January 17, 2013

Forum Suara Haiwan - Kelab Peminat Burung Unta

Assalammualaikum,

Klik untuk tumbesaran.


Presiden Kelab Peminat Burung Unta pula tampil membentangkan masalah kroni-kroninya. Kenapa burung unta tidak boleh terbang? Haa inilah masalah utamanya. Burung unta merupakan burung terbesar antara burung-burung di dunia. Burung unta berdarah panas, dan merupakan spesis burung yang tidak boleh terbang.

Kenapa burung unta tak boleh terbang?

Salah satu faktor burung unta tak boleh terbang kerana berat badannya yang besar dan berat disamping burung unta tiada otot khas yang bolehkannya untuk terbang. Tetapi kelebihan burung unta ialah dia boleh berlari dengan laju. Bila burung unta berlari dengan laju, sayapnya itu berfungsi untuk menyeimbangkan badannya dengan fungsi mengepak. Haa gitu. Bertemu lagi dalam info burung unta yang lain. Ahak.




Ps :: Introducing to you, Mr Os. President Kelab Peminat Burung Unta lol.


51 comments

January 17, 2013 at 2:50 PM

oo..rupanya burung unta ni berdarah panas

January 17, 2013 at 3:05 PM

haha... burung unta.. comel.

January 17, 2013 at 3:20 PM

Skang ni masalah segala haiwan dah mendapat perhatian. Seronok la haiwan2 seluruh dunia :P

January 17, 2013 at 3:39 PM

hahaha..lawak..

January 17, 2013 at 4:04 PM

hahahaha..mendalam maksud entri ni..hehehehe

January 17, 2013 at 4:24 PM

hehehe nice..

January 17, 2013 at 4:40 PM

salam ukhuwah dari bunda..

January 17, 2013 at 4:40 PM

hihi,mndlm ni..kih2.

January 17, 2013 at 4:49 PM

trololo...

January 17, 2013 at 6:31 PM

hahaha... Mr Os. ye...
burung unta memang tak leh terbang,, tapi boleh berlari laju...

January 17, 2013 at 6:45 PM

menarik entry ni :)

January 17, 2013 at 6:50 PM

hehehe. masalah juga bintang ni ye.

January 17, 2013 at 7:13 PM

keh keh keh....comel je itu burung unta... LOL

January 17, 2013 at 7:39 PM

lawak pula bla tngok kartun tu~nice

January 17, 2013 at 8:34 PM

ewah2....

Enter your zip code hereAssalammualaikum, tima kasih sebab sudi singgah blogwalking kat blog is. Follower #2353.

Santai iskandarX
Info Corner by Noor Mala Shahar
iskandarX Society
Santai iskandarX

January 17, 2013 at 9:25 PM

jujurnya aku muak bile ramai benar blogger yg dok post psl benda si minah ni..

okey. kali ni agak kelakar dengan adanya bantuan lukisan kau yg klau aku tiru kompem xjadi.. hehe buta seni

January 17, 2013 at 9:55 PM

tu la, kita kena cipta satu cara untuk membolehkan burung unta ni terbang hehehe :)

January 17, 2013 at 10:38 PM

burung unta dgn ostrich sama ke?

January 17, 2013 at 10:48 PM

niceee..:) bls knjungan d sni

January 17, 2013 at 11:00 PM

hahaha comel + lawak

January 17, 2013 at 11:03 PM

cute cute.. haha.. terkedu leteww.

January 18, 2013 at 12:41 AM

apakah mknanya nih. xphm.. haha=P

January 18, 2013 at 12:48 AM

Hahaha. Baru syaz tahu. Kekekekeke

January 18, 2013 at 1:24 AM

heheh :)

January 18, 2013 at 3:40 AM

haishh burung unta ni melawan plak cakap org tua, please show your respect hokey

akak pah tarik mikropon kang baru hang tau...

PS: wah zila lukis ke tu...mmg cantik lah...

January 18, 2013 at 7:27 AM

hehehe...lawak la :P

January 18, 2013 at 8:26 AM

pasni satu persatu masalah haiwan akan selesai...

January 18, 2013 at 8:54 AM

owh.. ada makna tersirat di sittew :D

January 18, 2013 at 10:10 AM

Hahahhahaha..
Dalam memerli ada fakta sekali.... =D

January 18, 2013 at 12:30 PM

listen, listen, listen. huhuhu. jom tgk ni! http://ice-chirp-chirp.blogspot.com/2013/01/siapa-berani-sahut-cabaran-wonder-glow.html :)

January 18, 2013 at 12:52 PM

BRU TAHU :)

SYGG .. JOM KE BLOG DEDEQ .. TAHNIAH .. T SENDKAN NAMA N ALAMAT K

January 18, 2013 at 1:20 PM

tersurat dan tersirat hehehe

January 18, 2013 at 2:47 PM

Hamboih mendalam entri ni,kihkih ... tersirat tersurat semuanya cukup,kihkih

January 18, 2013 at 3:33 PM

masalah burung unta akn dpanjang ke parlimen utk mndpt perhatian..Hahaha..

January 18, 2013 at 4:02 PM

alala..sian ney brung unta tu..teringin beno ler dia nak terbang..bontot berat sgt le tew.aha..

January 18, 2013 at 5:07 PM

kasihan dia sebab teringin nak terbang...... tapi takpe...dia lari laju...... telur pun besar.....

January 18, 2013 at 5:15 PM

jinjangnya leher..both..kanggaru dan gadis.. so suweeet~~

bila nak lukiskan banner untuk robotkuning?hikhik.

January 18, 2013 at 6:26 PM

haha lawak2 :P

January 18, 2013 at 10:35 PM

hhahha...sweet jer unta tu pandang mata ke atas..

January 19, 2013 at 12:11 AM

bulu mata unta pjg...omeyy !tapi azie takut...

January 19, 2013 at 4:00 AM

Ooooo... =)

January 19, 2013 at 11:30 AM

@MaMa Rey
ehehe mcm tauuu jerk isu aper :p

January 19, 2013 at 12:41 PM

lepas nie saper yang tergagap gitu boleh panggil burung unta

January 19, 2013 at 12:48 PM

hihi..blh info di sini

January 20, 2013 at 3:47 PM

owh. macam tu eyh.. patut lah burung unta tak boleh terbang.. Abis kalau burung puyuh macam mana eyh?

January 21, 2013 at 11:08 AM

adehh..comel lah burung unta tue. ^_^

January 23, 2013 at 1:48 PM

muahaahha.. comel betul burung unta itew!

January 26, 2013 at 2:30 AM

xdpt bygkan mcm mne burung unta terbang dgn badannya yg besar tu...hihihi

February 6, 2013 at 1:09 PM

akk akk akk akk.. ni mcm animals have problem too :p

February 6, 2013 at 4:03 PM

listen, listen, listen..

semua hewan dah dpt pemerhatian yg sewajarnya..semua ada mslh.. hhahaha :)

omei nate tu ~

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!