pun klau tgk kat panggung....bukan mcm cita melayu yg lain....

November 15, 2012 at 8:16 PM

jom kita tengok sambil datim..hahaha

November 15, 2012 at 8:23 PM

kahkahkah sian pakwe dia.. sanggup noo dia buat gitu

November 15, 2012 at 10:13 PM

haha . tak tengok lagi , download je senang . huu

November 15, 2012 at 10:14 PM

Hahaha! Boleh pulak tak jadi mai ek? Adehh. Macam kekwat sangat Dian tu. Loyar buruk gila :P

November 15, 2012 at 11:13 PM

Entry ni best :)

Jom join GA saye, http://cahayashakira.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-shakira-pathi.html

Support eyh, thanks :)

November 15, 2012 at 11:40 PM

haha..tu la..downlod je la zila..ehehe..save bajet..

November 16, 2012 at 2:00 AM

Alolo dah xda jodoh..ekekeke..btw MD pun tggu download.. Haha., follow sini :-)

November 16, 2012 at 3:05 AM

best ke cite ni? dh lama aku xtgk wayang..teringin gak nk tgk wyg..hehe

November 16, 2012 at 4:19 AM

fenomena filem malaysia selepas Ombak Rindu . laris punggung ni . eh panggung .

November 16, 2012 at 8:20 AM

ramai ckp citer ni best, huh...

November 16, 2012 at 9:09 AM

best ke citer ni? by the way nice entry..hehe

November 16, 2012 at 9:35 AM

bahahahha... sumpah kreatif lagi inovatif!!!

November 16, 2012 at 11:10 AM

takpa-takpa, biaq cheq yang p. kekeke. ramai orang kata sedap citer ni. tp ntahlerr, rasanya cheq tergolong dalam golongan yang nak donlod tuh. wakaka :D

jom join megagiveaway by me

http://belognanabyte.blogspot.com/2012/11/1st-mega-giveaway-by-girl-on-slope.html

November 16, 2012 at 1:10 PM


hmm...nak pegi tengok xde kawan. so download je lah. ahha...

November 16, 2012 at 2:28 PM

salam...

hat ti cerita dlm movie tu ke,cerita reka2 ke, atau cerita awak?...haha...

download je...hahaha,manalah nak maju industri p'fileman negara kan :p

salam maal hijrah jugak utk anda :)

November 16, 2012 at 2:48 PM

excitednye... paris tak mau mai?

November 16, 2012 at 3:21 PM

salam maal hijrah jgak , kak zila :).. entah bilalah free dapat tgok , biasanya kalau nak tgok pun, tunggu setahun akan dtg , lpastu ada lah nnt org upload dkat u tube .. hhe !

November 16, 2012 at 3:30 PM

p sorang2 lah..

November 16, 2012 at 3:38 PM

ahaha..azad nerajuk lg lar lepas ni..=D

November 16, 2012 at 5:14 PM

ahaha, boleh pulak lupa nak pergi Istanbul XD


takpe2, nanti 2 3 tahun lagi keluar tv3, kutlaa..

November 16, 2012 at 8:44 PM

best ke cite tuu?tp tgk mcm die g istanbul jek

November 17, 2012 at 12:17 AM

cte neh best .. respon positif !

November 17, 2012 at 11:03 AM

ler ingatkan movie terbaru :P

November 17, 2012 at 12:22 PM

pw jadi dgn azad?
happy ke marah?hihi

p/s: eh org ipoh jugak ke? area mana
#nanti boleh reply kat kotak komentar saya.hikhik

November 17, 2012 at 2:30 PM

comelnye lisa :)

November 17, 2012 at 5:03 PM

haha.. terbaek.. :) btul2.. zz selalu tunggu dkt youtube je.. hehe

November 18, 2012 at 10:06 PM

nanti suruh membr dwnload kt torent.TA x brape pandai nak buat. Nak tgok gak lah

November 28, 2012 at 10:47 PM

hahaha director ni buat cite sendiri pulak yek :P

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!