September 7, 2011

Rupa Adalah Faktor Menjadi Blogger Popular ?

Assalammualaikum,


"Muka kau tak cantik macam Yuna!"

"Aku menyampah lah tengok muka kau"

"Bajet bagus lah muka macam tu? Gedik!!"

"Eh abang Ben lagi macho lah dari abang kau..." 

"Pesal blog kau tak hensem?!" Erk???


Itulah antara dialog-dialog yang sering dibicara dalam hati. Korang ada pernah tak terlintas macam tuh dalam hati? Haa kantoiii... Adakah fenomena Hensem atau Cantik rupawan menjadi faktor sesebuah blog itu popular? Seterusnya menjadi salah sebuah blog yang berpengaruh di seantero Malaysia? Mari kita kupaskan.


Ewah dah macam journalist pulak kan? Memang teringin pon.. ><


Kebiasaannya yang mempunyai kata hati seperti dialog di atas terjadi kepada blogger popular. Bagi blogger popular yang juga bukan artis tanah air, sering kali di keji secara halus. Betul tak wahai blogger popular? Jangan tanya saya. Sah-sah tak popular lah Jahh oii. Sering kali juga anonymous datang mengacau blogger popular secara mengeluarkan kata-kata tidak manis dan fitnah. Kan? Kesian kan?


Ini kerana salah satu faktor cemburu. Ya ternyata lebih ramai anonymous menyerang blogger popular berbanding blogger kebanyakan. Tak perlulah disini menyatakan bloger-blogger popular yang sering bermasalah dengan anonymous kan? 



Tapi bagi aku pelik dengan kaum manusia ni. Pantas cemburukan kejayaan dan kehebatan orang lain? Blogger popular juga suatu masa dulu payah untuk sampai ke tahap yang stabil bagi mereka. Telah ramai blogger yang aku perhatikan selama berblogging ni. Tabik spring pada Yuyu Zulaikha. Walaupun blogger popular, tapi beliau sangat humble. (setelah diperhatian sekian lama :P)


Memang senang nak jadi blogger popular tapi bukan senang nak jadi blogger terhebat. Macam denaihati.com kan. Memang tak boleh lawan kan? Rupa denai hati tu pun macam manalah agaknya kan? Faktor rupa bukan prinsip Denai Hati. Masih dan tetap hebat walaupun rupa bukan sandaran utama. Yang pasti mesti confirm beliau ni kacak. Heheh

"Eh dia ni comel/kacak lah. Aku nak follow lah."

Wajah yang cantik hesem rupawan merupakan bonus seseorang blogger. Bagi artis wajah adalah penjenamaan sesebuah blog. Haruslah kan. Saat ini ramai yang mempertaruhkan wajah. Tempek gambau besau-besau kat header. Oh tak salah. Apa kata kita berfikiran terbuka wahai rakan-rakan blogger? Sudah tentu industri blogging di Malaysia meriah bukan?

(Testimonial)
"Anita (bukan nama sebenar) ni kawan aku sendiri, memang beliau sangat cantik. Header dia penuh dengan muka dia je. Tapi dia baik dan mesra. Memang comel. Baru je blogwalking awal tahun ni, tapi follower kalah aku. Beribu je sekelip mata. Anugerah Blogger popular kasi dia. Heh. Last-last dia dah berhenti berblogging dah. Sebab faktor masa dan hilang rasa pada blog mungkin. Motif? Bukan semua orang sejiwa dengan Blog."


Akhir kata bukan sahaja faktor wajah memainkan peranan, kemesraan, rajin berblogwalking, bukan kaki copy paste, pandai bermain SEO, dan banyak lagi faktor yang memungkinkan kita menjadi blogger popular atau terhebat. Susah-susah dulu pendapatan bukan?


ps :: hidung saya kemek..



38 comments

September 7, 2011 at 5:42 PM

hidung sya kemek juge!
hehehehe...betol2..
yg pntg contohi kegigihan blogger popular ini
supaya kite keep in blogging kan?
cemburu or memaki or dengki tak kemana pon..d
ok lagu tu je..
kene hambat balik adelah..hee
so...be urself..n chill!hehehe =]

September 7, 2011 at 5:45 PM

glupppp~ tertelan halkum. rasa macam tak layak je ladi nak jadi fofuler... ape pun.. tak rasa pun sebab banyak juga blog tak tunjuk muka,femes :)

kadang kadang orang cari pada kelainan.. isi.. macam macam lagi faktor..


ape pun, mekasih sudi tepek link belog yuyu kat situ.. sobb....


hugs <3,
Yuyu Zulaikha

September 7, 2011 at 6:04 PM

alamakk!!hidung saya pesek..hehe
yup...setuju dgn cik aimie amalina:)just be urself~~hehhe

September 7, 2011 at 6:15 PM

idung sy pon kemek juge :p

September 7, 2011 at 6:27 PM

idung aku pesek, aku ok... hehhe

September 7, 2011 at 6:32 PM

haaa,kantoi suda. *suda lame memerhatikan cek yuyu zulaikha?hik2 :P

September 7, 2011 at 6:33 PM

=) hehe popular dgn kualiti
nice2 ..

September 7, 2011 at 6:37 PM

bgus entry ni.... ada jg blog tu hebat tp ici xprnh nmpak muka blogger tu..misteri je..^^

September 7, 2011 at 6:51 PM

tapi kalau dia mmg suka-suka nk edit and x terlintas lngsung nk bgi jdi tumpuan?

September 7, 2011 at 6:59 PM

asal x tempek link eden? hahaha...bergurau...hidung eden ada dua lubang...kah3...cantik ke x itu bkn soalannyer...y penting entri dy babe!

September 7, 2011 at 7:07 PM

hidung saye kembang kempiss..hehe.......... ;)

September 7, 2011 at 7:55 PM

so k la, apa yg penting, entry yg suka dibaca, nice to read, n byk info menarik yg nak dikongsi..
peramah lg best, dari cantik or ensem.. jnj xcacat lah.. ^^ alhamdulillah..
btw, hidung saya kembang..mama selalu kutuk..weee

September 7, 2011 at 8:18 PM

cantik ke yuna? hehe emsem ke abgben? ehhee semua ok je.. jgn lah kite mengutuk.. setuju berfikiran terbuka la.. biakan mereka dgn cara mereka.. :D

September 7, 2011 at 8:28 PM

best entri..stju...
nk wet raya.. ^_^

September 7, 2011 at 9:17 PM

Hidung saye x mancung.. sobsss! heee :D

September 7, 2011 at 9:54 PM

hidung sya pun kemek jugak!SOBSS~~nice entry sngt la stuju menuju;))

September 7, 2011 at 9:59 PM

hidung phat pun kemek jugak ...boleh cemburu atas kejayaan orang lain tapi cemburu untuk jadi lebih maju lG bukan nya cemburu yg memebawa keburukan

September 7, 2011 at 10:17 PM

sekarang baru tahu npect susah nk dapat follower...hahahaha :D

http://khayalan27.blogspot.com/

September 7, 2011 at 11:00 PM

haha..terkejut Lat'z bila Paris Hilton..eh..Paris Hilton lagi tu..letak "awak tak cantik..saya tak nak follow awak"..pa kes ni..bila pergi blog..rupa2nya entry ini..hehe..yup..betul kata Cik Paris..Lat'z tak tau sangat coz baru nak masuk 2 bulan blogging...tp muka mmg faktor tarikan utama...

September 7, 2011 at 11:44 PM

contoh blogger yang merendah diri, dia tak sesekali mendabik dada tentang pencapaian blog, BE, nuffnang, follower, dan apa saja.

September 7, 2011 at 11:45 PM

buat blog ni sebenarnya muka tak penting tau. yang penting hati.

September 8, 2011 at 2:40 AM

setuju!! ehehe.semua setuju saya nihh..

September 8, 2011 at 2:43 AM

setuju sgt ^^
rupa x penting pun.. ^^

efa singgah folow :)

September 8, 2011 at 7:21 AM

tp ramai je yg popular sbb wajah.

September 8, 2011 at 10:00 PM

hui hui!! blog popular sbb entry yg hot... :))

September 9, 2011 at 4:19 PM

suka zie dgn blogger populer yg tak sombong :)

September 9, 2011 at 6:15 PM

REALITi bkn FANTASI..
CANTIK plus touch up sane sini skit kt blog..femes!!
tp..tp..tp..entry mstila kebabooom!
=)

September 9, 2011 at 7:25 PM

hehe , wah entry ni mantap la ! :D

September 11, 2011 at 11:32 PM

idong sy pon kemek >____<

September 13, 2011 at 10:41 AM

tengah nak try2 SEO..tapi nanti lerw after cuti ..kih3

September 21, 2011 at 2:15 PM

entry yang baik

September 21, 2011 at 4:31 PM

muke cun pun..
entry x best
x layan gak.

September 25, 2011 at 11:44 AM

blogger populer biasa cantik . tp kdg2 tak juga . tgok pd cara mnulis..blogger popular ni kebanyakannya suka buat entri pasal kehidupan dieorang . best giler bace (:

May 11, 2012 at 9:53 PM

dulu buat blog bukan sebab nak popular.. dn saya tak tau pun jadi blogger boleh popular.. haha..

February 3, 2013 at 7:19 PM

salam.
terpulang pada mata hati masing2 yang membuat keputusan. > > > http://jmbelog.blogspot.com

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!