February 23, 2013

10 Tanda-tanda Korang Dah Gemuk !

Assalammualaikum,

Tanda-tanda yang korang nih dah gemuk? Atau bahasa sedapnya, berat badan bertambah. Mesti streesss kan kalau berat badan naik. Lebih-lebih lagi orang perempuan nih. Isk isk isk...

Google. Dah macam ni baru tersedar kan ermm..


10 Tanda-tanda Korang Dah Gemuk:

1) Korang akan rasa lebihan ketulan di bahagian badan diri sendiri. Bila tengah rileks-rileks menonton Rindu Bertamu di Abu Dhabi, terasa perut terjojol keluar dan sedap diletak picit tv atau teh tarik atas perut sendiri. Erti kata lain korang dah boroi..

2) Bila berjalan di Danok, Selatan Thailand,, betis berselisih dengan betis. Ada geseran antara betis kiri dan betis kanan. Lepastu baru korang sedar, betis semakin berkembang! (nih la sumber alert saya huhu)

3) Asyik nak makan makan makan. Bila dah tersedar korang terlebih makan, korang akan feeling macam ni..., 'Ehh banyaknyee aku makannn!!?

4) Jalan berlari atau jogging dalam beberapa minit je dah terasa mengah gila.

5) Terasa malas nak angkat punggung. Nak bergerak dari satu tempat ke suatu tempat pun rasa malas. Walaupun jaraknya hanya beza 3 depa camtu... (Eh ni orang pemalas nih..!)

6) Kawan korang akan tegur korang gemuk. Dan korang akan memperlekehkan pandangan kawan korang tuh dan beriya tak nak mengaku korang gemuk. Kawan adalah cermin sejati korang tau...

7) Bila lalu depan kedai Takasima ke Ogawa ke, akak promoter akan panggil korang untuk cuba mesin exercise yang terbaik untuk korang test. Lalu korang jalan laju-laju dari promoter naif tersebut... 'Eh aku kurus oke...'

8) Seluar atau baju korang semakin mengecil. Sebenarnya sah korang semakin membesar. Lepas tu terasa nak pergi shopping baju lain. Membazirnya korang nih...!


9) Pakwe atau makwe korang mintak clash... Hahah..


10) Tak muat pakai baju peplum ready made bagi si gadis... Sadisnye... Makkkkk...!



Bagi mereka yang berbadan gempal, ayuh bersenam demi kesihatan pada masa hadapan dan kehidupan bahagia yang bebas penyakit. Harus tau sebab nanti kita malas, cepat letih, stress, manja terlebih, gedik. (Eh?) Saya kalau badan naik sikit mulalah rasa berat punggung. Bukan nak cantik langsing pon, tapi kesihatan, ya kesihatan..ya ya..

Ayuh rakyat Malaysia, mari amalkan pemakanan yang sihat dengat oat. Harus!!




41 comments

February 23, 2013 at 12:15 PM

Ehhh..tak baca ni pun aku memang dah tahu aku gemuk. Wakakakaka =D

February 23, 2013 at 12:20 PM

sejak kawen ni, ramai yang cakap saya gemuk.

February 23, 2013 at 12:24 PM

Hehehe..aduhai perempuan..berat badan mesti jadi kepentingan kan. Saya makan banyak tapi badan susah naik, tapi kalau sekali naik..haah..ambik kau, susahnya nak turun.

February 23, 2013 at 12:26 PM

hehe..belum ada tanda2 lagi..:)

February 23, 2013 at 1:39 PM

@reenapple boleh reen bolehhhh....semngat yg penting! XD

February 23, 2013 at 1:39 PM

@the malay male Tulah kalo org dah kawen takpe...abaikan...huhu

February 23, 2013 at 1:40 PM

@Nurul Aini Samala kita, tapi cepat naik capat turun.kena ready minda ahak

February 23, 2013 at 1:40 PM

@Arra Ahmad Wah wah untunglah badan kan..

February 23, 2013 at 1:56 PM

ada orng gemuk tapi nak pakai peplum jgk..haha

February 23, 2013 at 2:58 PM

hu3...remy terasa.......

February 23, 2013 at 3:31 PM

walaupun aku kurus cantik mlek *perasan* aku memang tak minat lagi terhadap peplum,haha

February 23, 2013 at 3:45 PM

ehehe tengah rancang nak makan oat la ni. tapi xterbeli2 lagi pun.huhu

February 23, 2013 at 4:06 PM

erkk,, krek krek, macam dah nak kena je..haha

February 23, 2013 at 5:52 PM

berat badan mesti jaga kan..bukan apa utk kesihatan diri..setuju tu..so, selalu bersenam dan jaga pemakanan anda..:-)

February 23, 2013 at 6:07 PM

sy selalu jugak letak teh tarik atas perut tu...:P

February 23, 2013 at 6:41 PM

Yg no9 tu mcm tak da kaitan ja. Haha



10 tnda korang kurus lak pasni yer :D

February 23, 2013 at 9:49 PM

aah,sangat hairan sebab baju semakin mengecil.huhu~~~
waaaaaaaa....

February 23, 2013 at 10:39 PM

oat...oh tidakkk...rietta xsuka oat...sebab dia mcam berlendir....ooh nooo...

psss...haah...dia ada private beach...khas utk hotel tu sj...

February 23, 2013 at 11:34 PM

tips2 utk tambah berat badan ada tak? heee..

February 24, 2013 at 12:10 AM

hishhh...benci point plg last..sebab frust hahahaha !!!


jiran tersyg, sy dh gemuk..sedeyh2 !! uwaaaaa

February 24, 2013 at 1:07 AM

kena jaga pemakanan ni

February 24, 2013 at 7:14 AM

Badan berisi tu xpa, yg penting kesihatan kena jaga.. :D

February 24, 2013 at 12:06 PM

erm....belum smpai tahap tuu lg kot...tp rasanya dah otw...sbb berselera sungguh cik siti makan skrg...hheheh

February 24, 2013 at 1:03 PM

1 lagi. sparetyre akan kelihatan haha

February 24, 2013 at 1:08 PM

yang no 9 tu paling sadis, ingatkan nak support, hehe...

February 24, 2013 at 2:21 PM

Boleh tak ak tak bca entry ni smpai habis?

Sebab aku sedar, aku dah makin gemuk,hahahah

February 24, 2013 at 3:22 PM

ahhh..selamat..lg muat pakai peplum..kihkihkih

February 24, 2013 at 6:54 PM

Yes....I ada semua petanda tu haha....yang pasal betis berlaga betis tu betul...semenjak berat badan dah naik ni, rasa tak selesa nak berjalan sebab jeans dah ketat :(

February 24, 2013 at 9:54 PM

org yg buat entri ni.. mesti berdasarkan pengalamn sebenar :) heheeeee

February 24, 2013 at 11:20 PM

gua sorang je ke yg hepi bila berat bertambah?

February 24, 2013 at 11:49 PM

hihi.. kena tempek kat muka sendiri...

ok, bila baca entry ni, terus semangat !

February 25, 2013 at 4:02 AM

terasa sungguh membaca entri ini..hahaha..yg peplum tu mmg xdpt pkai...uwaaaaa

February 25, 2013 at 7:04 AM

ok.muat lagi pakai peplum.so kurus lagi.hehe

February 25, 2013 at 7:20 AM

i semakin gemok. asyik makan makan mkan. heuheu :D

February 25, 2013 at 12:24 PM

he he he mcm betul je !

February 25, 2013 at 4:05 PM

over betul gambar tu -_-

February 25, 2013 at 7:12 PM

lepas bc ni rasa mcm nk mkn oats saje...wuuu TT__TT

February 26, 2013 at 11:00 AM

hahahhahahaah.. tak suka nombor tujuh tu.. pernah kena.. aduhaiiii :)

February 26, 2013 at 12:43 PM

lawaknyerrrr..
gelak bce entri neh..

February 26, 2013 at 2:30 PM

haha siyess tertarik dgn tajuk neh ! haha plg xle blah, lalu dpn takasima kn pgil, hahaha sabo jela.. dan yg plg tragis tentunya kempunan nk melaram dgn peplum !

March 7, 2013 at 11:37 PM

hehehe..gelak baca ni..betul la tu..baju sy dah semakin kecik..hahaha

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!