October 30, 2012

Kalau Tergigit Halia?

Assalammualaikum,


Siapa suka makan halia dia tak sexy. Fakta. Kih kih (tipu je)

Bagi manusia yang tak makan halia nih, tahap kebencian dia terhadap halia adalah tinggi. Konon bila terjumpa halia kat tepi jalan, dalam bakul sebelah bakul bawang, jatuh dari langit seakan memberi reaksi yang hampir sama. Benci bilang benci. Sekali aku benci kuturunan engkau aku benci Sabariah.


Halia ni memberi rasa yang hampeh pada lidah. Sekali tergigit selamanya kekal di ingatan. Namun tak perlu disangkal lagi kebaikan halia. Faktornya boleh hilangkan angin dalam badan.


Oleh itu, bagi mengelak rasa fobia terhadap penerimaan lidah lalu demi yakin ianya berkhasiat, terpaksalah telan juga. Jika tergigit, cepat-cepat terus telan bersama nasi, atau juadah yang lagi atau bersama air umpama menelan panadol. Haaa gituu...






Ps :: Officially jobless..sobs sobs



16 comments

October 30, 2012 at 7:07 PM

kalau tergigit halia boleh tahan lagi. cuba kalau tergigit cengkih. fulamakk rasa dia menusuk kalbu. >.<

October 30, 2012 at 7:51 PM

ayah Miss Purple suka sgt masak meggi cmpur halia.. klau dia masakkn megi kitorang dah pesan siap2 dekat mak suruh sorok halia.. hihi :)

October 30, 2012 at 10:11 PM

tak ada halia, nasi lemak tak ada rasa.. seperti lautan tanpa garam. wahahaha

October 30, 2012 at 10:54 PM

Tak suke halia ye..sedap ape..dulu mase zaman anak dara..nieza pon tak suke halia ni..since masa dalam pantang aritu..kene pakse makan sbb nak kasi tubuh sihat n cergas..buang angin dalam bdn..now..kalau nieza masak sup ke what ever yg bleh letak halia..nieza akn masuk halia yg ketuk byk2..sedap tau..bile makan dgn nasi panas2

October 30, 2012 at 11:43 PM

kalau tergigit halia apa lah sangat

kalau tergigit lidah..perghhh.. kompom ambik mc 5 hari...haha

October 30, 2012 at 11:44 PM

oh lupa plak..macam mana ek nak letak link zila kat bloglist? sebab erorr plak kat bloglist nana..hummmmmmmmm :(

October 30, 2012 at 11:55 PM

halia? huhu selalu ada dalam moi sup.asingkan..hehe

October 31, 2012 at 1:33 AM

mohon gantika kepada kunyit ekekek

October 31, 2012 at 1:52 AM

ayie suka mkn halia...bagus tuk buang angin dlm perut :)

October 31, 2012 at 2:00 AM

serious ke sedap ni?

October 31, 2012 at 10:25 AM

HALIA BEST APA,LEH BUANG ANGIN!HEHE

October 31, 2012 at 2:45 PM

kita tak suka makan halia, tapi tiap malam b4 tido mesti buat air madu campur dengan serbuk halia, pastu kalo g spa suka request urut guna minyak halia...hahahah. so benci tu 50-50 kottt

October 31, 2012 at 7:04 PM

SO FAR NA BELUM TERGIGIT HALIA SBB MKNAN NA SIMPLE MMG XBOLE ADE BAWANG N CILI..
KLAU TERGIGIT BAWANG TU PERNAHH ADUHAII RASA DYEEE "MENAKOTKAN HEHHE

October 31, 2012 at 8:51 PM

adik cik siti suka makan halia....tp kalau cik siti, kalau halia tuu kecik dan da tergigit, telan je la...tp klau besar, walaupun da tergigit, tetap akan buang....huhu

October 31, 2012 at 9:06 PM

uka minum eno halia.huhu.lepas minum, kentut satu badan

November 2, 2012 at 2:24 PM

antara punca gua gaduh manja ngan mak gua.suka sangat masuk halia dalam makanan.

lu dah tak kerja ke?oh.dah kerja chef ke?dah bukak kedai makan eh? :p

kasi nama kedai.nanti gua datang merisik.erk.maksud gua..gua datang bertandang.

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!