February 19, 2013

Pentingnya Diari dan Biografi

Assalammualaikum,


Apakah kriteria seseorang untuk diiktiraf sampai ke peringkat biografi? Biografi merupakan kisah tentang keseluruhan kehidupan seseorang. Kebiasaanya tokoh atau pemimpin yang banyak berjasa. Yang asyik bebel kat blog duduk diam-diam.

Ok la fine-fine. Terasa nak taip setiap sejarah yang berlaku dalam hidup saya. Dari lahir (kalau ingat) sampailah sekarang. Bukan apa ini bukti sayang diri sendiri hehe. Mana tahukan suatu hari nanti jadi nyanyuk atau hilang ingatan ke bolehlah recall dan baca balik. Hukaloh.



Sebab tuh saya dah prepare sebuah diari/buku (tangan ke dada) dan tulis semua benda penting (telefon no, password dan id blog fb/twitter/blog) dan semua tarikh atau peristiwa penting. Buku nih hanya hahahahubbyhahaha je yang boleh baca. Mulanya ada buku nih bila ex boss suruh wajib jugak buka 1 diary. Tapi bila boss takdek, mula la ngelat kat ofis layan sketch.

Kalau tercicir nasiblah kau xila! Habis segala rahsia sulit kerajaan idaman yang kau bina bocor ditangan perisik Amarika, heh. Dan ada juga lah part untuk sketch secara huru hara.


Oke itewww kasi usha siket jewww ;p

Dan korang bolehlah tatap dan menghayati kisah peribadi hambo molek deh kalau suatu hari hambo kelik menghadap Ilahi. Alamak seram. Dont worry mati itu pasti. Insyaallah akan start melalui esok setiap jam 12.01am keatas. Atleast adalah modal nak taip entry kalau takdak idea nohh. Jangan lah baca ya kalau ada post tengah malam. Jeng jeng jeng. Stay tuned chuolsss on xila'channel. xoxo. Kbai.

Ps :: Hello monday...*krik krik krik


42 comments

February 18, 2013 at 1:56 AM

deno pun ada diari... xde org pun bc diari deno tuh sbb tmpat simpannya mmg rahsia..

February 18, 2013 at 8:27 AM

Diari +lukisan skali btw cmel

February 18, 2013 at 9:10 AM

Eh, Xila dah kawen ke? biar betik? nampak macam kanak-kanak rebina je? macam budak form 3 je. Haih!

February 18, 2013 at 9:31 AM

itula mmg kna ada gk..klu terlupa sng kan

February 18, 2013 at 9:37 AM

Wah..cantiknya lukisan dia..

February 18, 2013 at 9:51 AM

bagusnyer,.. KA mmg malas bab nak tulis2 diary ni hehehe

February 18, 2013 at 12:34 PM

wahhh bagusnya tak pernah ada diari mori nie :)

February 18, 2013 at 12:35 PM

@deno samelah..baik punya markas...
:P

February 18, 2013 at 12:36 PM

@Izza Sakura ahakkk. unofficial sebenarnya.. huu

February 18, 2013 at 12:36 PM

@Cik Syida hahahah pui belum...wat i means is future hubby hahahhaha

February 18, 2013 at 12:37 PM

@Cik Syida form 3 macam kanak2 sangat lah cyda ><"

February 18, 2013 at 12:38 PM

@are_lin@yu tula..utk org yg makan semut banyak jek ;p

February 18, 2013 at 12:38 PM

@Diana Azis kuikuikui malu ittew ;p

February 18, 2013 at 12:39 PM

@Kesuma Angsana samala baru post 5 benda je dlm diary tu sepanajang 2013 nih.. ;p

February 18, 2013 at 12:43 PM

aku nak pinjam,aku ada tulis syair dalam diari ko.. sekarang aku nak amik balik

ko letak bawah pintu umah aku pas balik kelas agama kang ye

February 18, 2013 at 12:50 PM

hahaha..btul tu..mnala tau satu hari nnt bla da nyanyuk...ble dijadikan bahan recall~kan~

February 18, 2013 at 1:06 PM

ct nk buat diari tp slalu xjd...sbb tkot org bce...hahahah

February 18, 2013 at 1:28 PM

dlu ade. tp memula je rajin. pastu malas nak tulis dah. skg blog je lah medan menulis ambe. hehe.

February 18, 2013 at 4:11 PM

buku saya ade banyak.. tapi konsisten nak tulis tu xberapa. hehe..

February 18, 2013 at 5:40 PM

adalah buat diari masa zaman sekolah dulu, pastu malas, tinggal jadi tukun jer...now start balik balik, version lain punya diari, which is blog, hehe..sekurang-kurang ada jugak kan, hehe...

February 18, 2013 at 9:45 PM

biasanya org buat diari nie org pandai mengarang..mesti banyak idea kan..xila buat diari nie org lain boleh baca tak..:-)

February 18, 2013 at 9:50 PM

Laaaaaa... Ye ke... Adeh.. Baru nak buat2 teruja. Hahahahha

February 18, 2013 at 11:03 PM

saya xde diari ~ tapi saya ada buku skrap... so semua lakaran dan lukisan saya lukis kt buku tuh :D

February 18, 2013 at 11:14 PM

dulu2 ada ler diari...zaman2 berhingus...lepas dah sekolah...good bye diari...... sekarang jer dah ada blog...sedikit sebanyak..ada catatan memori disitu.....

February 18, 2013 at 11:22 PM

gua ada seketul diary tanpa garisan, senang gua nak berteraburkan segala tulisan dan lukisan, diary gua klo ada org len baca, gua rela bawak diri ke pergunungan fiji dan diam di situ







dgn id baru yakitu














unknown

February 18, 2013 at 11:50 PM

Perghhh. Stail la ada diari macam tu. Kalau aku, takde masa nak buat. Haha. Aku lebih suka tulis segala benda yang jadi dalam hidup aku dalam MySpace. Meroyan sensorang. #Eh, ada lagi ke org guna MySpace? Hehe. Sebab takde org guna la aku buat diari. Kalau ada org boleh baca bukan diari namanya kan? Hehe.

February 18, 2013 at 11:58 PM

ms kecik2 uni mmg ada diari.sume tulis dalam tuh.

tp uni SERIK tulis diari sb abg uni slalu curi baca pastu gelak2...kuang hasammmmm~~

February 19, 2013 at 12:23 AM

Tak pernah ada diari, tp tetap suka mencatat terutamanya bila melancong

February 19, 2013 at 8:18 AM

Gua rasa nak pi culik je diary lu nie xila.. mustahil tak nak dapat? haha.. Gua pun ada diary habis semua gua catit tapi gua catit yang best2 je yg sweet2 je yang buruk2 gua buang jejauh. :P

February 19, 2013 at 9:59 AM

stkt ni blog je yg dah jdd diari.. buku jrg dah nak tulis..

February 19, 2013 at 10:01 AM

dulu waktu skolah adelah diary. haha

skrg dah keje, diari/organizer just catit kerja/wishlist/barang2 yg perlu dibeli je. hihik

February 19, 2013 at 10:26 AM

pernah gak ader diari., tp sjak mak menangis ble dpt tau isi kandungan diari tu, trus aku stop.,

February 19, 2013 at 11:26 AM

ada letak no pin atm dak? hahaha

February 19, 2013 at 11:55 AM

Best gak idea tu. Rasa nak gak satu tapi.... malas! :|

Eh, jeles la tengok segala skecth tu. Zilaaaa, muhun ajar! Apesal comel sangat? Grrr~

February 19, 2013 at 1:50 PM

dulu pernah ada diari.. tapi tulis sekerat jalan je.. hihi.. hangat hangat tahi ayam ..

February 19, 2013 at 2:45 PM

Dah banyak kali dah cuba tulis diari..tpi paling lama bertahan, 2bulan camtu, tiap hari tulis apa yg berlaku.

Konon lana nak ikut mak,dari dia muda smpai skrg, tak pernah berhenti tulis diari >_<

February 19, 2013 at 10:41 PM

Bagus ni..akak selalu lupe password..huhu

February 19, 2013 at 11:54 PM

amboii cantiknye diari

February 20, 2013 at 12:12 AM

bagus ko eh....

sangat sentimental...

February 20, 2013 at 12:50 AM

klu pandai melukis atas paper lama pon cantik... untungla pandai melukis kan?

February 20, 2013 at 9:09 AM

dulu rajin tulis diari ... tapi asyik kene baca ngn adik2 jerk. terus mls nk ada diary

February 21, 2013 at 2:35 AM

wah rajin nya menconteng....eheheh...last2 diari tu penuh lukisan je tu.....

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!