December 27, 2012

Landasan Keretapi LajuTerpanjang Di Dunia

Assalammualaikum,

Landasan keretapi laju terpanjang didunia mula dibuka di China baru-baru ini. Landasan yang berukuran 2,298 kilometer panjangnya yang menghubungkan antara Beijing dengan Guangzhou. Ingat lagi tragedi keretapi terbabas di China. Salah engineer ke pereka pelan? Jadah.. [sumber]

Jangan tak tahu, pengankutan awam yang paling terkenal dan paling banyak digunakan rakyat China ialah keretapi. Tak caya chekidaut kat [sini].

Sekarang nih titew rajin nak Google bagai tentang negara orang. Sejak dah pandai dan gemar baca online news chuols. Dalam bahasa omputeh ada, Bahasa Malaysia ada, cuma belum ketemuin bahasa alien pak. Saje nak tambah ilmu dan share kat sini bila malas nak tulis peribadi kat sini...


 
World's longest fast train line


Niat nak Googling dari sekarang tentang negara luar. Kumpul duit dari sekarang buat susah-susah je tau. Cari Datuk sponsor lah kahkah. Malas lah sekrang nak taip perihal peribadi. Perihal sangat. Sekarang nih bila Google je nak terus likkan katsini. Atleast blog berupdate jugak kan...





Ps This is autopublish chuols... Admin gi jumpa doc gigi hehe


4 comments

December 27, 2012 at 10:38 PM

Landasan Keretapi LajuTerpanjang Di Dunia nice..

December 27, 2012 at 11:20 PM

info yang sangat menatik ..

December 28, 2012 at 10:15 AM

wow .. bile lah bole naik mende ni . :D

January 5, 2013 at 12:35 AM

tau pun. blog kite pun dah jarang post pasal personal.. kalu ada yg betul2 menarik baru suka nak post . kalau x SEO jela jawabnye. hekhek.. Maklumlah kite nie bukan macam Fatin liyana x update pun ramai org masuk blog . mihmihh

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!