January 13, 2012

FB Fanpage Kurang Berfungsi

Assalammualaikum,

Semoga hari ni indah untuk kamu semua. Tapi ada khabar kurang indah dari saya. Tak tahulah nak cakap macam mana. FB fanpage untuk blog ni macam ada tak kena. Ibarat masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang rimau mengaum. (Hover!)

Masalah ni dah berbulan. Tapi tak ambil port. Cuma kadang-kadang selang seminggu check problem yang ada ni. Cuma dari 2-3 minggu ni ambil seriyus sikit. Ikutilah luahan hati ini.....


Fanpage Facebook tak berfungsi :
1. Tak keluar pon preview FB fanpage sebelum nak copy code! 
2. Lepas dah copy, letak kat blog dia tak appear seperti sebelum ni.
3. Sebelum ni dah letak kat blog, tapi hilang begitu saje.
4. Nak login boleh sebab sekali dengan facebook sebenar. Tak kan kena hacked?
5. Bila dah switch ke FB fanpage, try ke blog orang lain nak like fanpage pon orang tak boleh.


Macam mana nak perbetulkan problem utama ni eh? Buta teknologi sangat dah ni. Dah tanya kat google. Google hanya dapat tolong sikit-sikit je. Dah naik segan tanya banyak-banyak kat Google. Ingat nak removed terus je fanpage tuh. Tapi sayangggg~~

Kepada sesiapa yang sudi like FB fanpage blog ni diucapkan terima kasih sangat. Seramai 144 orang yang sukar ditraced. Terima kasih! Kalau dalam 2-3hari jugak tak dapat settle, serta merta FB fanpage tu kena removed!








23 comments

January 12, 2012 at 7:43 PM

sy pun tak reti nak tolong.maaf ye..

#tak jumpa pun fb tu,grrrrrr cmna nak add..hahaa

January 12, 2012 at 8:17 PM

lagi la tak reti..tapi dah 'like'...try buka tadi bulih ja..

January 12, 2012 at 8:23 PM

hmm..nk tolong pon x arif sgt psl fb nih..sori

January 12, 2012 at 8:36 PM

comel nyeeeee cover TL dia :))

January 12, 2012 at 10:29 PM

huwaaaa
pon x taw nk tlg gak sebb x de fan page ni
hehehee

cowee syg :)

January 12, 2012 at 10:39 PM

@aimie amalina
xmengapeee,


@pelangi
hikhikhik *tu je mampu


@shahz
xmengapeeee


@niza
buleh tp xleh dpt code tu


@storm
kannn xberuntg la demo... ;p

January 12, 2012 at 10:52 PM

nk tolong pon saya tak tau :(

January 12, 2012 at 11:20 PM

sy pon buta it,hihi.awk2 sy fan sharnaaz,.huhi.knp dgn die.i suke tgk die dgn shila dlm tu taw.sweet.

January 13, 2012 at 12:35 AM

ada code tertinggal nih...xpn code yg baru tu html5..function dia cm lmbt skit...but bila run smooth...

January 13, 2012 at 1:00 AM

x berapa minat bila novel diadaptasi. feel dia dah jauh berbeza.. huhu

January 13, 2012 at 2:44 AM

Sama lar.Tak taw nak buat apa..saya punya fanpage tak appear mcm orang lain.Means,kalau login fb baru dia keluar kat blog.Kalau sign out fb,dia hilang.ashane tu? nggeee=.=
Orang lain ade jek..

January 13, 2012 at 5:15 AM

kes aq cm zareliqa afiqa...
ekekekeke...
xdpt gak nk tolong..
slalu gak fanpage fb kt blog hilang tetibe...ekekekeek

January 13, 2012 at 8:38 AM

emm,bkn kepakaran cik ni..hehe

January 13, 2012 at 2:47 PM

sama ngan eme la bebehh -.-
senget betul fanpage ni. ahaks .

January 13, 2012 at 3:45 PM

fuhh aie tak like kat fanpage tapi nasib add kat fb personal kan?hee...

January 13, 2012 at 4:07 PM

menurut info terkini perkara ini berlaku ada sangkut paut dengan fb yang tgh dibaik pulih..zila try tunggu dulu ok. kalau tak juga terpaksa la removed. huhu

January 13, 2012 at 4:19 PM

@Aida Omaryeke tp dh lama sangat aihh, sjak oktober kut....huhu org lain oke je ;p

January 13, 2012 at 5:20 PM

lawanye fb page dia..

January 13, 2012 at 5:59 PM

tak dapek nak nolong sbb azzah pun baru buat..tak reti sangat ..

January 13, 2012 at 6:46 PM

sm nak tolong tapi sm pon pandai..kalau sm jumpa tuto dia sm bg taw naa

January 13, 2012 at 7:27 PM

ta reti nk tlg.. sy pon tade fanpage -.-

January 16, 2012 at 8:39 PM

not bad

February 10, 2012 at 1:31 PM

ha.. sme lah.. org punya blogshop punya fanpage.. buat2 xtimbul.. hey gere sungguh..

eh..
lawat2 la blogshop kite yep..

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!