February 5, 2013

Review : The Impossible

Assalammualaikum,

Movie The Impossible diadaptasi dari kisah benar tragedi tsunami pada tahun 2004 yang telah melanda Thailand. Ingat lagi tak? Alah Malaysia serta Indonesia turut terkena tempias tsunami nih. Ramai yang telah terkorban. Alfatihah..

The Impossible memetik kisah benar keluarga Bennet berhadapan dengan tsunami. Mereka memilih Thailand sebagai destinasi untuk meraikan perayaan krismas. Tapi tak dijangka tsunami pula melanda la kan. Musibah dan peringatan Allah tuh. Mereka anak beranak pada mulanya terpisah dan akhirnya bersatu kembali...



Filem The Impossible nih korang memang kena tengok sendiri. Best dari segi penghayatan dan kesyahduan cerita sangatlah ohsemm. Boleh menang Juara Lagu. Hohoh. Yang penting filem nih dah buat ai menangis oke. Demm yu *baling selipar




Ps :: Tapi ada dua part yang uncensored. Tutup mata tau!


25 comments

February 5, 2013 at 11:19 AM

baru tgk part mula2 yg tsunami melanda.. then anak dia dibawa arus * part tu pun nak nangis dah sy *

* baling laptop *

February 5, 2013 at 11:59 AM

sinopsis menarik..pastinya best

February 5, 2013 at 2:04 PM

@hafiz hafizol sensitif nau...huhu

February 5, 2013 at 3:38 PM

best cerita ni. family bonding cukup kuat

February 5, 2013 at 3:46 PM

nak nengok. misti nangis juga ni. wuuu...nangis siap2.

February 5, 2013 at 4:19 PM

saya pun dah tgk hari ahad aritu! sedih kan.. tak sangka 1 family tu semua boleh hidup. kuasa Allah kan.. :')

February 5, 2013 at 4:41 PM

Macam best jer citer nih.. Nak kena gi husha nampak gaya nih.. Hehehe..

February 5, 2013 at 6:44 PM

@Aien Alien mata ke atas aien oi... ;p

February 5, 2013 at 6:44 PM

@Rosmiza Ali husha lah kamu...

February 5, 2013 at 8:45 PM

kisah tsunami aritukan..mesti sedih cerita ni sbb diadaptasi dr pgalaman sebenar.. sebelum ni lya pnh dgn hafalan shalat delisha, mmg sedih sgt2

February 6, 2013 at 12:14 AM

saya nak tengok yang dua part je tu boleh tak?hahahaha :P

February 6, 2013 at 1:01 AM

tgk trailer mcm best. nk tgk jgk citer ni.. ;)

February 6, 2013 at 1:31 AM

Baru tengok preview je......
Belum tengok full movie lagi.......
Tapi nampak best!

February 6, 2013 at 2:01 AM

kena stand by sekotak tisu klu nk tgk movie nie....

February 6, 2013 at 5:17 AM

wajib tengok nie !! jom teman anis :D

February 6, 2013 at 7:28 AM

ok, nk tgk!!!!

February 6, 2013 at 8:51 AM

k.el nah dgr pasal cerita sebenar kejadian ni xsilap lam paper or tv..

muvi ni dah kuar dah ke?

February 6, 2013 at 9:08 AM

Ramai yg kata best...nak ajak hubby tengoklah..

February 6, 2013 at 9:11 AM

bez jgk eh..hensel n gretel pn bez.hehe

February 6, 2013 at 2:52 PM

wah. siap ade pesanan lagi. oke2. tunggu org bagi la. ngehngeh..

February 6, 2013 at 9:55 PM

part yg tutup mata tu la orang lagi nk tgk ...err @_@

February 7, 2013 at 1:10 AM

hohoho jahat citer ek boleh buat org menangis....:P

February 7, 2013 at 3:34 AM

nk amik ngan kwn nti..huhuhu *xnk tutup :P

February 7, 2013 at 1:59 PM

filem ni mmg ohsem and hensem. i pun dh tgk

February 9, 2013 at 1:13 PM

ni yg nak cari cerita ni nak pi tengok...

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!