January 9, 2013

Tips dan Trick Dapatkan CPUV / BE Dari Nuffnang!

Assalammualaikum,

Dapat CPUV (Cost Per Unique Visit) / BE (Buffered Earnings) berkembar lagi dari pihak Nuffnang. Thanks so much Nuffnang menyedari akan kewujudan blog www.dearxila.my nih. Nuffnang sejak kebelakangan nih pandai noh ambil hati blogger. Last dapat CPUV/BE nih dalam [Double Buffered Earnings Sedang Berlari-lari] nih.


Malu nak tunjuk amount kita. Tapi syukur...


Tips dan trick untuk dapatkan CPUV/BE dari Nuffnang.
Betul la apa blogger otai kata. Mula-mula kita kena stabil pageview visitor kita, bila rasa dah oke hantar ticket kat Nuffnang bila tak dapat atau tak pernah dapat CPUV/BE lagi. Hantar kekerapan kali. (Tapi pengalaman saya, dua kali setahun je. Aipp jangan malas!) Bila dah dapat CPUV/BE, updatelah kerap. Lepastu tricknya, jangan update hari-hari, biar selang seli ke, nanti Nuffnang bagi lagi CPUV/BE kat korang... Itulah dari pemerhatian hamba.... Just shraring...

Untuk tips dan trick yang lain, contohnya nak dapatkan pageview ke, hamba tak berapa mahir. Pageview hamba bawah 400-200 je. Kalau tak update lagilah jatuh.

Dah share tips dapatkan CPUV/BE dari Nuffnang tadi kan, apa lagi pandai-pandailah click kalau nampak iklan dari Digi dan Nilai University ya. Makaceh.... Kalau blogger baru yang belum mendaftar ayuh daftar di NUFFNANG atau  CHURP-CHURP. Kalau buat blog haruslah selitkan income ya.. Baru semangat nak blogging. Terpulang pada individu...





Ps :: Tolong update address blog hamba kat blog kamu-kamu ya. www.dearxila.my.


27 comments

January 9, 2013 at 6:34 PM

rezeki2. begini ye tips nye tuan hamba. nice2. :D

January 9, 2013 at 8:31 PM

terima kasih, hehe . Tak pernah lagi ni dapat be

January 9, 2013 at 11:10 PM

syip.... Ane langsung daftar ......

January 9, 2013 at 11:19 PM

hana dah try semua dah. dia kata tunggu pengiklan berminat atau x untuk mengiklankan di blog. sampai skrang xda pa pun.hehe biar je lah

January 9, 2013 at 11:53 PM

wah tahniah...nice info ni zila tapi camne tu update kerap tapi jgn update hari2?

January 10, 2013 at 12:19 AM

xpenah dpt ape... geram seh.. huhuhu

January 10, 2013 at 4:57 AM

thanks 4 da tips cik zila ..^,^

January 10, 2013 at 11:20 AM

L ingat xdapat cari dah blog xila.. =( tukar nama erh.. adoi3..

January 10, 2013 at 2:33 PM

Alhamdulillah, murah rezeki Zila.. =)
Thanks jugak for the tips & tricks.. Sangat berguna nih.. Btw dah click2 iklan Nuffnang Zila.. Lepas ni Mieza komen DONE jer k kalau dah klik2.. ^_~

January 10, 2013 at 5:56 PM

kadang2 tak faham jugak sebenarnya. tp halangan yg paling besar, malas nk update :P

January 10, 2013 at 7:01 PM

xpernah cuba pun..hehe..malas nk follow step.. ^^

January 11, 2013 at 10:40 AM

xpenah dpt lagi be ni taw..btw terjah dri blog mak dara,follow sini jugak yeh

January 11, 2013 at 10:51 AM

bekurun tak bukak nuff tu


buat sakit hati jek :p

January 11, 2013 at 1:04 PM

income sya dari nuffnang ade la sikit haha

January 11, 2013 at 7:37 PM

semua neh nasib . huahuahua

January 11, 2013 at 10:39 PM

waa... sye xbuat nuffnang pon lg... huhuu
dpt tu share2 la dgn sye skit... hee xD

January 12, 2013 at 4:32 AM

salam zila..:)

ayie nak hantar tiket yg tertangguh2 dari dulu lagi...adehhh :P

January 12, 2013 at 6:25 PM

tips dia senang je.kena ada scandal dengan pekerja nuffnang..hahaha

January 13, 2013 at 2:53 AM

followe sikit no hal..yg penting sentiasa upkan n maintain jumlah viewer yg datang kat blog kalau nak BE melekat...

January 13, 2013 at 3:39 AM

dh ade dh nuffnang ni tapiii ....... hampehhh

January 13, 2013 at 9:11 AM

Alahai. Bab BE, nuffnang bagai ni yang taktau nak komen apa ni. Hehehe. Maklum la blog hamba miskin. Tiada punca pendapatan. Lagipun siapa sangat la yg sudi singgah. Haaaaa dah dpt BE tu mohon tuan hamba jgn lupa kepada hamba. Lanje eskim pun jadi lewwww :P

January 14, 2013 at 11:00 AM

kite daftar. iklan xley letak. xtau dah macam mana. so, tak letak terus. hehe.. nice. tips boleh guna 1 hari nanti. ngee~

January 14, 2013 at 3:50 PM

wah ilmu nih, harus dipraktikkan!

salam, sya dtg BW dr segmen Mak DAra :)

January 14, 2013 at 7:27 PM

tips yg bagus ni...hee...ezad masih menunggu CPUV pertama utk tahun 2013 ni...bila la agaknya..hee~

March 20, 2013 at 12:14 PM

macam mananye nak hantar "ticket" tue??hihi

May 30, 2013 at 12:12 AM

mak aih. takleh update hari-hari ke. haha

http://lovelynemo.blogspot.com

November 28, 2013 at 8:35 AM

terima kasih ye bagi info :)

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!