January 15, 2013

Listen Parody by Mr Bie - Fenomena Listen

Assalammualaikum,



Fenomena 'Listen' jadi hits gara-gara forum 'Suara Mahasiswa' yang diadakan di Dewan Muadzam Shah, Universiti Utara Malaysia beberapa hari lalu telah mendapat liputan meluas di Youtube, Facebook, Twitter dan juga blog. Masalahnya, kenaakah benda nih mesti berlaku di UUM? 

Suara 1
Ms Bavani memang ada hak nak suarakan pendapatnya, tapi dia kenalah jaga sensitiviti kerajaan yang mentadbir sekarang. Nama pon forum melibatkan suara mahasiswa. Tapi bila ada mahasiswa yang tampil berani nak express opinion dia, disekat pulak oleh kak Pah (Sharifah Zohra Jabeen).

Suara 2
Kak Pah pon satu, nih forum suara mahasiswa level biasa-biasa je, awak tuh ada o'level, so jangan lah join forum nih kalau tak setaraf dengan awak. Bila dia mentioned taraf dia lagi tinggi dengan bangganya, dalam masa yang sama dia menunjukkan kebodohan dia. Apa kena mengena kucing dan jerung yang ada masalah, dikaitkan dengan forum macam nih. Cara dia handle mahasiswa pon tak seperti orang yang berilmiah apatah lagi profesional.

Suara 3
Dah tuh pulak malu dengan mahasiswa lain yang menyokong Kak Pah setelah menindas Bavani dengan kurang profesionalnya. Atlast disogok pulak dengan Galaxy Note free. Podahh.


Listen Parody by Mr Bie.


Dan tiba-tiba cepat pulak keluar video parodi - Listen Parody dari Mr Bie. Ala Mr Bie yang sebelum ih pernah came out dengan lagu Tak Terukir Di Bintang parodi tuh. Ahh kalau taktau silalah ke Youtube. Search je tajuk tuh... Listen to me !



Ps :: OMG saya bekas mahasiswa UUM. ;p


13 comments

January 15, 2013 at 8:47 PM

Artikel yang menarik....selalu juga dapat masuk artikel menarik busuk...boleh kongsi petua?

January 15, 2013 at 11:41 PM

hey , listen ! listen ! :P

January 15, 2013 at 11:58 PM

apa yang nak disampaikan time dia cakap pasal animal tu tak tercapai. tak faham. ahaha. maklumla, dia o-level. cheit.

January 16, 2013 at 4:18 AM

nak kena tgk ni..tapi sabtu ahad baru boleh bukak you tube..huhu ^^

January 16, 2013 at 9:13 AM

oo ini kah yg dok kecoh2 tu..

January 16, 2013 at 10:37 AM

OWH,patutlah emo lain mcm haha..owh sowy just kidding

January 16, 2013 at 10:38 AM

follow you here dear

January 16, 2013 at 1:38 PM

Sekarg ni memg tgh kecoh listen2 ni kan

January 16, 2013 at 2:47 PM

Memey dahsyat fenomena Listen2 bagai ni kat mana2 pon ada hahaha
tapi tertarik kat parody je hehe

January 17, 2013 at 11:45 AM

hahaha...mencanak la UV ngan tajuk entri ni..utk mggu ni...

January 17, 2013 at 1:12 PM

bg kite 2 2 sama je

bawani tu pon agak biadap

cik pah lagi biadap

:)

January 17, 2013 at 3:17 PM

Ulasan untuk suara 1,2 dan 3 tu disokong 100%. Last2 benda ni jadi bahan lawak je. Sana sini buat parody. Tapi sepatutnya yang nak mengajar tu la bagi contoh yang baek. Means, kalau org tu tak betul, tunjukkan lah jalan yg betul. Ni tidak, diberi pulak contoh binatang. Erkkk! Apa kaitannya eyh? :P

January 18, 2013 at 5:10 PM

dua dua ada kesalahan........

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!