October 27, 2011

10 Hadiah Terbaik Untuk Wanita

Assalammualaikum,

cintailah cinta, hadiah untuk wanita, tips, bunga, facebook, keyword, love, shopping voucher


Top 10 hadiah terbaik untuk wanita iaitu isteri ataupun teman wanita anda. Tulisan ini ada yang diolah sedikit oleh saya mengikut pengalaman peribadi. Hohoh. Wanita ini sensitif dan lembut hatinya. Even benda kecil pun dia sangat menghargai, inikan pula hadiah besar-besar seperti ferrari sebijik. 10 hadiah terbaik untuk wanita ialah :


1. Hadiah Mendengar : Berikan hadiah ini kepada mereka yang memerlukanmu disisi mereka. Kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikataka. Jangan mencelah, menyengal dan jika diberi pandangan barulah kamu mula mengarang ayat yang sesuai untuknya.


2. Hadiah Tanda Kasih : Jangan kedekut memberi pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini memberi petunjuk tanda kasih dan sayang yang ada dalam diri kamu.


3. Hadiah Sehelai Nota : Ia mungkin ringkas seperti "Sayang Awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Aww. Letakkan nota ini ditempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.


4. Hadiah Ketawa : Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah " Saya suka ketawa bersama awak!".


5. Hadiah Puji-Pujian : Sesuatu yang simple seperti "Warna biru memang ngan dengan awak la" atau "Sedapnya masakan awak". Simple dan spontan dan tak usahlah nak bermulut manis sangat. Ucapkanlah dengan ikhlas.


6. Hadiah Bantuan : Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak dan bla bla bla...


7. Hadiah Bersendirian : Ada ketika wanita hanya mahu bersendiri. Peka akan saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri. Namun lelaki kurang rasa peka kan.


8. Hadiah Keceriaan : Cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang yang dikasihi.


9. Hadiah Riadah : Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi.


10. Hadiah Doa : Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka sentiasa di hati, minda dan doa kita.


Jimat je kerja orang lelaki ni. Percayalah wanita hargai semua ini. Kalau ada wanita yang mintak bukan-bukan macam cincin berlian ke, ferrari ke, banglow kat Puncak Alam ke, peti ais 3 pintu ke, serius tak payah buat bini sangat larhhh. Hahah. TETAPI kalau hari-hari special ke ape salahnya bagi something special dari 10 hadiah ni tau. Barulah romantika aromano.







21 comments

October 27, 2011 at 9:48 AM

hehehe..hadiah untuk lelaki cmner lak cik paris?...asyik laki jer kena bagi pompuan...hahaha

October 27, 2011 at 10:11 AM

err xdop awek mahupun isteri...jadi baca jer la,hoho

October 27, 2011 at 10:35 AM

Romantisnya..kena tgu pas kahwin baru layak dapat hadiah ni. Perempuan mmg hatinya lembut, sedikit penghargaan dah boleh menggembirakan hati. Tak perlu nk bg material mahal2, tp para lelaki jgn amik kesempatan lak.

October 27, 2011 at 10:36 AM

laki ai salu bagi hadiah kasih, ketawa dgn ceria...tapi hadiah bantuan tak salu bagi..uhuhu kena suruh baru bagi. :P

October 27, 2011 at 10:40 AM

yeah , 10 hadiah yang memang saya nak , rasanya semua org nak . bkn sy sorang je ni .

October 27, 2011 at 10:41 AM

laki ai salu bagi hadiah kasih, ketawa dgn ceria...tapi hadiah bantuan tak salu bagi..uhuhu kena suruh baru bagi. :P

October 27, 2011 at 11:19 AM

hohoho yang ni best!!! nak nak...

"Jangan kedekut memberi pelukan, ciuman dan ramasan tangan."

sorry termiang..

October 27, 2011 at 1:23 PM

semua tu aku pernah bagi.. tp tak dihargai pun.. lebih baik aku pergi dari duduk menunggu bulan yg tak akan jatuh..

October 27, 2011 at 1:45 PM

homaigod
nila hadiah paling besssshh


yg pntg selalu disisi =]

October 27, 2011 at 2:59 PM

betul romantik lau cmni..=p

October 27, 2011 at 5:05 PM

@nFx
eleh awk buat ler entry, wakil dr laki2...haaa

October 27, 2011 at 5:06 PM

@aiEz
praktikkan bile dh ade...hehuuu

October 27, 2011 at 5:06 PM

@Ekmi Rabat
betol3....betol sngat...kite wanita xmudah dibuli! hah

October 27, 2011 at 5:07 PM

@Niza Romli
ala bia la die rela sendiri bru romantis yuuuu

October 27, 2011 at 5:08 PM

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !
aw aww xpe...paham...huahua

October 27, 2011 at 5:08 PM

@Zul Fattah
betollah tuh, org xsudi nk wat acane...jgn nanges tau ;p

October 27, 2011 at 5:09 PM

@aimie amalina
kalo die big boss??? haaa ayoppp

October 27, 2011 at 5:09 PM

@merahitujambu
;p hehuuuu

October 27, 2011 at 5:14 PM

@Paris Lipton hahahaha, cik paris la buatkan...mewakili saya...saya tlng vote...hahaha...yang ni xnk vote...hahahaha...

October 27, 2011 at 11:46 PM

saya mahu semua hadiah2 tu

hihi

October 28, 2011 at 6:30 PM

hehehe..ct nk adiah puji-pujian :D..bf ct asek kutuk je..ceh!

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!