July 15, 2013

Zombijaya Dari Novel ke Filem - KL Zombi

Assalammualaikum,


Filem KL Zombi bakal ditayangkan tidak lama lagi yang merupakan adaptasi dari novel terbitan BukuFixi iaitu Zombijaya. KL Zombi dibintangi oleh Zizan Raja Lawak (hero), Siti Saleha, Izara Aishah dan beberapa lagi artis tanah air yang bergenre komedi/aksi/seram. Kalau tajuk filem dikekalkan sebagai Zombijaya lagi rare kot. Entah hehe.


Teaser Trailer Filem KL Zombi

Sinopsis Filem KL Zombi
Selamat datang ke Kuala Lumpur! KL Zombie mengisahkan Aliff yang secara tiba-tiba digigit seekor anjing. Akibat gigitan itu dia mengalami penyakit pelik dan bertukar menjadi zombi yang kemudiannya menjadikan manusia sebagai mangsanya. Dapatkah KL diselamatkan dari serangan zombi? Hanya Nipis mampu mengatasi Zombi... Menarik ke tidak? Haaaa... sumber


Tips mengahapuskan zombi ;p

Zombi teh tarik satu!


Untuk maklumat lanjut sila ke official Facebook KL Zombi
Semua gambaq diambil dari FB KL Zombi. Huhu. 
Tarikh tayangan Filem KL Zombi 29 Ogos 2013.



Ps :: Dah tengok filem Pecah jugak. Okela sebab dah dapat agak apa jalan ceritanya walaupun belum pernah baca novel Pecah. Hebat tak? Hahah. Novel Pecah terbitan BukuFixi jugak..



21 comments

July 15, 2013 at 4:04 PM

kalaulah terjadi macam ni mmg..akak tak keluar2 rumah..takut! heheheheh..selamat berpuasa dik!

July 15, 2013 at 5:16 PM

seram pulak tengok orang buat teh tarik tu..

July 15, 2013 at 8:07 PM

hahaha part kene gigit tu klakar.. boleh jd zombie..tp suka tgk mekap diaorg jd zombie.. menjadi.. mesti klakar crita bila ada zizan..

July 15, 2013 at 9:52 PM

budak2 suka lah tengok filem ni nanti.. kita pun layan sama hehehe

July 15, 2013 at 9:57 PM

Pling xmenahan...tips tu semua....

July 15, 2013 at 11:31 PM

NAMPAKNYA ZOMBIE AKAN MENYERANG KUALALUMPUR PLAK...

July 15, 2013 at 11:50 PM

Thank you for following my blog girl :)

July 16, 2013 at 12:26 AM

baca sinopsisnya pun macam ngeri.. tapi kalau dah ada zizan menti jadi lawak punyakan?

July 16, 2013 at 1:34 AM

Ada zizan lahhh ! wahh . tak sabar nk tgk :D

July 16, 2013 at 2:43 AM

haha. kalau zizan yang berlakon ni, dah tentu kelakar.haha

July 16, 2013 at 8:05 AM

Selamat menjalani ibadah puasa :)

July 16, 2013 at 8:56 AM

mcm syok ja ni..

July 16, 2013 at 10:35 AM

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

July 16, 2013 at 12:14 PM

serius? tak boleh bayangkan zizan pegang watak nipis. Macam tak okey je.. hehehehe..

July 16, 2013 at 12:34 PM

zombi kg pisang dah lari ke KL.. huhu

July 16, 2013 at 1:39 PM

habeh le Zombi Kg Pisang udah takde koje....... Zombi udah ramei.....

July 16, 2013 at 1:39 PM

habeh le Zombi Kg Pisang udah takde koje....... Zombi udah ramei.....

July 16, 2013 at 2:33 PM

Assalamualaikum. heee ngeri okeh zombi buat air, hahahhaa :p

July 16, 2013 at 8:31 PM

Satu demi satu novel fixi dijadikan filem^^
Ary nak sangat novel mental dijadikan drama..
mesti best^^

July 17, 2013 at 9:43 AM

banyak dah cite novel di dramakan, filemkan. wah wah jom lah kita jadi novelist puleksss huhuhu

July 22, 2013 at 2:15 PM

mcm best jekk ! sbb ada zizan <3
ehh, lepas ni kita jd penulis novel la, kot kot novel kita pulak difilemkan didramakan :P

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!