February 16, 2013

Iklan Produk Kesihatan Zaman Sekarang

Assalammualaikum,



Iklan produk kesihatan zaman sekarang semakin meletops you all. Macam-macam ayat maneh (manis) yang dipancing oleh syarikat pengedar. Bila baca kat paper/pamplet ke, bunting-bunting liar kat supermarket ke, rasa macam malu nak baca! Ayat terlampau! Siap tempek sekali muka pakcik/makcik tua yang sengeh semacam. Yekkk. Kesian kat cucu enkorang..

Inikah yang dikatakan strategi marketing yang berkesan?




Ps :: Plan ke Kelantang sah ditunda ke minggu depan ><"


30 comments

February 16, 2013 at 11:43 PM

yg kak ton tu lawak iklannya..ahahahha...ada jugak ayat mcm tu ye...hihihi

February 17, 2013 at 12:06 AM

dah bagi tu memang yang da lawa, cer bagi nenek2 yang pakai ke.. haha

February 17, 2013 at 2:45 AM

comel kak ton!!! hahaha

Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

February 17, 2013 at 7:57 AM

paling aku malu iklan nak buyong tu..wah xsanggup nk baca

February 17, 2013 at 9:11 AM

bikin seram kan...

February 17, 2013 at 9:11 AM

yang produk kakak2 jadi langsing tu lagi la...tudung + legging. malu kita tengok. huhu

February 17, 2013 at 11:15 AM

Kelantang ke kelate dear? Hehehe..

February 17, 2013 at 11:27 AM

ok yg kak ton tu mmg tak tahan.. lawak kot tgok cara die promote brg... hihi.. comelll

February 17, 2013 at 1:34 PM

Macam-macam ada..
Hehe :)

February 17, 2013 at 3:01 PM

iklan produk kecantikan kt radio pun siap cakap, nenek tua nampak mcm gadis mude

February 17, 2013 at 7:39 PM

sgt stuju~~

iklan zmn skg dh mcm iklan lucah dah...sori 2 say..

February 17, 2013 at 8:15 PM

betul tu..smpai kdng2 reena sendiri malu nak baca kot..muahaha

February 17, 2013 at 8:55 PM

Setuju!!! Kita yg membaca bunting2 liar tu pun rasa mcm malu. Tgk muka pok cik2 tu laggggiiiiii malu. Haih!

February 17, 2013 at 9:07 PM

hahah kak ton jugak yang tercalon kan

February 17, 2013 at 9:36 PM

tpi ini ok lagi.. itu blum kira yg produk kuatkan dalaman...lagi tak boleh blah...keh3....

February 17, 2013 at 10:12 PM

tu belum lg dikira ubat2 kuat yg dipasarkan, sampai ke cbox gua pun diiklankan, yuckss.

psssttt, retis pakat suntik vitamin c, org pakat dok pecaya produk tu berkesan, pfftt

February 17, 2013 at 10:42 PM

zaman sekarang semua dah boombastik, no hiding-hiding dah...tapi tula, macam xila cakap ler, cian dengan cucu diorang, tak segan ker...

February 17, 2013 at 11:36 PM

paling tak leh blah iklan kak ton tu..ade jugak ye commercial camtu..

February 17, 2013 at 11:42 PM

manis yang amat ayatnya,tapi takpun berkesan...

February 17, 2013 at 11:50 PM

yang kak ton tu mcm usahawan kosmetik yg sllu kuar kt WHI je he3....

#terlalu byk sgt produk smpi x tw nk plh mn satu sbb semua pakai ayt pelaris yg seram tengkuk bulu roma bila baca he3...

February 18, 2013 at 12:35 PM

iklan kak ton tu kelakar..comey kan lalalaa

February 18, 2013 at 9:55 PM

rasanya iklan produk kecantikan lg melampau..dah macam tak pakai baju ada..bersepah iklan dimana2..klu budak2 tengok memang tak elok...

February 18, 2013 at 11:16 PM

malu bila baca iklan ubat kesihatan terutama yg suami isteri tu.....
kan tak elok kisah dlm bilik diceritakan......

February 19, 2013 at 11:57 AM

Ntahnye. Yg jadik model 'sebelum' tu, tak malu ke ek? Pelik laa. Pastu 'selepas' kemaen selim melim pakai kebaya. Cheh! Macam tak sesuaiii je iklan cenggitu.

February 20, 2013 at 12:13 AM

hahaha.

aku tak terpengaruh. adakah aku hati batu

February 21, 2013 at 2:28 AM

hihihi mmg comeii kak tonn....

February 21, 2013 at 9:21 AM

itewww comey tak? KAHKAHKAH

comeyyyyyy... KAHKAHKAH

February 22, 2013 at 5:28 PM

haha..kak Ton, kak Ton

February 27, 2013 at 1:06 AM

Hihihi.....saya memang dah addicted dengan iklan kakton tu....terngiang2 suara dia.....oh kak tonnnnn!!!!
Bahahahaha

March 6, 2013 at 5:34 PM

Tersengih² baca n3 nih. Teringat iklan kak ton tu. Sampai anak2 pon terikut ☺☺

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!